Híreink

Automatikus hólánc

2015. július 06.

Automatikus hólánc Az Interschutzon szinte minden lépésre jutott egy-egy jó ötlet és annak megvalósított változata. Ilyen a Rotachain automatikus hólánca, amely bevetési járműveknél - az időtényező és a biztonság miatt - különösen előnyös lehet.

Részletek  A+A - az egyéni védőfelszerelések, munkahelyi biztonság és foglalkozás-egészségügy nemzetközi szakvására Düsseldorfban

2015. július 03.

A+A - az egyéni védőfelszerelések, munkahelyi biztonság és foglalkozás-egészségügy nemzetközi szakvására Düsseldorfban 2015. október 27-30. között Düsseldorfban immár 30. alkalommal rendezik meg a munkavédelem és üzemi biztonság vezető világvásárát. A közel 1.800 kiállítót felvonultató rendezvényen minden a személyi védelem, a biztonság és munkaegészségügy körül forog, találkozót adva a világ minden tájáról érkező munkavédelmi és biztonságtechnikai szakemberek számára.

Részletek  Katasztrófavédelmi témák a kémikusok továbbképzésén

2015. július 01.

Katasztrófavédelmi témák a kémikusok továbbképzésén A Magyar Kémikusok Egyesülete Biztonságtechnikai tagozatának 2015. évi szemináriumán több a katasztrófavédelemi szakterületet érintő (képzés, OTSZ, Seveso III., légtérelemzés, Paks II., nyomástartó edények) előadás hangzott el. Ezekre hívjuk fel a figyelmet.

Részletek  Komplex bevetési adatbázis az Interschutzon

2015. július 01.

Komplex bevetési adatbázis az Interschutzon A bevetésirányítás egyik kritikus pontja, hogy a tervezést segítő adatok - például a kárhelyszínre vezető utak, tűzcsapok helyzete stb. - naprakészen elérhetők-e. A Fireboard GmbH az Interschutz idejére időzítette azt a kiegészítő megoldásának piacra dobását, ami pontosan ezt szolgálja. A már meglévő Fireboard digitális adatkezelő szoftverhez kapcsolódó modul ingyen elérhető - legalábbis Németországban.

Részletek  Üzemzavarok vizsgálatának gyakorlati tapasztalatai

2015. június 29.

Üzemzavarok vizsgálatának gyakorlati tapasztalatai Tanulmányukban a szerzők a 2012-2014 közötti időszakban bekövetkezett, veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemzavarok kapcsán fogalmaznak meg javaslatot a jelenlegi iparbiztonsági hatósági módszertan jobbítására. A cél a nem várt eseményeket előidéző okok és tényezők rendszerszintű áttekintése, valamint a szabályozó ipari normák és a jogi környezet fejlesztése.

Részletek  FOX-S: új Rosenbauer-szivattyú

2015. június 29.

FOX-S: új Rosenbauer-szivattyú Az Intetschutz egyik tűzoltó sztárja volt az új, hordozható Rosenbauer-szivattyú, FOX-S, melyet ezer literes névleges szállítási teljesítmény és új, robusztus, négyütemű motor jellemez.

Részletek  Allison sebességváltók az Interschutz kiállításon

2015. június 26.

Allison sebességváltók az Interschutz kiállításon Az Allison Transmission, a közepes- és nagy teherbírású, haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója az Interschutz kiállításon adta át új premierként

Részletek  Még több USAR-eszköz az Interschutzon

2015. június 25.

Még több USAR-eszköz az Interschutzon A luxemburgi Savox Communications az idei Interschutz alatt bemutatott új digitális kommunikációs platformjához kapcsolódóan több, az USAR-csapatok munkáját segítő eszközt mutatott be.

Részletek  Biztonságosabbak lettek a Streamlight-lámpák

2015. június 24.

Biztonságosabbak lettek a Streamlight-lámpák Az eagleville-i (USA, Pennsylvania) központú Streamlight 2015. június 12-én jelentette be, hogy három legnépszerűbb fejlámpa-szériája, az Argo HAZ-LO, a Septor HAZ-LO és a Trident HAZ-LO megkapta az ATEX és az IECEx tanúsítványt, amelynek megfelelően nullás zónában biztonsággal alkalmazhatók.

Részletek  Új márka a márkában: Rosenbauer, Metz technológia - Hidraulikus magasból mentők

2015. június 23.

Új márka a márkában: Rosenbauer, Metz technológia - Hidraulikus magasból mentők Az osztrák gyártó Németországban teljesen átszervezi és egységesíti a szolgáltatásait és gyártókapacitásait. Így a németországi ügyfelek egyetlen partnerrel, a Rosenbauer-konszernnel kerülnek majd kapcsolatba. Az eddigi kalsruhei Metz gyár Rosenbauer Karlsruhe GmbH-ként gyártja a gépezetes tolólétrákat és hidraulikus magasból mentőket.

Részletek  Lenzing védőruha az Interschutzon

2015. június 22.

Lenzing védőruha az Interschutzon Az Interschutzon is bemutatkozott a Lenzing AG cellulóz-alapú védőruha-szövete, amelynek használatával – a gyártó adatai szerint – akár 30%-kal enyhíthetnek a másod- vagy harmadfokú égési sérüléseken.

Részletek  A hiányzó láncszem az USAR csapatkommunikációban

2015. június 19.

A hiányzó láncszem az USAR csapatkommunikációban Az USAR csapatok számára kifejlesztett digitális kommunikációs platformot mutatott be az Interschutzon a luxemburgi székhelyű Savox Communications. A sokoldalú alkalmazás jelentősen megkönnyítené a kereső-mentő munkát.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30