Híreink

Védelem Tudomány – megjelent az új e-folyóirat 3. száma

2016. október 03.

Védelem Tudomány – megjelent az új e-folyóirat 3. száma Megjelent a Védelem Tudomány című elektronikus folyóiratunk 3. száma! A 2016. szeptember végén megjelenő lapunk a dolgozatok bemutatásával szakterületeink tudományos eredményeinek közzétételére és ezek ösztönzésére vállalkozik. A 3. szám kis tanulmánykötete, most 146 oldal terjedelemben, a Tűzvédelem, az Iparbiztonság és a Fórum rovataival jelentkezik az olvasóknál.

Részletek  Új integrált eszköz Heros sisakokhoz

2016. október 03.

Új integrált eszköz Heros sisakokhoz A Rosenbauer új, ultrakompakt kiegészítője egy sisaklámpa és egy mobil hőkamera tulajdonságait ötvözi egyetlen, a Heros sisakokhoz optimalizált csomagban.

Részletek  Ülésezett a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület

2016. október 03.

Ülésezett a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület 2016. szeptember 21-én a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán ülésezett a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület. A helyszínválasztást a mérnökképzés helyzete és szakmai képzettségekre vonatkozó szabályozás alakulása indokolta. Mindkettőről részletes tájékoztató hangzott el, amelyet a tagok megvitattak.

Részletek  MTSZ Szakmai napok: prémium tűzoltó készülékek a porondon

2016. szeptember 30.

MTSZ Szakmai napok: prémium tűzoltó készülékek a porondon A Praktika Tűzvédelmi Kft. standja is jelen volt a 2016. szeptember 24-25-én zajló MTSZ Szakmai napokon – az érdeklődők száma pedig visszaigazolta a cég eddigi stratégiájának sikerességét. A stand legnagyobb „sztárjai” a lengyel Gaz-Tech tűzoltó készülékei voltak.

Részletek  Mi olvasható a Védelem októberi számában?

2016. szeptember 28.

Mi olvasható a Védelem októberi számában? Az októberi szám 19 cikke a sokszínűség jegyében állt össze egy lapszámmá. Az első fele, olyan a korszerű építészeti tűzvédelem jövőjét felvázoló dolgozatokból áll, amelyek rendkívül izgalmas témákat boncolgatnak. Mi a korszerű építészeti tűzvédelem, szerkezeti, szabályozási, mérnöki felelősségi oldalról? Hogyan illeszthető mindez az új OTSZ szerint koncepcióba? Kell-e használati TvMI? A lap másik fele a gyakorlaté: karbantartás, veszélyes anyagok, tűzesetek statisztikai feldolgozása, mint a megelőzés eszköze, új technikai eszközök, előremutató erdőtűzvédelmi megoldások!

Részletek  150 éves a Rosenbauer – világújdonság a parketten

2016. szeptember 28.

150 éves a Rosenbauer – világújdonság a parketten A patinás osztrák gyártó nagyszabású ünnepség keretében 2016. szeptember 15-én ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját, stílszerűen egy világújdonság bemutatásával. A piacvezető konszern születésnapi ünnepségét megelőző tájékoztatóról a következő, decemberben megjelenő Védelem Katasztrófavédelmi Szemlében részletes helyszíni tudósítást adunk.

Részletek  Nagy siker volt az MTSZ Szakmai Napok

2016. szeptember 26.

Nagy siker volt az MTSZ Szakmai Napok Nagy sikernek bizonyult a Magyar Tűzoltó Szövetség által 2016. szeptember 24-25-én, Balatonföldváron zajló „Korszerű technika – korszerű módszerek” címmel megrendezett rendezvénysorozat. A kétnapos eseményen, ahol előadások, szakmai bemutatók és kiállítók várták a tűzoltókat összesen közel kilencszázan vettek részt.

Részletek  Országos tűzvédelmi konferencia – OTSZ és TvMI a gyakorlatban

2016. szeptember 26.

Országos tűzvédelmi konferencia – OTSZ és TvMI a gyakorlatban A felülvizsgálat és karbantartás előírásai és módszerei, az azzal kapcsolatos követelmények szerepe a gyakorlatban. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat eddigi alkalmazásának tapasztalatai, a továbbfejlesztés lehetőségei és irányai – mindezek a közreműködő szakemberek, köztük az OKF szakterületének illetékesei vesznek részt a Magyar Tűzvédelmi Szövetség és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által közösen szervezett Országos Tűzvédelmi Konferencián Siófokon november 14-15-én. A konferencia részletes programtervezetét, valamint a jelentkezési lapot tesszük közzé.

Részletek  Építész tűzvédelmi szakértői továbbképzés

2016. szeptember 22.

Építész tűzvédelmi szakértői továbbképzés Mint ismeretes, a tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő öt év alatt 20 órás tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt. Az OKF-en 2016. október 17-én és 19-én 8:00-16:00-ig az építési tűzvédelmi szakértők számára tartanak továbbképzést, amelyen a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek kerülnek górcső alá.

Részletek  MTSZ Szakmai Napok: Megtanulhatják az új hazai tűzoltó gépjárműfecskendő kezelését

2016. szeptember 21.

MTSZ Szakmai Napok: Megtanulhatják az új hazai tűzoltó gépjárműfecskendő kezelését Szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között előadások, bemutatók, kiállítók várják a tűzoltókat. Az egyik különlegesség a SkillDict Kft. bemutatója lesz, ahol az érdeklődők digitális tananyaggal sajátíthatják el a mellette kiállított R16 HEROS AQUADUX-X 4000 tűzoltógépjármű-fecskendő kezelését.

Részletek  Nyolcszáz főt várnak az MTSZ Szakmai Napokra

2016. szeptember 21.

Nyolcszáz főt várnak az MTSZ Szakmai Napokra Óriási érdeklődés előzi meg az első alkalommal 2016. szeptember 24-25-én Balatonföldváron rendezendő kiállítást, előadásokat és bemutatókat. A Magyar Tűzoltó Szövetség „MTSZ Tűzoltó Szakmai Napok¨ címmel szervezett kiállítása komoly kihívás elé állította a szervezőket. 800 fő jelezte részvételi szándékát!

Részletek  Rosenbauer: a jövő tűzoltógépjárműve megérkezett

2016. szeptember 19.

Rosenbauer: a jövő tűzoltógépjárműve megérkezett Nagyszabású gálaműsorral egybekötött ünnepséget tartott 2016 szeptember 15-én Linzben az alapításának 150. évfordulóját ünneplő Rosenbauer. Itt a jubileumi ünnepség keretében mutatta be a Rosenbauer azt a tanulmányautót, amely az osztrák gyártó szándéka szerint új trendeket teremt a tűzoltásban, és teljesen megreformálja a tűzoltógépjárműről alkotott fogalmainkat, még jobban megszilárdítva ezzel a konszern piacvezető szerepét.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30