Híreink

Összefogás az égési sérült gyerekekért

2016. augusztus 31.

Összefogás az égési sérült gyerekekért Magyarországon évente közel 70.000 égési baleset történik, melynek kétharmadában gyermek a sérült. Őket a Bethesda kórházban működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központban kezelik. A ROCKWOOL Hungary Kft. és a Bethesda Kórház Alapítvány együttműködési megállapodása alapján újabb adományhoz jutott a gyermekkórház.

Részletek  Új lendület az erdőtűzvédelemben - gyakorlat és konferencia Bács-Kiskun megyében

2016. augusztus 30.

Új lendület az erdőtűzvédelemben - gyakorlat és konferencia Bács-Kiskun megyében Amint már az előadások közreadásával jeleztük nagyszabású erdőtűzvédelmi konferenciát és komplex gyakorlatot szervezett 2016. július 5-én a BM OKF Országos Tűzmegelőzési Bizottsága a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen. A rendezvényen az új fejlesztések bemutatása mellett a jövőbeni fejlesztési terveket is felvázolták.

Részletek  Új vezetője van a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének

2016. augusztus 30.

Új vezetője van a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének Az intézet alapító igazgatóját a hatvanötödik életévét betöltött prof. dr. Bleszity János ny. tű. altábornagyot az igazgatói poszton megbízottként dr. Endrődi István tű. ezredes, az intézet katasztrófavédelmi műveleti tanszékének vezetője követi. Bleszity János professor emeritusként továbbra is részt vesz – elsősorban a doktori képzésben – az egyetem munkájában.

Részletek  SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia

2016. augusztus 29.

SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia Szeptember 15-16. között, Budapesten a Lurdy Konferenciaközpontban kerül megrendezésre a SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia, www.securiforum.com amelynek – mint a rendezvény nevéből is kitűnik – egyik témaköre a tűzvédelem.

Részletek  Vasbeton szerkezetek tűzállósága

2016. augusztus 24.

Vasbeton szerkezetek tűzállósága Kedvező tulajdonságainak köszönhetően napjainkra a vasbeton az egyik legjelentősebb építőanyaggá vált. Térhódításának egyik oka, hogy nemcsak az egyszerű, de különleges szerkezeteket egyaránt lehet készíteni vasbetonból. Ugyanakkor tűz esetén a viselkedése számos, a tervezés szempontjából fontos tanulsággal szolgál. Ennek jelentőségét és a hőterhelés során bekövetkező változásokat mutatják be szerzőink.

Részletek  Cofem COsensor CO és NO2 érzékelő rendszerek mélygarázsokba

2016. augusztus 17.

Cofem COsensor CO és NO2 érzékelő rendszerek mélygarázsokba A spanyol gyártó az idei év során megújítja népszerű szén-monoxid érzékelő rendszerét közelítve az új szabványi követelményekhez. A szabványtól való eltérés mértékéről és okairól is beszámol szerzőnk. Az új érzékelők kompatibilisek a korábbi rendszerekkel és aljzatokkal, tehát a régi DCO érzékelők kiválthatóak velük, miközben technikai paramétereiket tekintve nagy előrelépést jelentenek.

Részletek  MTSZ Szakmai Napok – Korszerű technika, korszerű módszerek

2016. augusztus 15.

MTSZ Szakmai Napok – Korszerű technika, korszerű módszerek A Magyar Tűzoltó Szövetség 20 kiállítóval, gépjárművek és felszerelések, a korszerű technikai eszközök és módszerek bemutatásával, előadásokkal és gyakorlati bemutatókkal, kétnapos programsorozattal szeretettel várja a tűzoltókat 2016. szeptember 24-25-én Balatonföldvárra a NARO kempingbe.

Részletek  Műszaki mentési gyakorlat Mercedesekkel

2016. augusztus 15.

Műszaki mentési gyakorlat Mercedesekkel A hazai gépjárműállomány fiatalodásának és korszerűsödésének a következménye, hogy egyre gyakoribb a korszerű személygépjárművek baleseteinél a tűzoltósági beavatkozások szükségessége. Ezért a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Létesítményi Tűzoltósága, Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltószövetség közösen rendhagyó műszaki mentési gyakorlatot szervezett a kecskeméti Mercedes-Benz gyár területén.

Részletek  V. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

2016. augusztus 12.

V. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Az idei évben már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai napok 2016. szeptember 14-15-én. A szakmai napok célja az Országos Tűzvédelmi Szabályzat és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek gyakorlati alkalmazásának segítése, jó gyakorlatok közreadása, a mérnöki módszerek széleskörű terjesztése, a hatósági tapasztalatok megosztása, az együttműködés erősítése.

Részletek  OTSZ szakértőknek – új kérdésekkel és válaszokkal kiegészítve

2016. augusztus 08.

OTSZ szakértőknek – új kérdésekkel és válaszokkal kiegészítve Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzattal kapcsolatban számos kérdést fogalmaztak meg a jogalkalmazók, amire az OKF illetékesei rendre válaszolnak. A kérdéseket és válaszokat az OTSZ szövegébe illesztve elsőként február 29-én, aztán június 6-án frissítettük. Most az augusztus 5-ig felmerült kérdéseket és válaszokat – Veresné Rauscher Judit feldolgozásában – közöljük.

Részletek  Kézikönyv a teherhordó acélszerkezetek tűzvédelméről

2016. augusztus 08.

Kézikönyv a teherhordó acélszerkezetek tűzvédelméről A tűzgátló lezárásokat és lineáris hézagtömítéseket ismertető után a Promat megjelentette a teherhordó acélszerkezetek tűzvédelmével foglalkozó kézikönyv első kiadását. A három fejezetre osztott könyv első része az alapelveket, követelményeket és jogi előírásokat tartalmazza, a következő a cég által forgalmazott burkolatok, festékek és habarcsok adatlapjait, majd az ezek alapján készült teherhordó acélszerkezetek tűzvédelmi rendszereit mutatja be.

Részletek  Mi olvasható a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle augusztusi számában?

2016. augusztus 04.

Mi olvasható a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle augusztusi számában? Az augusztusi szám 24 cikke közül nyolc a karbantartásról szóló Tűzvédelmi Műszaki Irányelv főbb megoldásait, szakterületeinek speciális szempontjait mutatja be. A tartalmi változatosságról 16 további cikk gondoskodik: tűzgátló kapuk, kábelátvezetések, építésügyi jogszabályváltozások, tűzvizsgálat; RFID technológia, döntéstámogatás, Rosenbauer At, Bronto Skylift, az önkéntesek bevethetősége, a műszaki mentés fejlesztési lehetőségei, munkavégzés zárt térben. Mire a szabadságok lejárnak mindez az olvasók kezében bizonyítja a szakmai sokszínűséget.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30