Tanulmányok

Tanulmány

JOIFF - Hozzáértő vészhelyzeti beavatkozás - alapvető az üzleti fenntarthatósághoz és hitelességhez
Írta: Alec Feldman - 2015-07-01
Cégem jelenleg egy nemzeti szakmai képesítést nyújtó értékelő központ része az Egyesült Királyságban, valamint világszerte támogatjuk a vészhelyzeti beavatkozásra irányuló képzéseket, nemzetközi tanácsadást biztosítunk, egyéni védőfelszereléseket, kompetencia alapú tréninget, valamint légiközlekedési vészhelyzeti tervezést. Ám a mai előadásom oka az, hogy mi egyben egy JOIFF nevű szervezet titkársága is vagyunk, amely vészhelyzeti szolgálatok menedzsmentjével foglalkozó szervezet.

Előadás(PPT)

Nagynyomású vízsugár és abrazív anyagok alkalmazása
Írta: Siegfried Fiedler - 2015-07-01
Szeretnék rövid áttekintést adni arról, hogy mi a BASF tűzvédelmi osztályánál Ludwigshafenben hogyan alkalmazzuk a hidegvágó rendszert. Korábban már hallották a rotterdami Egyesült Kikötői és Létesítményi Tűzoltóság előadásán, hogy a rendszer hogyan működik, úgyhogy ezt nem szeretném még egyszer elismételni. De most nem arra fogunk összpontosítani, hogy hogyan használhatjuk tűzoltásnál, hanem arra, hogy hogyan használhatjuk vészhelyzetek kezelésére, vegyianyag-baleseteknél, vagy az általunk az üzemeinknek nyújtott szolgáltatásoknál, leállás vagy karbantartás alatt, mikor mindent le kell kapcsolniuk és nem használhatnak pl. nyílt lángot, vagyis ezekben a helyzetekben ez egy nagyszerű eszköz.

Előadás(PPT)

LNG tűzvédelmi oktatás és kutatás
Írta: Kevin Westwood - 2015-07-01
A BP egy új kezdeményezéséről szeretnék beszélni Önöknek. Egy egyedülálló LNG oktatási és kutató létesítmény fejlesztéséről van szó a Texas A&M-nél. De előtte pár szót arról, hogy több mint 60 éve az LNG-ipar igen jó biztonsági eredményeket mondhat magáénak. Tudjuk, hogy a szénhidrogén energiaforrásokat sokszor tévesen állították be a sajtóban a nyomást gyakorló csoportok és a média, és szeretnék szétoszlatni néhány szóbeszédet és tévhitet, hogy az új LNG létesítmények fejlesztése ne ütközzön a nyilvánosság ellenállásába. E tévhiteknek és mítoszoknak, amelyek még mindig tartják magukat, semmiféle tudományos alapjuk nincs.

Előadás (PPT)
Vapour Cloud Ignition -Video
Water Curtain -Video
LNG Foam Generators -Video
90% Radiation Reduction -Video
Dry Chemical Application - Video
FoamGlas Application - Video

Kiforrási (boilover) tesztekkel kapcsolatos tapasztalatok és kutatási eredmények Japánban
Írta: Dr. Hiroshi Koseki, - 2015-07-01
A japán gazdaságot és a felhasznált teljes olajmennyiséget figyelembe véve nem tapasztaltunk sok olajtartálytüzet és kiforrást. A második világháborút követő mintegy 60 évben körülbelül 200 olajtartálytűz és mintegy 30 nagy tárolótartálytűz, valamint 2 boilover fordult elő. Úgy hisszük, hogy ez nem olyan jelentős szám. Ugyanakkor sok olajtartálytűz-kutatást folytattunk, beleértve nagy olajtartály égésvizsgálatát, legfeljebb 18 méteres tartályokkal és boilover tesztet legfeljebb 5 méteres tartályokkal.

Előadás (PPT)

Európai normatíva - Habrendszerek; A Lastfire tanulmány
Írta: Dr. Niall Ramsden - 2015-07-01

A boilover tesztek és egyéb kísérletek legfrissebb eredményei valóban igazolták, hogy anélkül, hogy valamilyen hajtóerőt alkalmaznánk, sokkal távolabbra juttathatjuk a habot, mint azt a legtöbb szabvány szerint gondolhatnánk. Ez nagyon hasznos a szakma számára.

