Híreink

Új digitális platform a tűzvédelemben

2017. november 21.

 Új digitális platform a tűzvédelemben A tűzvédelmi szakma adminisztratív terheinek csökkentését célozza meg egy új szolgáltatás. A rendszer túlvan az első teszteken, több szakmai konferencián is bemutatkozott, s az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak, mert több ponton segíti a munkát és csökkenti az adminisztrációra fordított időt.

Részletek  Életmentések és vízbefulladások a Balatonon 2017-ben

2017. november 20.

Életmentések és vízbefulladások a Balatonon 2017-ben A 2017 nyarán az időjárás szélsőségesen alakult. A viharos és hideg periódusokat nagyon gyorsan váltották a rendkívül meleg periódusok, és a vízbefulladások elsősorban a meleg periódusokban következtek be. A másik tényező örvendetes, a főszezon közepén 15-20%-os nyaralónépesség-növekedést regisztráltak a szakemberek. Vízirendészeti szakértő segítségével elemezzük az adatokat.

Részletek  Mi olvasható a Védelem decemberi számában?

2017. november 16.

Mi olvasható a Védelem decemberi számában? A tanulmányokból és a kutatási anyagokból kiderül, hogy ezek a gyakorlat számára milyen erős fogódzókat adnak. Napi gyakorlati hasznuk ugyanúgy levezethető, mint a fókuszban bemutatott különleges gépjárműveknek, vagy a tűzoltást, műszaki mentést segítő megoldásoknak. A decemberi szám 8 rovatának 23 cikkéből a megelőzés sem maradt ki: mérnöki módszerek, drótnélküli tűzjelzés, garázsszellőztetés, akkumulátortöltés, elektromos tüzek elleni védelem a téma.

Részletek  Tudományos konferencia – 80 éves a Magyar Polgári Védelem

2017. november 14.

Tudományos konferencia – 80 éves a Magyar Polgári Védelem „A Légoltalmi Liga és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség 80 éve Magyarország közbiztonságáért” címmel rendeznek Katasztrófavédelmi Tudományos Konferenciát Budapesten 2017. november 16-án. A BM. Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon (1149. Budapest, Mogyoródi út 43.) a Szent Flórián teremben tartandó eseményen a környező országok tevékenységére is kitekintést kaphatnak a résztvevők.

Részletek  Szén-monoxid mérgezés megelőzése – a kivitelezők feladatai

2017. november 13.

Szén-monoxid mérgezés megelőzése – a kivitelezők feladatai A hideg idő beálltával egyre időszerűbb a szén-monoxid mérgezés megelőzésére felhívni a figyelmet. A BM OKF által összeállított tájékoztató az új berendezések tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos praktikus feladatokat foglalja össze, egyben a szakemberek kiválasztásában is segít.

Részletek  Fire Fighting Foam Summit – Nemzetközi szakmai konferencia előadásai

2017. november 10.

Fire Fighting Foam Summit – Nemzetközi szakmai konferencia előadásai A FER Tűzoltóság – a LastFire csoporttal együttműködve – 2017. október 17-18-án a tűzoltó habképző anyagokkal foglalkozó tematikus nemzetközi szakmai konferenciát szervezett Budapesten. A tűzoltó habképző anyagok jellemzői, felhasználása, kezelése (from cradle to grave foam management), a környezetterhelés minimalizálása, és a tűzoltási teljesítmény voltak fókuszban. Az előadásokra hívjuk fel a figyelmet.

Részletek  Országos Tűzvédelmi Konferencia Lajosmizsén

2017. november 07.

Országos Tűzvédelmi Konferencia Lajosmizsén Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat közeljövőben várható változásának irányairól és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek közelmúlti és ez évben várható változásairól szólt a BM-OKF és TSZVSZ által szervezett konferencia, amelyre 2017 október 26-án Lajosmizsén a Geréby kúriában került sor. Az előadásokat tesszük közzé.

Részletek  Műanyagféleségek gyulladási hőmérséklete

2017. november 06.

Műanyagféleségek gyulladási hőmérséklete A régi vizsgálati anyagok adatai nagy segítséget jelenthetnek a napi munka során, ezért egy újabb kincsesbányát teszünk közzé ezzel az adattárral. Ez alkalommal a műanyagok vizsgálati adatait gyűjtöttük egybe a legkülönbözőbb kutatási jelentések alapján, ahol ismert jelezzük a forrást. Ezek a létesítményi tűzvédelmi szakemberek, tűzvédelmi szakértők, tűzvizsgálatot végzők napi munkájához adhatnak segítséget.

Részletek  MAN-jubileum: az ötszázezredik tehergépjármű

2017. november 03.

MAN-jubileum: az ötszázezredik tehergépjármű   Kicsit több mint hetven évvel a gyártás újraindítása után az ötszázezredik tehergépjárművet is átadták Steyr-ben. Az átvevő: a Rosenbauer.

Részletek  Ismét rekordot döntött az A+A szakvásár

2017. október 30.

Ismét rekordot döntött az A+A szakvásár Idén is hatalmas volt az érdeklődés az A+A szakvásár iránt: az egyéni védelem, az üzemi biztonság és a foglalkozás-egészségügy 2017. október 17-20. között rendezett eseményen 63 ország 1930 kiállítója találkozott több mint 67 000 szakmai látogatóval.

Részletek  Tűzjelző berendezések tervezése – előadások Lakiteleken

2017. október 24.

Tűzjelző berendezések tervezése – előadások Lakiteleken A VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napokon a konferencia főtematikája a robbanásvédelem mellett a tűzjelző berendezések tervezése kapott külön napot. Így a konferencia második napján hét előadó hét (mobil jelzők, akadálymentesítés, gyakorlati tapasztalatok, gázérzékelők, Rb-s környezet, szikraoltók, aspirációs érzékelők) témában osztotta meg a hallgatósággal gondolatait. Az előadásokat közöljük.

Részletek  Előadások az MTSZ Szakmai napon Balatonföldváron

2017. október 23.

Előadások az MTSZ Szakmai napon Balatonföldváron Immár második alkalommal lezajlott „Korszerű technika – korszerű módszerek”című szakmai napon Balatonföldváron, 2017. szeptember 30-án, a bemutatók és a kiállítás mellett a párhuzamosan folyó, a bemutatókra reflektáló, azokat előkészítő kísérő előadások sem maradhattak el. Az elhangzott előadások közül az illusztráltakat adjuk közre.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30