Híreink

Rendhagyó homlokzatszigeteléssel készül egy iskola Fehérgyarmaton

2019. március 25.

Rendhagyó homlokzatszigeteléssel készül egy iskola Fehérgyarmaton A SAJÓ DESIGN Bt tervezésében, Sajó Imre építőművész, vezető tervező irányításával készült tervek alapján szerelt homlokzatszigetelésben, nem éghető, fehér illetve szürke cementtel készült Heraklith táblák felhasználásával épül Fehérgyarmaton a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola. A megoldás a hatékony homlokzati hőszigetelés és a tűzvédelem valamint a korszerű dizájn együttes megvalósításának jó példája.

Részletek  TMKE Tűzvédelmi Konferencia – Jubileumi sziporkák

2019. március 24.

TMKE Tűzvédelmi Konferencia – Jubileumi sziporkák Az eddigi konferenciákra építve egy merőben újszerű, távlati célokat kitűző, a változások kihívásaira aktív módon reagáló konferencia résztvevője volt március 20-21-én Balatonföldváron 90 tűzvédelmi tervező, szakértő. Remek előadások, szakmai vita, irodaház tervezés csoportmunkában, ezek prezentációja és megvitatása a közönség előtt – így foglalható össze röviden a két nap, amelynek előadásait terveink szerint később közöljük.

Részletek  Új taggal bővült a Clever Light termékcsalád!

2019. március 24.

Új taggal bővült a Clever Light termékcsalád! Az ASM Security Kft. legújabb fejlesztése a CL-24 CBS, 24V-os központi akkumulátoros vészvilágító rendszer, amely a januárban megrendezett Dubai Intersec kiállításon lett elsőként bemutatva. Mit tud? Milyen előnyei miatt fogadták nagy érdeklődéssel a kiállítás szakmai látogatói? Mit jelent a beavatkozók számára, hogy a legújabb fejlesztés a III. érintésvédelmi kategóriába tartozik?

Részletek  Szendvicspanelek homlokzati tűzterjedése – újabb előrelépés QuadCore alkalmazásával

2019. március 23.

Szendvicspanelek homlokzati tűzterjedése – újabb előrelépés QuadCore alkalmazásával Az előző két homlokzati tűzterjedéssel foglalkozó cikkben igyekeztünk bemutatni a hőszigetelt szendvicspanelek viselkedését egy az ÉMI által, az MSZ 14800-6 szerint, végzett tesztsorozat alapján. Amint jeleztük itt a panel egy építési készlet része, amelynek több eleme van. Az utolsó teszt igazolta, hogy a QuadCore™ hőszigetelésű panelekkel egyszerűbben érhető el nagyobb tűzbiztonság. Hogyan?

Részletek  Tűzjelző központ a mellényzsebben

2019. március 22.

Tűzjelző központ a mellényzsebben A ma embere egyre növekvő mértékben mobillal él és dolgozik, igazi „homo mobilus” lett. Az okostelefonokkal és táblagépekkel az ember-gép kapcsolat gyökeresen megváltozott. Főként a mobil alkalmazások egyszerű és kényelmes használata könnyítette meg életünket, mert a kis mindentudók gyorsak, célratörők és rendkívül informatívak. Térhódításuk nem kerülte el a tűzvédelem ezen belül a tűzjelzés területét sem.

Részletek  Mi olvasható a Védelem áprilisi számában?

2019. március 21.

Mi olvasható a Védelem áprilisi számában? A Védelem 2019. áprilisi számának 19 cikke közül hét az acélszerkezetek tűzvédelmét járja körül. A kórházi kiürítés tervezéséről, tűzeseti és tűzoltástaktikai tapasztalatok mellett a korlátozott látási viszonyokra történő felkészítésről, a robbanásveszélyes térségekről, a gázérzékelésről, a szénmonoxid mérgezések elemzéséről, a tűz- és hibaátjelzésről, tűzszimulációs oktatásról olvashatnak az idei második lapszámban.

