Híreink

TMKE – Új megközelítésű tűzvédelmi konferencia: Társasházak tűzvédelme

2016. április 25.

TMKE – Új megközelítésű tűzvédelmi konferencia: Társasházak tűzvédelme Hagyományos szlogennel („Egymástól tanulni a társasházakról.”), és az eddigi megoldásokat továbbfejlesztő módszerrel, 54 fővel, zajlott a VII. TMKE Tűzvédelmi Konferencia Balatonföldváron, 2016. április 21-22-én. A társasházak tűzvédelmi tervezésének, bővítésének, felújításának és használatának kérdései az új OTSZ, valamint az Otthon melege program ismeretében rendkívül aktuálisak. A feldolgozás módszere pedig olyan újdonság volt, ami megmozgatta a résztvevőket és a konzulensként felkért szakembereket.

Részletek  Vízköd aeroszolok újabb alkalmazási lehetőségei

2016. április 20.

Vízköd aeroszolok újabb alkalmazási lehetőségei A tűzoltási feladatok során környezetünk védelme érdekében törekedni kell a környezetbarát oltóanyagok és technológiák alkalmazására. A víz tűzoltóanyagként történő felhasználása nem új keletű, a vízből előállított vízködök alkalmazásának előnyeit különösen a vízködökkel folytatott kísérletek eredményei, valamint a gyakorlati tapasztalatok is bizonyítják. A legújabb alkalmazási lehetőségeket, azok előnyeit mutatjuk be írásunkban.

Részletek  Fociedzés, koncert, kiürítés – közösségi szolgálat a Groupama Arénában

2016. április 19.

Fociedzés, koncert, kiürítés – közösségi szolgálat a Groupama Arénában 2016. április 26-án 15.30-17.25 óra között, a Ferencvárosi Torna Club Zrt. támogatásával, a fővárosi középiskolák tanulói egy kiemelten fontos, ugyanakkor szórakoztató programsorozat keretében szerezhetnek közösségi szolgálatot.

Részletek  Tervezői felelősségvállalás hatósági kontroll nélkül – XIII. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia

2016. április 15.

Tervezői felelősségvállalás hatósági kontroll nélkül – XIII. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia A XIII. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferenciát a ROCKWOOL Hungary Kft., a Magyar Mérnöki Kamara- és a Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozata szervezésében rendezték meg a Construma Építőipari Szakkiállítás keretében április 7-én. A konferencia központi témája a jogszabályi változásokból adódó tervezői felelősség volt.

Részletek  Lakóházak tűzvédelme a Construmán

2016. április 14.

Lakóházak tűzvédelme a Construmán A Katasztrófavédelem immár évek óta visszatérő kiállító a Construmán. Az idén első alkalommal standján – ahol a lakóházak tűzvédelme volt a kiemelt téma – az Országos Tűzmegelőzési Bizottsággal együttműködve a Magyar Tűzvédelmi Szövetség vetített tájékoztatókkal és a tagszervezetek által biztosított, lakóházakhoz ajánlott füstérzékelőkkel és tűzoltó készülékekkel volt jelen a kiállításon.

Részletek  Erősödik az önkéntesek szerepe és támogatása

2016. április 14.

Erősödik az önkéntesek szerepe és támogatása Budapesten, 2016. április 9-én tartotta a Magyar Tűzoltó Szövetség az éves küldöttgyűlését, ahol az elmúlt év szakmai munkája, gazdasági tevékenysége volt a fő téma, de az idei évi program mellett fontos a szövetség hosszú távú működését is meghatározó elképzelések ismertetése a küldöttek előtt. A fő megállapítás: Új lehetőségek teremtődtek az önkénesség szerepének erősödéséhez. Az alapelv: a többet vállalók kapjanak többet.

Részletek  Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben konferencia

2016. április 14.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben konferencia Pécelen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban, 2016. április 13-án tartott konferencián 14 előadás hangzott el és 9 kiállító mutatkozott be az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség közös konferenciáján. Az épületben és a szabadtéren rendezett kiállításon, a konferencián bemutatott új fejlesztéseket tekinthette meg a konferencia 80 résztvevője. Az előadásokat tesszük közzé.

Részletek  Hő- és füstelvezetés – életveszélyes hibák a homlokzaton!

2016. április 13.

Hő- és füstelvezetés – életveszélyes hibák a homlokzaton! Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat a követelményeket, a hozzá kapcsolódó Hő-és füstelvezetésről szóló Tűzvédelmi Műszaki Irányelv az előírásoknak megfelelő megoldásokat tartalmazza. Miért kell egy épületben a hő-és füstelvezetésről gondoskodni? Hogyan kell ezt megoldani? Milyen hibák tapasztalhatók a gyakorlatban? Melyek a jellemző szabálytalanságok? Milyen jó megoldások léteznek?

Részletek  Jogszabályjegyzék 2016. I. negyedév + frissített Szakmai jogtár

2016. április 13.

Jogszabályjegyzék 2016. I. negyedév + frissített Szakmai jogtár Nyíri Csaba tűzvédelmi szakértő összeállításában közöljük „A tűzvédelmet és a katasztrófavédelmet érintő 2016. I. negyedévben megjelent jogszabályok”-at tartalmazó jogszabályjegyzéket, valamint a „A tűzvédelemmel, polgári védelemmel és a katasztrófavédelemmel kapcsolatos jogszabályok”-ról szóló aktualizált Szakmai jogtárt.

Részletek  Létesítményi Tűzoltóságok Szakmai Napja Komáromban

2016. április 12.

Létesítményi Tűzoltóságok Szakmai Napja Komáromban A Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége, a MTSZ létesítményi tagozata éves küldöttközgyűléssel egybekötött Szakmai napot rendez 2016. április 27-28-án. A szakmai napra szóló meghívót, jelentkezési lapot és a programot tesszük közzé.

Részletek  Beavatkozási útvonalak – nemzetközi konferencia Szlovéniában

2016. április 12.

Beavatkozási útvonalak – nemzetközi konferencia Szlovéniában Részben EU-s forrásból finanszírozott projekt keretében került sor 2016. április 4-5-én a "Beavatkozási útvonalak" című nemzetközi konferenciára a szlovéniai Ig városában. A hazai gyakorlatról Kelemen Zsolt, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke tartott előadást.

Részletek  Szabványfrissítés

2016. április 11.

Szabványfrissítés Vágvölgyi László összeállításában elérhető az elmúlt negyedévben a szabványügyi közlönyben közzétett fontosabb, a katasztrófavédelmet illetve a tűzvédelmet érintő szabványok, és azokat, amelyeket ebben az időszakban magyar nyelven megjelentettek, módosítottak, visszavontak. Az összeállítással a szakemberek munkáját, a szakirodalom naprakész megismerését kívánjuk elősegíteni. Szabályozás rovatunkban a jogszabályok és a szabványok kiadását követhetik nyomon.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30