Híreink

A BREXIT hatása a szabványosításra – nem eszik olyan forrón…

2020. március 30.

A BREXIT hatása a szabványosításra – nem eszik olyan forrón… Ki gondolná, hogy a BREXIT még műszaki szabványosításra is hatással lehet? Az egységes piac működése szempontjából nem csak az Európai Uniót, hanem egész Európát átfogó szabványosítási rendszer működése alapvető. A CEN és a CENELEC tagsági követelményeinek kialakításakor nem számoltak ilyen helyzettel. Mi a helyzet, különösen, hogy a britek aktívak voltak a szabványosításban?

Részletek  Esztétikus homlokzati tűzvédelem szendvicspanel rendszerekkel

2020. március 30.

Esztétikus homlokzati tűzvédelem szendvicspanel rendszerekkel A Kingspan csoport a világ piacvezető hőszigetelt szendvicspanel gyártójaként kiemelt figyelmet szentel a prémium építőipari szegmensnek is. A Kingspan Façades egy építészeti, illetve műszaki szolgáltatás alapú divízió, amely a tervezést és a kivitelezési feladatokat kombinálja egy fejlett építészeti megoldásokat tartalmazó átfogó portfólióban, az építészeti stílusok és magas teljesítményű homlokzatok igényeinek kielégítésére, amelyeknek szerves része a tűzvédelem is.

Részletek  Esettanulmány: egyedi U zsalu a sertéshizlaldába

2020. március 27.

Esettanulmány: egyedi U zsalu a sertéshizlaldába A Knauf Insulation Kft. a Zalaegerszeg melletti Heraklith gyárában már hosszú ideje készít a B-s1, d0 tűzvédelmi besorolású fagyapotból U zsalu termékeket, amelyek – mivel használata esetén megtámasztó zsaluzatot nem igényel a koszorú kialakítása – jelentősen meggyorsítják az építés ezen részének folyamatát.

Részletek  Vezeték nélküli tűzvédelem a Bosch legújabb érzékelőivel

2020. március 27.

Vezeték nélküli tűzvédelem a Bosch legújabb érzékelőivel A vezeték nélküli érzékelők legújabb generációjával a Bosch Building Technologies minden eddiginél rugalmasabb tűzvédelmi megoldásokat kínál.

Részletek  Koronavírus: a Rosenbauer is lassítja a termelést

2020. március 26.

Koronavírus: a Rosenbauer is lassítja a termelést Az osztrák gyártó a koronavírus Ausztriában is egyre növekvő terjedése, illetve néhány alvázgyártó leállása miatt döntött a termelés leondingi gyárában történő visszafogásáról.

Részletek  Tűzvédelmi szakvizsga-bizonyítvány – tovább érvényes

2020. március 26.

Tűzvédelmi szakvizsga-bizonyítvány – tovább érvényes A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet időszakában a különleges szabályok alapján hivatalos okmánynak minősül a tűzvédelmi szakvizsga-bizonyítvány. Mint azt többen is kezdeményezték, a jelenleg érvényes szakvizsga-bizonyítványok lejárati ideje – a többi okmányhoz hasonlóan – a veszélyhelyzet megszűnéséig érvényes.

Részletek  Hő- és füstelvezetés, légpótlás, füstmentesítés – légcsatornákkal

2020. március 26.

Hő- és füstelvezetés, légpótlás, füstmentesítés – légcsatornákkal A Hő- és füstelvezetés OTSZ-nek megfelelő megoldásait tartalmazó Tűzvédelmi Műszaki Irányelv megfogalmazta a légcsatornákkal kapcsolatos részleteket. Mikor tekinthető egy füstcsatorna az OTSZ követelményeinek megfelelőnek? Mikor multi, mikor single? Acél vagy hőszigetelő lapokból épített légcsatorna a kedvezőbb? Szerzőink bemutatják a követelményeket és az azoknak megfelelő légcsatorna kialakításokat.

Részletek  A vízcsepp ereje

2020. március 25.

A vízcsepp ereje A halon oltóanyagok okozta környezetvédelmi sokkra volt szükség a víz mint oltóanyag újrafelfedezéséhez és oltási hatékonyságának megsokszorozásához. Ebben szenzációs eredmények születtek a szemünk láttára. Mit hozott ez az oltástechnikában és ezen keresztül az építészeti tűzvédelemben? Robbanásszerű hatékonyságnövekedést!

Részletek  Csúszik a FeuerTrutz 2020

2020. március 23.

Csúszik a FeuerTrutz 2020 A nemzetközi tűzmegelőzési szakvásár és kongresszus is áldozatául esett a koronavírusnak, igaz, a szervezők úgy számolnak, hogy évet kihagyni nem szükséges.

Részletek  Márciusi szabványok – vegyes felvágott

2020. március 23.

Márciusi szabványok – vegyes felvágott 2020. március 1-jén 196 szabványváltozott. Ebből 172 új nemzeti szabvány jelent meg, 10-et visszavontak, 14-et pedig magyar nyelven is megjelentettek. Ebből a nagy halmazból összesen 6, szakterületünket érintő szabványra hívjuk fel a figyelmet. Védőkesztyűk és lábszárvédők láncfűrész kezelők részére, lítiumelemek és szállításuk biztonsága, gyertyák tűzbiztonsága, festékek rétegvastagság mérése – ezek szerepelnek a listán.

Részletek  Új modul a fiREG-ben: helyszíni számlázás elektronikusan

2020. március 23.

Új modul a fiREG-ben: helyszíni számlázás elektronikusan A fiREG továbbra is a tűzvédelmi karbantartások papírmentesítésén dolgozik; új célt tűztek ki a közelmúltban, ami sokaknak megoldás lehet a közeljövő kihívásaira. Mint ismert, a NAV két lépcsőben bővíti az online adatszolgáltatásra kötelezettek körét, így tulajdonképpen a kézi számlatömb, a kézi számlázás ellehetetlenül. Lássuk, mivel készült a fiREG ennek kapcsán!

Részletek  Koronavírus: ingyen bevetésirányítási szoftvereket oszt ki a Rosenbauer

2020. március 20.

Koronavírus: ingyen bevetésirányítási szoftvereket oszt ki a Rosenbauer A Rosenbauer saját, EMEREC nevű bevetésirányítási szoftverét (pontosabban annak licenszét) adja ingyen május végéig az igénylő szervezeteknek, ezzel is segítve a járványügyi veszélyhelyzetben komoly terhelés alatt teljesítő beavatkozókat.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30