Híreink

Szakértői továbbképzés Balatonföldváron

2017. szeptember 26.

Szakértői továbbképzés Balatonföldváron A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség (BM OKF) a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló 47/2011. (XII. 15.) BM rendelet alapján október 16-án tűzvédelmi szakértői továbbképzést szervez Balatonföldváron a Hotel Jogarban. A felhívást és a jelentkezési lapot közöljük.

Részletek  Ipari termékek gyulladási hőmérséklete

2017. szeptember 25.

Ipari termékek gyulladási hőmérséklete Újabb kincsesbányát teszünk közzé ezzel az adattárral. Számos ipari termék (textil, sör, hús) gyulladási hőmérsékletét gyűjtöttük egybe a legkülönbözőbb kutatási jelentések alapján, ahol ismert jelezzük a forrást. Ezek a létesítményi tűzvédelmi szakemberek, tűzvédelmi szakértők, tűzvizsgálatot végzők napi munkájához adhatnak segítséget. Az anyagok az adatok alapján könnyen besorolhatók a tűzveszélyességi osztályba.

Részletek  Ötvenmillió eurós keretszerződést kötött a Rosenbauer

2017. szeptember 22.

Ötvenmillió eurós keretszerződést kötött a Rosenbauer Összesen 306 tűzoltógépjárműről szóló keretszerződést kötött a Rosenbauer a német állammal (Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe) katasztrófavédelmi feladatokra, mintegy ötvenmillió euró értékben.

Részletek  A+A Kiállítás + kongresszusok Düsseldorfban

2017. szeptember 20.

A+A Kiállítás + kongresszusok Düsseldorfban 2017. október 17-20. között a Düsseldorfi Vásárközpontban nyitja kapuit az egyéni védelem, a munkahelyi biztonság és tűzvédelem valamint a foglalkozás-egészségügy kongresszussal kísért, világvezető szakvására. Itt mintegy 1900 kiállító mutatkozik be. A méreteket és a sokszínűséget mutatja, hogy emellett számos konferencián háromszáz előadótól hallhatunk a szakmai problémákra megoldási javaslatokat.

Részletek  Változott a veszélyes áruk szállításának jogszabályi struktúrája

2017. szeptember 19.

Változott a veszélyes áruk szállításának jogszabályi struktúrája A veszélyesáru-szállítások vonatkozásában a 2017. év a jogszabályváltozások évének tekinthető, miután a bírságolással kapcsolatos jogszabály módosítások mellett, idén – páratlan év lévén – változtak a nemzetközi veszélyesáru-szállítási szabályzatok, illetve ennek megfelelően az ezeket átültető magyar jogszabályok is. Az idei évben a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos hazai, anyagi jogi szabályozás struktúrája alapjaiban változott meg.

Részletek  Mi olvasható a Védelem októberi számában?

2017. szeptember 18.

Mi olvasható a Védelem októberi számában? Az októberi szám 9 rovatának 21 cikkében olyan aktuális témákat olvashatunk, mint a londoni tűz elemzése a vizsgáló nézőpontjából, beszámoló hazánk első szendvicspanel falának homlokzati tűzterjedés vizsgálatáról, az új TvMI-k alkalmazásának eseteiről, a Tuzsérnál bekövetkezett Európában egyedülálló veszélyes anyag baleset felszámolásáról, a veszélyes anyagok ellenőrzési tapasztalatairól, a megelőzés aktuális kérdéseiről. Számos cikkünk oktatási anyagként is kiváló lehet, ilyen az akkumulátorok töltésével kapcsolatos kérdéseket feldolgozó cikk is.

Részletek  MTSZ Szakmai Napok – Korszerű technika – korszerű módszerek

2017. szeptember 15.

MTSZ Szakmai Napok – Korszerű technika – korszerű módszerek A Magyar Tűzoltó Szövetség – somogyi közreműködéssel – 22 kiállítóval, gépjárművek és felszerelések bemutatójával, a korszerű technikai eszközök és módszerek bemutatásával, előadásokkal, gyakorlati bemutatókkal és szakmai programokkal szeretettel várja a tűzoltókat 2017. szeptember 30-án, 9-17 óráig, Balatonföldvárra a NARO kempingbe. (Balatonföldvár, Kismartoni u. vége)

Részletek  VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai napok

2017. szeptember 15.

VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai napok A Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai napok 2017. október 3-4-én hatodik alkalommal a robbanásvédelem témakörét járja körül. Célja az Országos Tűzvédelmi Szabályzat és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek gyakorlati alkalmazásának segítése, jó gyakorlatok közreadása, a mérnöki módszerek széleskörű terjesztése, a hatósági tapasztalatok megosztása, az együttműködés erősítése. A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. A programot és a jelentkezési lapot tesszük közzé.

Részletek  Változott - Építési termékek betervezése és teljesítményének igazolása

2017. szeptember 13.

Változott - Építési termékek betervezése és teljesítményének igazolása Szeptember 25-én lép hatályba a 261/2017. (IX. 11.) Korm. rendelet Az építési termék építménybe történő betervezésének és beépítésének, ennek során a teljesítmény igazolásának részletes szabályairól szóló 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet módosítása. A Magyar Közlöny 2017 évi 144. számában szeptember 11-én kihirdetett jogszabályban több változás van. A jogszabályt közöljük.

Részletek  ​Mobil szivattyútesztelő a Rosenbauertől

2017. szeptember 12.

​Mobil szivattyútesztelő a Rosenbauertől Az osztrák gyártó új szolgáltatást indított tűzoltóságok számára: mobil ellenőrző állomás bérelhető a szivattyúk EN 1028 és DIN 14420 szabványok szerinti teszteléséhez. A szolgáltatás egyelőre – sajnos – csak Németországban elérhető.

Részletek  Közúti balesetek – csökkent a sérülések és a halálesetek száma

2017. szeptember 12.

Közúti balesetek – csökkent a sérülések és a halálesetek száma A tűzoltóság beavatkozásai között a műszaki mentések aránya növekszik, míg a száma az elmúlt években lényegesen nem változott. A beavatkozási statisztikák és a KSH hosszabb távú adatai a sérülések és a halálesetek számának csökkenését mutatják, miközben az adatokban jó láthatók a szezonalítás hatásai is.

Részletek  Veszélyes anyagok szállítása – változó bírságtételek

2017. szeptember 11.

Veszélyes anyagok szállítása – változó bírságtételek A veszélyes áruk szállításának ellenőrzése során és az azok nyomán indult hatósági eljárásokban megszerzett tapasztalatok arra késztették a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot, hogy az egyes vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban módosítási javaslattal éljenek a jogalkotók felé. Ezt követően változtak és egységesültek a bírságtételek a közúti, a vízi és a vasúti közlekedésben. Mely jogszabályok változtak és miben?

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30