Híreink

Hírek

Gépészeti rendszerek tűzvédelmi szigetelése

2018. október 22.

Gépészeti rendszerek tűzvédelmi szigetelése Az épületek homlokzati és magastető szigeteléseiről szerencsére már egyre több szó esik, van azonban egy ritkábban előkerülő téma: a különböző épületgépészeti elemek, vezetékek és fűtőberendezések hőszigetelése. Sokszor a zajcsökkenés miatt, illetve tűzvédelmi szempontból is elengedhetetlen a megfelelő szigetelés. Hova, milyen megoldások ajánlottak?

Részletek  Lakitelek – Fókuszban a tűzjelző berendezések az építőipari kivitelezésben

2018. október 16.

Lakitelek – Fókuszban a tűzjelző berendezések az építőipari kivitelezésben Szeptember 5-én a lakiteleki konferencia második napján az építőipari beruházás folyamatában vizsgálták az előadók a tűzjelző berendezés létesítését. Öt nézőpont – építész, építész tűzvédelmi szakértő, tervező, karbantartó, tűzvédelmi hatóság – és kibontakozik a téma. További öt előadás pedig az újdonságokat, a termékfejlesztést, a járművekbe épített jelző és oltóberendezéseket járja körbe. A prezentációkat tesszük közzé.

Részletek  Októberi szabványváltozások

2018. október 15.

Októberi szabványváltozások 2018. október 1-jén 132 db új nemzeti szabvány jelent meg, 9 nemzeti szabványt visszavontak, 16 magyar nyelven jelent meg, s 10 helyesbítését tették közzé. Szakterületünket érintően egy témában – felvonók – mindössze három új szabvány jelent meg. Ezekre hívjuk fel a figyelmet.

Részletek  Megalakult az ÉVOSZ Tűzvédelmi Tagozata

2018. október 15.

Megalakult az ÉVOSZ Tűzvédelmi Tagozata Az ÉVOSZ székházában 2018. október 11-én megalakult az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Tűzvédelmi Tagozata. A tagozat az ÉVOSZ stratégiai elképzeléseibe illeszkedve a tűzvédelmi vállalkozások és azok legnagyobb piacát adó építőipari cégek közötti együttműködési fórumként kíván szolgálni. A tagozat az új elnök Kántor Attila előterjesztésében elfogadta a tagozat féléves munkatervét.

Részletek  Szakmai ajánlás - Építési beruházási folyamatok rendszere

2018. október 12.

Szakmai ajánlás - Építési beruházási folyamatok rendszere A Magyar Építész Kamara honlapján megjelent szakmai koncepció célja az építési beruházások folyamatának és résztvevőinek, azok feladatainak, egymáshoz való viszonyának, felelősségi körének, valamint a tervezői szolgáltatások fázisainak, feladatainak és ajánlott díjazásának szabályozása. A tűzvédelmi tervezőket és szakértőket is alapvetően érintő anyagra hívjuk fel a figyelmet.

Részletek  MTSZ Konferencia: műszaki fejlesztés, kis tűzoltó járművek, szervezési megoldások

2018. október 11.

MTSZ Konferencia: műszaki fejlesztés, kis tűzoltó járművek, szervezési megoldások Új szabályozás az önkénteseknél, a létesítményiek szerepvállalása, képzés, jármű- és technikai fejlesztés, szervezési megoldások itthon és a szomszédoknál – ezzel jellemezhető az a szakmai konferencia, amely 2018. szeptember 21-én, az MTSZ Szakmai Napok keretében a balatonföldvári Naro kempingben zajlott. Az előadásokat tesszük közzé, azzal, hogy több előadás után másnap gyakorlati bemutatók zajlottak, amelyekre önállóan is visszatérünk.

Részletek  Oltási hatékonyság – kis eszközökkel a Hesztia bemutatóján

2018. október 10.

Oltási hatékonyság – kis eszközökkel a Hesztia bemutatóján Nem kell mindig hatalmas méretekben gondolkodni, ha gyorsan és hatékonyan akarunk beavatkozni. A jól megválasztott felszerelések rendkívüli eredményekre képesek, különösen fontos ez az önkéntesek esetében. Mire képes egy kismotorfecskendő a hozzá választott sugárcsövekkel? Erre mutatott példát az MTSZ szakmai napján a Hesztia Kft. látványos bemutatója.

Részletek  Beépített tűzjelző- és tűzoltó berendezés tűzvédelmi szakértői továbbképzés

2018. október 09.

Beépített tűzjelző- és tűzoltó berendezés tűzvédelmi szakértői továbbképzés A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló 47/2011. (XII. 15.) BM rendelet alapján tűzvédelmi szakértői továbbképzést szervez a beépített tűzjelző- és tűzoltó berendezés szakértők részére 2018. október 29-én Balatonföldváron a Hotel Jogarban. A felhívást tesszük közzé.

Részletek  Lakitelek – Fókuszban az építőipari kivitelezés konferencia előadásai

2018. október 09.

Lakitelek – Fókuszban az építőipari kivitelezés konferencia előadásai Szeptember 4-én az OTSZ és a TvMI-k gyakorlati alkalmazásának segítése, a mérnöki módszerek széleskörű terjesztése, a hatósági tapasztalatok megosztása, szerepelt a konferencia napirendjén. Az első napon a tervező mérnökök, tűzvédelmi tervezők és szakértők, kivitelezők, a katasztrófavédelem hatósági munkatársai, építéshatósági ügyintézők, intézményfenntartók, ipari üzemek képviselői által hallgatott előadásokat tesszük közzé.

Részletek  „Fókuszban az építőipari kivitelezés”

2018. október 09.

„Fókuszban az építőipari kivitelezés” Problémafelvetés és együttgondolkodás volt a mottója a VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napoknak. A konferencia témáinak kiválasztásakor a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hétköznapi életben előforduló, aktuális kérdésköröket érintsenek. Ezzel a gyakorlatias megközelítésű konferencián a résztvevők konkrét válaszokat kaptak építőipari kivitelezéssel, valamint a tűzjelző berendezésekkel kapcsolatos felvetéseikre.

Részletek  Weber Rescue Days 2018 – hazai tűzoltók a gyakorlaton

2018. október 08.

Weber Rescue Days 2018 – hazai tűzoltók a gyakorlaton Az egyik legnagyobb műszaki mentési seregszemlét idén 2018. szeptember 28–30. között, a németországi Saarland tartományban, Bostalsee mellett rendezték, ahol a BM OKF, a KOK és az MTSZ is képviseltette magát. A 10 hazai szakember tanulmányozhatta a műszaki mentésben alkalmazott új megoldásokat, technikai fejlesztéseket. Különböző baleseti szituációkban lehetett a beállításokat gyakorolni és a tudást fejleszteni.

Részletek  A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és jogelőd szervezeteinek hét évtizedes története – 10. rész

2018. október 05.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és jogelőd szervezeteinek hét évtizedes története – 10. rész Ezúttal egy rövid részlettel jelentkezünk a KOK hetven éves történetéből: a dokumentum a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának történetéről szól.

Részletek    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30