Híreink

Nagy siker volt az MTSZ Szakmai Napok

2016. szeptember 26.

Nagy siker volt az MTSZ Szakmai Napok Nagy sikernek bizonyult a Magyar Tűzoltó Szövetség által 2016. szeptember 24-25-én, Balatonföldváron zajló „Korszerű technika – korszerű módszerek” címmel megrendezett rendezvénysorozat. A kétnapos eseményen, ahol előadások, szakmai bemutatók és kiállítók várták a tűzoltókat összesen közel kilencszázan vettek részt.

Részletek  Országos tűzvédelmi konferencia – OTSZ és TvMI a gyakorlatban

2016. szeptember 26.

Országos tűzvédelmi konferencia – OTSZ és TvMI a gyakorlatban A felülvizsgálat és karbantartás előírásai és módszerei, az azzal kapcsolatos követelmények szerepe a gyakorlatban. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat eddigi alkalmazásának tapasztalatai, a továbbfejlesztés lehetőségei és irányai – mindezek a közreműködő szakemberek, köztük az OKF szakterületének illetékesei vesznek részt a Magyar Tűzvédelmi Szövetség és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által közösen szervezett Országos Tűzvédelmi Konferencián Siófokon november 14-15-én. A konferencia részletes programtervezetét, valamint a jelentkezési lapot tesszük közzé.

Részletek  Építész tűzvédelmi szakértői továbbképzés

2016. szeptember 22.

Építész tűzvédelmi szakértői továbbképzés Mint ismeretes, a tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő öt év alatt 20 órás tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt. Az OKF-en 2016. október 17-én és 19-én 8:00-16:00-ig az építési tűzvédelmi szakértők számára tartanak továbbképzést, amelyen a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek kerülnek górcső alá.

Részletek  MTSZ Szakmai Napok: Megtanulhatják az új hazai tűzoltó gépjárműfecskendő kezelését

2016. szeptember 21.

MTSZ Szakmai Napok: Megtanulhatják az új hazai tűzoltó gépjárműfecskendő kezelését Szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között előadások, bemutatók, kiállítók várják a tűzoltókat. Az egyik különlegesség a SkillDict Kft. bemutatója lesz, ahol az érdeklődők digitális tananyaggal sajátíthatják el a mellette kiállított R16 HEROS AQUADUX-X 4000 tűzoltógépjármű-fecskendő kezelését.

Részletek  Nyolcszáz főt várnak az MTSZ Szakmai Napokra

2016. szeptember 21.

Nyolcszáz főt várnak az MTSZ Szakmai Napokra Óriási érdeklődés előzi meg az első alkalommal 2016. szeptember 24-25-én Balatonföldváron rendezendő kiállítást, előadásokat és bemutatókat. A Magyar Tűzoltó Szövetség „MTSZ Tűzoltó Szakmai Napok¨ címmel szervezett kiállítása komoly kihívás elé állította a szervezőket. 800 fő jelezte részvételi szándékát!

Részletek  Rosenbauer: a jövő tűzoltógépjárműve megérkezett

2016. szeptember 19.

Rosenbauer: a jövő tűzoltógépjárműve megérkezett Nagyszabású gálaműsorral egybekötött ünnepséget tartott 2016 szeptember 15-én Linzben az alapításának 150. évfordulóját ünneplő Rosenbauer. Itt a jubileumi ünnepség keretében mutatta be a Rosenbauer azt a tanulmányautót, amely az osztrák gyártó szándéka szerint új trendeket teremt a tűzoltásban, és teljesen megreformálja a tűzoltógépjárműről alkotott fogalmainkat, még jobban megszilárdítva ezzel a konszern piacvezető szerepét.

Részletek  Mérnöki módszerek – cél: az optimális biztonság, számítással alátámasztva

2016. szeptember 14.

Mérnöki módszerek – cél: az optimális biztonság, számítással alátámasztva A szimulációt sokan, sokféleképpen értelmezik manapság. A teljesítményelvű tervezés a konkrét veszélyhez igazodik, ehhez azonban a konkrét veszélyek felismerésére van szükség, ami komoly szakértelmet és még több tapasztalatot feltételez. Úgy gondoljuk, hogy ehhez számos megfontolandó gondolatot közöl szerzőnk a Védelem 2013/2-es számában megjelent cikkben, amit most példákkal kiegészítve közreadunk, ami már akkor is reflexió volt a [2013/1, 23-24. old.] megjelent cikkre.

Részletek  Rendészeti szakújságíró szakirányú továbbképzési szak indul

2016. szeptember 12.

Rendészeti szakújságíró szakirányú továbbképzési szak indul A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen induló Rendészeti szakújságíró szakirányú továbbképzési szakra legalább alapképzési szakon szerzett oklevéllel lehet jelentkezni. A terv szerint októberben induló két féléves, 184 órás, képzés végén rendészeti szakújságíró képesítést szereznek a hallgatók. A program elsősorban újságírói tapasztalattal vagy szakirányú képesítéssel már rendelkező szakemberek tudásának továbbfejlesztésére irányul.

Részletek  MTSZ Szakmai napok: FeWe - A tűzoltóságok partnere

2016. szeptember 08.

MTSZ Szakmai napok: FeWe - A tűzoltóságok partnere A FeWe Biztonságtechnika Kft. – A tűzoltóságok partnere valóságos kis arzenálját mutatja be a tűzoltóságok számra nélkülözhetetlen eszközök közül. Egy különleges a tűzoltóságok számára kifejlesztett füstgépet pedig bemutatón próbálhatják ki az érdeklődők. Többek között ezzel is várják szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között a tűzoltókat.

Részletek  Tűzvizsgáló szakértői továbbképzés az OKF-en

2016. szeptember 08.

Tűzvizsgáló szakértői továbbképzés az OKF-en Mint ismeretes a tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő öt év alatt 20 órás tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt. Az OKF-en 2016. szeptember 28-án 08:00-16:00-ig a tűzvizsgálati szakterület számára tartanak továbbképzést, amelyen az előző továbbképzés tematikája lesz megismételve.

Részletek  MTSZ Szakmai napok: LUKAS és VETTER műszaki mentőeszközök

2016. szeptember 07.

MTSZ Szakmai napok: LUKAS és VETTER műszaki mentőeszközök Szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között előadások, bemutatók, kiállítók várják a tűzoltókat. A 20 kiállító közül elsőként a NardoTech Kft-t mutatjuk be, aki műszaki mentőeszközök széles palettájával lesz jelen a kiállításon. Köztük lehetőség lesz a legújabb eszközök és technikák megismerésére.

Részletek  Hét új tűzoltó laktanya épül kiemelt beruházásban

2016. szeptember 07.

Hét új tűzoltó laktanya épül kiemelt beruházásban Megjelent a Kormány 260/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelete az új tűzoltólaktanyák létrehozását és fejlesztését célzó beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról. Ennek értelmében KEHOP pályázati forrásból hat városban, hét laktanya épül.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30