Híreink

Tűzoltó Bandi és Morzsi - Komplex Óvodai Tűzmegelőzési Program

2017. július 18.

Tűzoltó Bandi és Morzsi - Komplex Óvodai Tűzmegelőzési Program Közhelyként emlegetjük, hogy a tűzmegelőzést gyerekkorban kell kezdeni. Ugyanakkor viszonylag kevés korszerű szemléletmódú anyagunk van ehhez. Kolláth András c. tű .zls. az idei Dr. Balogh Imre emlékpályázaton különdíjat nyert dolgozata ilyen szemléletmóddal, az életkori sajátosságokat és a mai kommunikációs lehetőségeket figyelembe véve készült.

Részletek  Itt az új Panther

2017. július 18.

Itt az új Panther A Rosenbauer folyamatosan megújítja a népszerű termékeit – nincs ez máshogyan a rendkívül népszerű Panther esetében sem, amely most újabb iterációval jelentkezik. A népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy Athéntól Moszkván keresztül Új-Delhiig a világ számos pontján teljesít szolgálatot.

Részletek  Tűzbiztonság a terményszárítókban – KITE + Videokonroll megállapodás

2017. július 11.

Tűzbiztonság a terményszárítókban – KITE + Videokonroll megállapodás A KITE Zrt. 2017 júniusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát – állapodott meg a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt.

Részletek  A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői vizsgálata

2017. július 10.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői vizsgálata A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) szakértői csoportja 2017. július 7-én befejezett egy un. tanácsadó nukleáris biztonsági missziót Magyarországon. A 12 napig tartó vizsgálat a Nemzetközi Fizikai Védelmi Tanácsadó Szolgálat (IPPAS) egy 2013-ban befejezett IPPAS-misszió nyomon követését az ott megfogalmazott ajánlások betartásának ellenőrzését végezte el. A főbb megállapításukat tesszük közzé.

Részletek  Új jogszabályok – Szakmai jogtár

2017. július 10.

Új jogszabályok – Szakmai jogtár Nyíri Csaba tűzvédelmi szakértő összeállításában közöljük „A tűzvédelmet és a katasztrófavédelmet érintő 2017. I. félévben megjelent jogszabályokat" tartalmazó jogszabályjegyzéket, valamint a „A tűzvédelemmel, polgári védelemmel és a katasztrófavédelemmel kapcsolatos jogszabályok”-ról szóló aktualizált Szakmai jogtárt.

Részletek  Védelem Online látogatottság: 2017 első féléve

2017. július 07.

Védelem Online látogatottság: 2017 első féléve Aktívan telt a Védelem Online első féléve: majdnem 18 ezer látogatás, naponta átlag 98 látogatás, több mint 9 ezer egyedi felhasználó, 46 ezer oldalletöltés. Ráadásul nem csak itthonról. Volt is mit olvasni, mert 150 hír, tanulmány jelent meg az első félévben, s a több ezer dokumentumot is rendszeresen használják a szakemberek. Naponta átlag 252 dokumentumot töltöttek le.

Részletek  Dr. vitéz Roncsik Jenő emlékplaketteket adtak át

2017. július 06.

Dr. vitéz Roncsik Jenő emlékplaketteket adtak át A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának oklevélátadó ünnepségén – a különféle elismerések között – hárman részesültek a dr. vitéz Roncsik Jenő emlékplakett arany-, ezüst-, és bronz fokozatában. Az idén második alkalommal átadott díjjal a kiemelkedő oktató, oktatásszervező és kutatómunkát a BM OKF főigazgatója emlékplakett adományozásával ismerni el.

Részletek  Szabványjegyzék 2017 II. negyedév

2017. július 06.

Szabványjegyzék 2017 II. negyedév Vágvölgyi László összeállításában elérhetők az év második negyedévében a szabványügyi közlönyben közzétett fontosabb, a katasztrófavédelmet illetve a tűzvédelmet érintő szabványok, azok, amelyeket ebben az időszakban angol, illetve magyar nyelven megjelentettek, módosítottak, visszavontak. Az összeállítással a szakemberek munkáját, a szakirodalom naprakész megismerését kívánjuk elősegíteni.

Részletek  A+A 2017: minden ember számít

2017. július 05.

A+A 2017: minden ember számít 2017. október 17-20. között Düsseldorfban minden az egyéni védelem, a munkahelyi biztonság és a foglalkozás-egészségügy körül forog. A világ egyik legnagyobb szakvásárán az egyéni védelem, a foglalkozás-egészségügy, a vállalati egészség-irányítással, az üzemi biztonság, a munkahelyi tűzvédelem és vészhelyzetek kezelése, a magasból és a mélyből való biztonságos mentés, valamint biztonságos működés lesz a fókuszban.

Részletek  Három Tűzvédelmi Műszaki Irányelv változott

2017. július 05.

Három Tűzvédelmi Műszaki Irányelv változott Hosszas előkészítő munka után július 3-án megjelent a „Felülvizsgálat és karbantartás”, a „Tűzterjedés elleni védelem”, valamint a „Számítógépes tűz- és füstterjedési, valamint menekülési szimuláció” című TvMI módosítása, amelyekre ezúton hívjuk fel a figyelmet. A TvMI-k elérhetőségét adjuk közre.

Részletek  Bővült az OKF szakmai tájékoztatók köre

2017. július 04.

Bővült az OKF szakmai tájékoztatók köre Három új szakmai tájékoztató jelent meg a gyakran ismételt kérdések címszó alatt, az OKF honlapján. Ezek: az építmények tűzvédelmi jellemzőiről, az ESFR sprinklerrel védett terek hő- és füstelvezetésének működtetéséről és a tűzgátló válaszfal alkalmazásáról szóló szakmai Tájékoztatók, amelyek elérhetőségét a szakma számára iránymutató jelleggel közöljük.

Részletek  Változott a veszélyes áruk szállításának szabályozása

2017. július 03.

Változott a veszélyes áruk szállításának szabályozása A Magyar Közlöny 2017/100. (VI. 27.) számában jelent meg a veszélyes áruk szállításával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2017. évi CIII. Törvény. A törvény előírásai 2017. július 1-től lépnek hatályba. A jogszabályt tesszük közzé.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30