Habrendszerek előadás (PPT)
A Lastfire tanulmány (PPT)

 Tartálytűz-oltási stratégia a Neste Oil-nál
Írta: Jaakko Valtonen - 2015-07-01

A nevem Jaakko Valtonen és létesítményi tűzoltósági biztonsági szakértőként dolgozom a finnországi Neste Oilnál. A Neste Oilnak két finomítója van Finnországban a Balti-tengernél, és mi vagyunk a legnagyobb munkáltatók a Kilpilahti iparvidéken. A Neste Oil-on kívül más vegyipari vállalatok is találhatók ugyanebben a körzetben. A Parvooi Finomító 4 gyártósorból áll, és a teljes termelési kapacitása hozzávetőlegesen 200 000 hordó naponta. A fő alapanyag a kőolaj és az Északi-tengeri nyersolajat is használjuk. A Neste Oil Létesítményi Ipari Tűzoltósága Egyesített Tűzoltósági Egyezményt kötött a Kilpilahti ipari térség nyolc vállalatával.

Előadás(PPT)Nagyágyús tartálytűz-oltás logisztikai problémái
Írta: Török Tamás - 2015-07-01
Négy évvel ezelőtt itt Százhalombattán láttunk egy nagyon érdekes bemutatót, ahol egy 20ezres tartályt gyújtottak meg és nemcsak, hogy meggyújtották, hanem el is oltották, mégpedig egy 20ezer literes, nagyteljesítményű habágyúval. Bizonyára sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon otthon tudná-e alkalmazni az ilyen nagyágyús rendszert. Most ennek a kérdéskörét szeretném körbejárni, hogy ezt hogyan lehetne mindenki számára elérhetővé tenni.
Előadás (PPT)

A mobil tartály tűzoltás technikai eszközrendszere
Írta: Pimper László - 2015-07-01

Az előadás a mobil tartály tűzoltás technikai eszközrendszerét mutatja be. A konferencia keretében már képet kaptunk egyes országok, vállalatok rendszereiről. A következő néhány percben általánosságban, technikai részletek nélkül tekintem át e területet és a kapcsolódó kérdéseket.

Előadás (PPT)Japánban történt nagy tartálytüzek, illetve a tartályparkokban használt közös tűzoltási rendszer
Írta: Dr. Hiroshi Koseki - 2015-07-01
A következőkben földrengés utáni tartálytüzekről, a japán törvények ezt követő változásáról, és egy közös tűzoltó rendszer felállításáról lesz szó, ezen belül pedig egy kutatásról, amely kb. 5 évvel ezelőtt megtörtént tűzesettel kapcsolatban kezdődött el, és alapul szolgált az említett közös tűzoltási rendszert kialakításához Japánban. Az említett a nagy tartálytűz Tomakomai-ban történt.

Előadás (PPT)

Hírek, újdonságok a TUIS-ról és az ICE-ról
Írta: Siegfried Fiedler - 2015-07-01
Az egységes európai piac kialakulása már elve arra utalt, hogy határokon átívelő európai szállítási rendszerek közös hálózatba fejlődnek. A CEFIC-et, mint európai szakbizottságot több vegyipari szakmai szervezet - tehát nem szakszervezet -, közöttük a németek is már 1992-ben felkérték, hogy alakítson ki az új helyzetre koncepciót. Ennek a programnak lett az ICE az eredménye, amelynek keretében az összes európai vegyipari létesítmény, vállalat kapcsolatban áll egymással, egy valóságos nemzetközi vegyi környezet.

Előadás(PPT)

Miként használjuk a kockázat elemzést és az esemény felmérést a megfelelő tűzoltójármű-park kialakításához
Írta: Raymond Bras - 2015-07-01

Az egyesített tűzoltóság a rotterdami kikötő legalább 40 cégének, illetve Rosenburg önkormányzatának és a Rotterdami kikötő együttműködéséből áll. Rotterdam az egyik legnagyobb kikötő a világon, és petrolkémiai iparáról is ismert. Ervin de Bruin speciális projekteket vezet, illetve ő az egyik ügyeletes tiszt.

Előadás: PPT
Video: Video1, Video2A Buncefieldi tartálytelep katasztrófa - Gyakorlati tapasztalatok
Írta: Niall Ramsden dr. - 2015-07-01

A Resource Protection International független nemzetközi tanácsadó cégnél az olaj, gáz és vegyipari ágazatok tűzvédelmére szakosodott kutató, független tanácsadó.

Különösen finomítóknál, tároló telepeknél és petrolkémiai létesítményeknél folytat vizsgálatokat, de az RPI-vel a nagy, atmoszférikus tároló tartályok, projektek kapcsán is aktívan vesz részt a munkában.

Például az ipari irányelvek és szabványok kidolgozásában, megvalósításában.

A buncefieldi tűzeset – tanuljuk meg a leckét a gyakorlatból
 
(Előadás: PPT)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74