Részletek  Szakértőknek: Szabvány a szakértői tevékenységről

2019. március 19.

Szakértőknek: Szabvány a szakértői tevékenységről A szakértői szolgáltatások minőségének biztosítása érdekében a CEN/TC 405 műszaki bizottság kidolgozta az EN 16775:2015 Szakértői tevékenységek. A szakértői szolgáltatásokra vonatkozó általános követelmények európai szabványt, mely a 2016-os angol nyelvű nemzeti bevezetést követően 2019. március 1-jén magyar nyelven is kiadásra került MSZ EN 16775:2016 hivatkozási számmal.

Részletek  Rosenbauer a megelőző tűzvédelemben

2019. március 13.

Rosenbauer a megelőző tűzvédelemben A hagyományosan tűzoltó eszközöket gyártó Rosenbauer új arcát mutatta a FeuerTrutz vásáron Nünbergben. Helyhez kötött tűzoltó rendszerekkel rukkolt ki, amelyek elsősorban a személy a vagyon- és a környezetvédelmet szolgálják. A Rosenbauer innovatív megoldásait számos hulladékgazdálkodó cégnél telepített berendezésekkel illusztrálták a látogatóknak, de sprinklertől a gázzal oltó rendszerekig, sőt a tűzjelzőkig terjedt a skála.

Részletek  Honvédelmi, tűzvédelmi, rendvédelmi vásár Brnóban

2019. március 12.

Honvédelmi, tűzvédelmi, rendvédelmi vásár Brnóban Az IDET/PYROS/ISET betűszókkal jelölt hármas kiállítást kétévente rendezik a 90 éves brnói vásárvárosban. A kereskedelmi kapcsolatok a Cseh Köztársaság és Magyarország között az elmúlt évben 7%-al növekedtek, s ennek egyik területe lehet a tűzvédelem is. 2019. május 29. – június 1. között jelentős magyar részvételre számítanak – hangzott el a Cseh Nagykövetségen tartott tájékoztatón. Mi lehet érdekes tűzoltó szemmel?

Részletek  Kitüntetettek és elismerésben részesültek 2018-ban

2019. március 12.

Kitüntetettek és elismerésben részesültek 2018-ban Az elismerések egy-egy közösség minősítései. Immár 19. éve közöljük azok neveit és kitüntetéseiket, akik az elmúlt esztendőben kiemelkedőt alkottak, bátran cselekedtek, s ezzel kiérdemelték elismerésüket, akár a köztársasági elnöktől, belügyminisztertől kapták azokat. Köztársasági Elnöki kitüntetés, Bátorságért érdemjel, Év Tűzoltója miniszteri díj, Tűzoltósági kitüntető cím, Miniszteri emléktárgy, Önkéntes Támogatásért és Rendkívüli Helytállásért miniszteri emlékérem a sorrend. Gratulálunk!

Részletek  Kötéltechnikai mentés tűzoltóknak – alkalmazási elvek és felszerelések

2019. március 11.

Kötéltechnikai mentés tűzoltóknak – alkalmazási elvek és felszerelések A tűzoltónak minden esetben mások életének mentése az esküben vállalt feladata. Veszélyes körülmények között is. Szerzőnk a mentési koncepció és az oktatási szintek bemutatása után az alkalmazási elvekkel és az elképzelésekhez illeszkedő felszerelésekkel zárja sorozatunkat.

Részletek  Budapesti rendezvények vízi biztosítása – mentés és tűzvédelem

2019. március 07.

Budapesti rendezvények vízi biztosítása – mentés és tűzvédelem A FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület 2019. február végén harmadik alkalommal vett részt a Budapest Boat Show kiállításon. Az egyesület az elmúlt évben több kiemelkedő budapesti rendezvény (Sziget Fesztivál, Red Bull Air Race, Duna-átúszás, SUP felvonulás) vízi biztosításában vett részt közreműködőként vagy önálló szervezetként. Az idei évben hasonló feladatok elé néznek a Duna budapesti szakaszán.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30