Híreink

Itt az új Panther

2017. július 18.

Itt az új Panther A Rosenbauer folyamatosan megújítja a népszerű termékeit – nincs ez máshogyan a rendkívül népszerű Panther esetében sem, amely most újabb iterációval jelentkezik. A népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy Athéntól Moszkván keresztül Új-Delhiig a világ számos pontján teljesít szolgálatot.

Részletek  Tűzbiztonság a terményszárítókban – KITE + Videokonroll megállapodás

2017. július 11.

Tűzbiztonság a terményszárítókban – KITE + Videokonroll megállapodás A KITE Zrt. 2017 júniusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát – állapodott meg a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt.

Részletek  A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői vizsgálata

2017. július 10.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői vizsgálata A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) szakértői csoportja 2017. július 7-én befejezett egy un. tanácsadó nukleáris biztonsági missziót Magyarországon. A 12 napig tartó vizsgálat a Nemzetközi Fizikai Védelmi Tanácsadó Szolgálat (IPPAS) egy 2013-ban befejezett IPPAS-misszió nyomon követését az ott megfogalmazott ajánlások betartásának ellenőrzését végezte el. A főbb megállapításukat tesszük közzé.

Részletek  Új jogszabályok – Szakmai jogtár

2017. július 10.

Új jogszabályok – Szakmai jogtár Nyíri Csaba tűzvédelmi szakértő összeállításában közöljük „A tűzvédelmet és a katasztrófavédelmet érintő 2017. I. félévben megjelent jogszabályokat" tartalmazó jogszabályjegyzéket, valamint a „A tűzvédelemmel, polgári védelemmel és a katasztrófavédelemmel kapcsolatos jogszabályok”-ról szóló aktualizált Szakmai jogtárt.

Részletek  Védelem Online látogatottság: 2017 első féléve

2017. július 07.

Védelem Online látogatottság: 2017 első féléve Aktívan telt a Védelem Online első féléve: majdnem 18 ezer látogatás, naponta átlag 98 látogatás, több mint 9 ezer egyedi felhasználó, 46 ezer oldalletöltés. Ráadásul nem csak itthonról. Volt is mit olvasni, mert 150 hír, tanulmány jelent meg az első félévben, s a több ezer dokumentumot is rendszeresen használják a szakemberek. Naponta átlag 252 dokumentumot töltöttek le.

Részletek  Dr. vitéz Roncsik Jenő emlékplaketteket adtak át

2017. július 06.

Dr. vitéz Roncsik Jenő emlékplaketteket adtak át A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának oklevélátadó ünnepségén – a különféle elismerések között – hárman részesültek a dr. vitéz Roncsik Jenő emlékplakett arany-, ezüst-, és bronz fokozatában. Az idén második alkalommal átadott díjjal a kiemelkedő oktató, oktatásszervező és kutatómunkát a BM OKF főigazgatója emlékplakett adományozásával ismerni el.

Részletek  Szabványjegyzék 2017 II. negyedév

2017. július 06.

Szabványjegyzék 2017 II. negyedév Vágvölgyi László összeállításában elérhetők az év második negyedévében a szabványügyi közlönyben közzétett fontosabb, a katasztrófavédelmet illetve a tűzvédelmet érintő szabványok, azok, amelyeket ebben az időszakban angol, illetve magyar nyelven megjelentettek, módosítottak, visszavontak. Az összeállítással a szakemberek munkáját, a szakirodalom naprakész megismerését kívánjuk elősegíteni.

Részletek  A+A 2017: minden ember számít

2017. július 05.

A+A 2017: minden ember számít 2017. október 17-20. között Düsseldorfban minden az egyéni védelem, a munkahelyi biztonság és a foglalkozás-egészségügy körül forog. A világ egyik legnagyobb szakvásárán az egyéni védelem, a foglalkozás-egészségügy, a vállalati egészség-irányítással, az üzemi biztonság, a munkahelyi tűzvédelem és vészhelyzetek kezelése, a magasból és a mélyből való biztonságos mentés, valamint biztonságos működés lesz a fókuszban.

Részletek  Három Tűzvédelmi Műszaki Irányelv változott

2017. július 05.

Három Tűzvédelmi Műszaki Irányelv változott Hosszas előkészítő munka után július 3-án megjelent a „Felülvizsgálat és karbantartás”, a „Tűzterjedés elleni védelem”, valamint a „Számítógépes tűz- és füstterjedési, valamint menekülési szimuláció” című TvMI módosítása, amelyekre ezúton hívjuk fel a figyelmet. A TvMI-k elérhetőségét adjuk közre.

Részletek  Bővült az OKF szakmai tájékoztatók köre

2017. július 04.

Bővült az OKF szakmai tájékoztatók köre Három új szakmai tájékoztató jelent meg a gyakran ismételt kérdések címszó alatt, az OKF honlapján. Ezek: az építmények tűzvédelmi jellemzőiről, az ESFR sprinklerrel védett terek hő- és füstelvezetésének működtetéséről és a tűzgátló válaszfal alkalmazásáról szóló szakmai Tájékoztatók, amelyek elérhetőségét a szakma számára iránymutató jelleggel közöljük.

Részletek  Változott a veszélyes áruk szállításának szabályozása

2017. július 03.

Változott a veszélyes áruk szállításának szabályozása A Magyar Közlöny 2017/100. (VI. 27.) számában jelent meg a veszélyes áruk szállításával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2017. évi CIII. Törvény. A törvény előírásai 2017. július 1-től lépnek hatályba. A jogszabályt tesszük közzé.

Részletek  A tűzvizsgálat taktikája

2017. június 30.

A tűzvizsgálat taktikája Nagy László Zoltán könyve megfogalmazza és rendszerbe foglalja a fő taktikai elveket. Alapvetően kriminalisztikai szempontból alapos elméleti felkészültséggel és nagyon gyakorlatias megközelítéssel hozza közelebb a tűzvizsgálatot. Címszavakban: helyszínek, szemle és módszerei, statikus és dinamikus szakasz, bizonyítási eszközök felkutatásuk és rögzítésük. A 2010-ben megjelent könyvet tesszük közzé.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30