Híreink

Holmatro hidraulikus műszaki mentő eszközök üzemeltetése – Tápegységek

2021. február 09.

Holmatro hidraulikus műszaki mentő eszközök üzemeltetése – Tápegységek Az elmélet után a hazai tűzoltóságoknál rendszeresített Holmatro gyártmányú műszaki mentő eszközökkel kapcsolatos gyakorlatias tudásanyagot foglalja össze szerzőnk, Mórocza Árpád, a SziFire Kft. szervizmérnöke. Elsőként a tápegységeket mutatja be, amely alapján az eltérő kialakítású, esetleg más gyártmányú eszközök üzemeltetését is biztonságosan, valamint hatékonyan tudják végrehajtani.

Részletek  Tűzoltó járművezetői figyelmeztető rendszer – DWD

2021. február 08.

Tűzoltó járművezetői figyelmeztető rendszer – DWD Egy újabb hárombetűs biztonsági rendszer a Rosenbauer szakembereitől: DWD – Driver Warning Device, ami nemcsak megvédi a járművezetőt és a járművet, de jelzéseivel a vezetéstechnikát is képes finomítani. A rendszer méri a jármű dőlését, valamint a járműre ható axiális oldal- és hosszirányú erőket, s ezzel támogatja a tűzoltóautó vezetőjét járműve biztonságos üzemeltetésében.

Részletek  Speciális kötőanyag az árvízi gátban

2021. február 04.

Speciális kötőanyag az árvízi gátban Az árvízi védekezésben veszélyessé vált a Maros folyó ferencszállási kanyarulata. Az árvízi biztonság növelése és a kockázatok csökkentése érdekében egy új árvízvédelmi töltés kialakítására került sor, amelyben egy résfal és az abba beinjektált Baumit kötőanyag biztosítja a gát magas vízzárási képességét. A fejlesztés hosszú időre biztosítja az árvíz elleni védelmet.

Részletek  Kitüntetések és kitüntetettek 2020-ban

2021. február 02.

Kitüntetések és kitüntetettek 2020-ban Az elmúlt évben is számos kiváló munkát végző szakember kapott elismerést. Bátorságért érdemjel, Év Tűzoltója miniszteri díj, Önkéntes Támogatásáért miniszteri emlékérem, miniszteri emléktárgy, soron kívüli előléptetés, Magyar Arany Érdemkereszt, tűzoltó dandártábornoki kinevezés, hogy a legfontosabbakat említsük. A lista már elérhető honlapunkról.

Részletek  Dr. Balogh Imre Emlékpályázat – 2021

2021. február 01.

Dr. Balogh Imre Emlékpályázat – 2021 Immár 21. alkalommal hirdeti meg a BM OKF főigazgatója a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre – ahogyan eddig is – a tűzvédelem fejlődését előremozdító dolgozatokat várnak május 10-ig. A Védelem Online ismét figyelemmel kíséri a pályázat eredményeit. Terveink szerint a legjobb eredményt elért szakmunkákat ismét közzétesszük tanulmánytárunkban.

Részletek  Tűzoltó védőruházat – Az MSA Safety felvásárolta a Bristol Uniforms-t

2021. február 01.

Tűzoltó védőruházat – Az MSA Safety felvásárolta a Bristol Uniforms-t Újabb integráció! Az amerikai (USA, Pittsburgh) MSA Safety Incorporated körülbelül 60 millió dollár értékű készpénzügylet keretében felvásárolta a tűzoltó védőruháiról hazánkban is ismert Bristol Uniforms nevű brit vállalatot.

Részletek  Megjelent a Védelem Tudomány 2021/1. száma

2021. január 29.

Megjelent a Védelem Tudomány 2021/1. száma A Védelem Tudomány 2021/1. számában 12 tanulmányt olvashatunk. A jövő tűzvédelme: okos épületek/városok, hidraulikus vágóollók teljesítménye, motor előmelegítés, beavatkozás elemzés, mikroműanyagok, drónok az ellenőrzésben, szén-monoxid kikerülése, vis maior, áradások és kritikus infrastruktúra, kríziskommunikáció, fizikai felmérés és egy izgalmas történeti nyomozás. Mindez a 6. évfolyam első számában 232 oldalon!

Részletek  Cédrus Liget lakópark, Szeged – tűzjelzés megoldás

2021. január 29.

Cédrus Liget lakópark, Szeged – tűzjelzés megoldás A kialakításában, megjelenésében rendkívüli újdonságokkal készült Cédrus Liget lakópark nem csak Szeged, de az ország egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztési beruházása. Hogyan és milyen megoldással készült ennek a gigalétesítménynek a tűzjelzése?

Részletek  Az eddigi legnagyobb tudományos vizsgálat a hő- és füstelvezetésről

2021. január 28.

Az eddigi legnagyobb tudományos vizsgálat a hő- és füstelvezetésről A híres genti tűzkísérlet után három év munkáját összegző – benne 113 elvégzett, nagy méretű, ún. in-situ teszttel és több mint 400 számítógépes szimulációval –, a hő- és füstelvezetés legújabb eredményeit bemutató fehér könyv jelent meg a Francia Tűzvédelmi Szakmai Szövetség (FFMI) kiadásában. Átlapozva is látszik, hogy mind számosságában, mind az alkalmazott eszközökben alapos mű született.

Részletek  Bosch Avenar panelek – Tűz esetén minden másodperc számít

2021. január 27.

Bosch Avenar panelek – Tűz esetén minden másodperc számít A Bosch Avenar panelekkel az evakuáció lépései a tűzjelző rendszer grafikus érintőképernyős kijelzőjén vezérelhetők, vészkiürítés esetén ez értékes időmegtakarítást jelent és életeket menthet meg.

Részletek  Miért KivÉT®-eles az E-HFR, a hő és füst elleni védelem programozható automatika rendszere?

2021. január 26.

Miért KivÉT®-eles az E-HFR, a hő és füst elleni védelem programozható automatika rendszere? A hő és füst elleni védelemben alkalmazható egyetlen magyar fejlesztésű és gyártású automatika rendszer azért kivételes, mert programozható eszközei és kiegészítő rendszerelemei által képes a hő és füst elleni védelem (HF) rendszerét szabályozni, vezérelni és a rendszer jelzéseit feldolgozni, megjeleníteni és továbbítani, mint független szervezet által vizsgált és minősített, gyártói teljesítménynyilatkozattal rendelkező vezérlőközpont.

Részletek  Energiahatékony hő- és füstelvezető felújítás – Skalpoljuk meg a kupolát!

2021. január 25.

Energiahatékony hő- és füstelvezető felújítás – Skalpoljuk meg a kupolát! A régi épületeken lévő kupolák felett eljárt az idő? Nincs már hozzá cserealkatrész? Jobb hőszigeteléssel, szellőztetőfunkcióval, árnyékolással energiát akarunk megtakarítani? Van egy jó hírünk! Nem kell megbontani a tetőt, kiszedni a teljes kupolát az új és hatékony megoldáshoz. LUDOR BLUECOIF kupolafelújító szett egyben minősített, szabványos, az OTSZ követelményeinek maradéktalanul megfelelő megoldás.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30