Híreink

MTSZ Szakmai napok: a legnagyobb magyarországi szakmai rendezvény

2016. október 10.

MTSZ Szakmai napok: a legnagyobb magyarországi szakmai rendezvény A résztvevők értékelései alapján nagy jelentőségűnek bizonyult a Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében lezajlott „MTSZ Szakmai napok” rendezvénysorozat, amely a legnagyobb ilyen jellegű szakmai esemény volt eddig. Az összesítések alapján összesen kilencszázan látogattak el a két nap valamelyikére.

Részletek  Fókuszban a tűzjelzés – a Lakiteleki Szakmai Napok előadásai

2016. október 07.

Fókuszban a tűzjelzés – a Lakiteleki Szakmai Napok előadásai Az ötödik Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok második napján is jól érzékelhető volt a szervezők törekvése. Kiemelt figyelmet fordítottak a napi gyakorlatban előforduló, aktuális kérdéskörökre. A tervezés, vezérlés, az elhelyezés kérdései, karbantartás, túlfeszültség védelem, hatósági tapasztalatok és a téves jelzések – mindez egy napba sűrítve. Közel 400 szakember hallgatta az itt közzétett előadásokat.

Részletek  Fókuszban a hő- és füstelvezetés – a Lakiteleki Szakmai Napok előadásai

2016. október 07.

Fókuszban a hő- és füstelvezetés – a Lakiteleki Szakmai Napok előadásai Közel 400 szakember vett részt az idei, immár ötödik Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napokon, ahol az első nap témája az életvédelem szempontjából egyre fontosabb hő-és füstelvezetés. Az első nap témája a hő-és füstelvezetés volt. A résztvevők a tűzvédelmi tervezésben betöltött helyétől, szerepétől a gyakorlati megoldásokig hallhattak előadásokat és két előadás erejéig kitekinthettek a nemzetközi tapasztalatokra is. Az előadásokat adjuk közre.

Részletek  Fókuszban a hő- és füstelvezetés és a tűzjelző rendszerek - V. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

2016. október 07.

Fókuszban a hő- és füstelvezetés és a tűzjelző rendszerek - V. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Már hagyományosnak mondható az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok, hiszen az idei évben már ötödik alkalommal szervezte meg közösen a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Tűzmegelőzési Bizottsága és a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja szeptember 14-15-én. Az első nap témája a hő-és füstelvezetés volt.

Részletek  Az új Panther Amerikába megy

2016. október 04.

Az új Panther Amerikába megy 2017-től már az Egyesült Államokban is kaphatóvá válik az új Panther, az idén szeptemberi közepi, texasi debütálás után.

Részletek  MTSZ Szakmai Napok: a MOL gyorsbeavatkozója is jelen volt

2016. október 04.

MTSZ Szakmai Napok: a MOL gyorsbeavatkozója is jelen volt A Hyppolit Kft. hozta el az MTSZ Szakmai napok látogatói számára azt a gyorsbeavatkozót, amely kifejezetten a FER Tűzoltóság – a MOL létesítményi tűzoltósága – igényeire szabva készült. A Fiat Ducato málhatere és tűzoltástechnikája is jelentős érdeklődésre tartott számot.

Részletek  Védelem Tudomány – megjelent az új e-folyóirat 3. száma

2016. október 03.

Védelem Tudomány – megjelent az új e-folyóirat 3. száma Megjelent a Védelem Tudomány című elektronikus folyóiratunk 3. száma! A 2016. szeptember végén megjelenő lapunk a dolgozatok bemutatásával szakterületeink tudományos eredményeinek közzétételére és ezek ösztönzésére vállalkozik. A 3. szám kis tanulmánykötete, most 146 oldal terjedelemben, a Tűzvédelem, az Iparbiztonság és a Fórum rovataival jelentkezik az olvasóknál.

Részletek  Új integrált eszköz Heros sisakokhoz

2016. október 03.

Új integrált eszköz Heros sisakokhoz A Rosenbauer új, ultrakompakt kiegészítője egy sisaklámpa és egy mobil hőkamera tulajdonságait ötvözi egyetlen, a Heros sisakokhoz optimalizált csomagban.

Részletek  Ülésezett a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület

2016. október 03.

Ülésezett a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület 2016. szeptember 21-én a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán ülésezett a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület. A helyszínválasztást a mérnökképzés helyzete és szakmai képzettségekre vonatkozó szabályozás alakulása indokolta. Mindkettőről részletes tájékoztató hangzott el, amelyet a tagok megvitattak.

Részletek  MTSZ Szakmai napok: prémium tűzoltó készülékek a porondon

2016. szeptember 30.

MTSZ Szakmai napok: prémium tűzoltó készülékek a porondon A Praktika Tűzvédelmi Kft. standja is jelen volt a 2016. szeptember 24-25-én zajló MTSZ Szakmai napokon – az érdeklődők száma pedig visszaigazolta a cég eddigi stratégiájának sikerességét. A stand legnagyobb „sztárjai” a lengyel Gaz-Tech tűzoltó készülékei voltak.

Részletek  Mi olvasható a Védelem októberi számában?

2016. szeptember 28.

Mi olvasható a Védelem októberi számában? Az októberi szám 19 cikke a sokszínűség jegyében állt össze egy lapszámmá. Az első fele, olyan a korszerű építészeti tűzvédelem jövőjét felvázoló dolgozatokból áll, amelyek rendkívül izgalmas témákat boncolgatnak. Mi a korszerű építészeti tűzvédelem, szerkezeti, szabályozási, mérnöki felelősségi oldalról? Hogyan illeszthető mindez az új OTSZ szerint koncepcióba? Kell-e használati TvMI? A lap másik fele a gyakorlaté: karbantartás, veszélyes anyagok, tűzesetek statisztikai feldolgozása, mint a megelőzés eszköze, új technikai eszközök, előremutató erdőtűzvédelmi megoldások!

Részletek  150 éves a Rosenbauer – világújdonság a parketten

2016. szeptember 28.

150 éves a Rosenbauer – világújdonság a parketten A patinás osztrák gyártó nagyszabású ünnepség keretében 2016. szeptember 15-én ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját, stílszerűen egy világújdonság bemutatásával. A piacvezető konszern születésnapi ünnepségét megelőző tájékoztatóról a következő, decemberben megjelenő Védelem Katasztrófavédelmi Szemlében részletes helyszíni tudósítást adunk.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30