Híreink

Lenzing védőruha az Interschutzon

2015. június 22.

Lenzing védőruha az Interschutzon Az Interschutzon is bemutatkozott a Lenzing AG cellulóz-alapú védőruha-szövete, amelynek használatával – a gyártó adatai szerint – akár 30%-kal enyhíthetnek a másod- vagy harmadfokú égési sérüléseken.

Részletek  A hiányzó láncszem az USAR csapatkommunikációban

2015. június 19.

A hiányzó láncszem az USAR csapatkommunikációban Az USAR csapatok számára kifejlesztett digitális kommunikációs platformot mutatott be az Interschutzon a luxemburgi székhelyű Savox Communications. A sokoldalú alkalmazás jelentősen megkönnyítené a kereső-mentő munkát.

Részletek  TŰZVÉDELMI SZAKMÉRNÖKI ÉS SZAKMENEDZSERI KÉPZÉS

2015. június 19.

TŰZVÉDELMI SZAKMÉRNÖKI ÉS SZAKMENEDZSERI KÉPZÉS A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar 2015. szeptemberi kezdéssel, megújított tartalommal tűzvédelmi szakmérnöki és tűzvédelmi szakmenedzseri szakon indít képzést. Jelentkezni lehet 2015. szeptember 10-ig a Kar tanulmányi osztályán.

Részletek  II. Ventor - Minimax Beépített Oltóberendezés Konferencia - Beépített oltóberendezések korszerű alkalmazásai

2015. június 17.

II. Ventor - Minimax Beépített Oltóberendezés Konferencia - Beépített oltóberendezések korszerű alkalmazásai CPR, OTSZ, Beépített oltóberendezések TvMI, FM, EUROCODE – ezek alkalmazásairól szólt a konferencia 2015. június 3-án Tatabányán az EDUTUS Főiskolán. Ezen felül panelbeszélgetésen foglalkoztak a CPR és a tervezés, s ezen belül a tervdokumentációk készítésének szakmai kérdéseiről. A konferencia 70 résztvevője egyben a Mérnökkamara által elfogadott TUO képzésről is igazolást kapott. Az elhangzott előadásokat adjuk közre.

Részletek  Digitális technika az Interschutzon és a tűzoltástechnikában

2015. június 16.

Digitális technika az Interschutzon és a tűzoltástechnikában A 2015-ös Interschutz kiállítást (mind a csarnokokban, mind a szabadtéri kiállítótereken) végigkísérte a digitális technika. A járműveken és a rádiótechnikában érhető ez tetten leginkább, ugyanakkor a hagyományos kezelési módok ezzel párhuzamosan felfedezhetők.

Részletek  Tűzoltók az Interschutzon - szolgálatban

2015. június 15.

Tűzoltók az Interschutzon - szolgálatban Korábbi híreinkben beszámoltunk már arról, micsoda siker volt az idei Interschutz: szerkesztőségi tapasztalatok és másodkézből származó beszámolók alapján is voltak olyan helyzetek, amikor mozdulni sem lehetett a tömegtől. A jelenlevők között bizonyára rengeteg tűzoltó volt ott szabadidejében, érdeklődőként – az Interschutz-tűzoltócsapat viszont biztosan végig ott tartózkodott, méghozzá szolgálatban.

Részletek  Óriási siker az idei Interschutz

2015. június 14.

Óriási siker az idei Interschutz A 2015-ös Interschutz tegnap – 2015. június 13-án – este új csúcsokat döntve bezárta kapuit. A számok igazolták, sőt,meg is haladták a szervezők várakozásait. 157 ezer látogató, 51 ország 1500 kiállítójának termékeivel, innovációival ismerkedhetett meg. Szimpóziumok, versenyek színesítették a programot.

Részletek  Félmilliárdos játékok az Interschutzon

2015. június 12.

Félmilliárdos játékok az Interschutzon Vannak olyan játékok, melyeket még a hatvanas felnőttek is szeretnének használni. Viszont győzködni kell őket, mert szégyellik kipróbálni. Az idei hannoveri Interschutz kiállításon két ilyen "játék" volt. Ezek a Rosenbauer legújabb reptéri oltójárművei közé tartoznak. A járművek működését mindenféle elektronikai rendszer segíti. Mivel, azonban az embert nem lehet helyettesíteni, ezért sajnos kell egy sofőr is. Ebben a szerepben sikerült debütálnom – írja ifjú szerzőnk.

Részletek  Új Panther a Rosenbauertől: még biztonságosabb

2015. június 12.

Új Panther a Rosenbauertől: még biztonságosabb A Panther világszerte az egyik legsikeresebb repülőtéri tűzoltójármű: több mint 1400 példány teljesít belőle szolgálatot összesen 90 országban. Az új verzió most még biztonságosabb és még kényelmesebb lett – a fejlesztés azonban nem ment a teljesítmény rovására. A 4. generációs jármű már első pillantásra erőt, gyorsaságot és teljesítményt sugároz, amit a markáns külső is hangsúlyoz. Óriási újdonsága, hogy a világon elsőként teljesíti repülőtéri tűzoltójármű a környezetbarát Euro 6 szabványt. Az idei Interschutz-ról szóló írásainkat ezért ezzel indítjuk.

Részletek  Interschutz 2015: még 3 nap

2015. június 11.

Interschutz 2015: még 3 nap Még három napig tart az Interschutz kiállítás Hannoverben, ahol a szervezők már most is rekordgyanús látogatottsági adatokról beszélnek.

Részletek  Szakmai találkozóval ünnepelt a 15 éves FirePro

2015. június 11.

Szakmai találkozóval ünnepelt a 15 éves FirePro A világvezető aeroszolos tűzoltó rendszer 15 éve jelent meg a magyar tűzvédelmi piacon. Az évforduló alkalmából 2015.05.22-én megrendezésre került az Országos FirePro Szakmai Találkozó. A rendezvény célja az új fejlesztések és a speciális védelmi módok ismertetése volt , amelyre előadásokkal és oltásbemutatóval színesített programmal készültek a szervezők.

Részletek  Pályázat Katasztrófavédelmi díjra

2015. június 05.

Pályázat Katasztrófavédelmi díjra A Magyar Tudományos Akadémia elnöke, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, valamint a „Somos Alapítvány – a védelmi és biztonsági oktatásért és kutatásért” közhasznú szervezet az iparbiztonság, a polgári védelem és a tűzvédelem területén elért hazai eredmények méltó elismerésére „Katasztrófavédelmi díj” elnevezéssel díjat alapított. A díjat két kategóriában ítélik oda. A pályázati felhívásokat tesszük közzé.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30