Híreink

fiREG: Itt az elektronikus üzemeltetési napló

2019. augusztus 07.

fiREG: Itt az elektronikus üzemeltetési napló Az Ipar4.0 megállás nélkül robog előre. A nagyvállalatok esetében már nem is kérdéses az irány. Egyre több szenzort, önmagát vezérlő berendezést telepítenek. Mint tudjuk, a nagyvállalatok eszközei előbb-utóbb a kisebb vállalkozások mindennapjaiban is fellelhetők lesznek. A digitalizáció, a felhő, a BIM kulcsszavak. Az okostelefon mint munkaeszköz futótűzként terjed a haladó vállalkozások körében. Az OTSZ már lépett: megjelent a papírmentesítés lehetőségét kínáló BM rendelet.

Részletek  OTSZ szakértőknek – összehasonlítás

2019. augusztus 01.

OTSZ szakértőknek – összehasonlítás A Magyar Közlöny 129. számában július 26-án megjelent „A belügyminiszter 30/2019. (VII. 26.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet módosításáról”. A Flamella Kft. által szerkesztett dokumentum táblázatos, jól áttekinthető formában veszi végig a módosításokat. A letölthető anyagot tesszük közzé.

Részletek  Retrospektív: Védelem, 2017/4. szám

2019. augusztus 01.

Retrospektív: Védelem, 2017/4. szám A negyedik lapszám hamarosan az „standokon”, így ideje ismét visszatekintenünk: elérhető a 2017-es negyedik lapszám, amelyben szerzőink többek között egy nagykanizsai raktártűzről, a hő- és füstelvezetés és a beépített oltóberendezések együttműködéséről, valamint az IP technológia tűzjelzéstechnikában való megjelenéséről írtak.

Részletek  Mi olvasható a Védelem augusztusi számában?

2019. augusztus 01.

Mi olvasható a Védelem augusztusi számában? Mire lejárnak a szabadságok, 26 új cikkel jelentkezik a Védelem. A tervezett OTSZ változásai mellett a tűzérzékelést járjuk körül, miközben figyelemre méltó anyagokat közlünk a tervezés és a használat, a tűzoltás és műszaki mentés gyakorlatából. A továbbiakban pedig kitekintés Ausztriára, robbanásvédelem, akkumulátorok veszélyessége, kikötők tűzvédelme, elektronikus üzemelési napló, légtechnikai rendszerek tisztítása és újdonságok olvashatók.

Részletek  III. Nemzetközi Gépjármű- és Autóipari mérnöki Konferencia

2019. július 30.

III. Nemzetközi Gépjármű- és Autóipari mérnöki Konferencia 2020. szeptember 2–4. között, Miskolcon zajlik a III. Nemzetközi Gépjármű- és Autóipari mérnöki Konferencia, ahol tűzvédelem szempontjából érdekes témák (alternatív hajtóművek, járműelektronika, aktív és passzív biztonság) is szóba kerülnek.

Részletek  Tűzgátló álmennyezetek építése hőszigetelt szendvicspanelekből

2019. július 30.

Tűzgátló álmennyezetek építése hőszigetelt szendvicspanelekből Függesszük? Megtámasszuk? Csavarozzuk? Milyen sűrűn? Milyen tűzállóság kell? Többnyire ezek a kérdések merülnek fel egy tapasztalt szendvicspanel gyártó fejében, amikor egy tűzvédő álmennyezetként alkalmazott hőszigetelt panellel kapcsolatban kérnek tőle megoldási javaslatot. Az alábbi cikkben arra szeretnék útmutatásokat adni, miért nem mindig egyszerű nem csak betervezni, hanem megfeleltetni is a paneleket ennek a funkciónak.

Részletek  Ahol az erdőtüzek is nagyobbak

2019. július 29.

Ahol az erdőtüzek is nagyobbak Ismét lángolnak a szibériai erdők – az oroszországi sajátosságoknak megfelelően azonban az erdőtűz méretei, és az ezzel kapcsolatos védekezési taktikák is teljesen mások.

Részletek  Gázzal oltó rendszerek – egy kézben tervezéstől a szervizig

2019. július 29.

Gázzal oltó rendszerek – egy kézben tervezéstől a szervizig A tűzvédelem komoly projektalakító tényező, ez pedig komplex szemléletet és megoldásokat igényel. Különösen, ha olyan érzékeny terek védelméről van szó, mint például a szervertermek, képcsarnokok vagy könyvtárak. Ilyen esetekben jelenthet megoldást egy gázzal oltó rendszer – feltéve, hogy olyan szolgáltatót választunk, ahol a tervezés kezdetétől az üzemeltetésen át a szervizig egy kézben van minden munkafázis.

Részletek  Megjelent az OTSZ módosítása

2019. július 28.

Megjelent az OTSZ módosítása A Magyar Közlöny 129. számában július 26-án megjelent „A belügyminiszter 30/2019. (VII. 26.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet módosításáról”. Az módosított jogszabály a kihirdetésétől számított 180. napon, vagyis 2020. január 22-én lép életbe. A felkészülésre van még idő, ezt kívánjuk segíteni a jogszabály közreadásával.

Részletek  Tűzvédelmi dokumentációkezelő – Hilti CFS-DM

2019. július 26.

Tűzvédelmi dokumentációkezelő – Hilti CFS-DM Az egyre bonyolultabbá váló épületeinkben a követelményeknek megfelelő tűzvédelmi dokumentáció készítése és naprakészen tartása komoly feladat, mely egyszerűbbé válik a Hilti szakemberei által kifejlesztett tűzvédelmi dokumentációkezelő szoftverrel. Ezt – mely okostelefonra (Android, iOS) elérhető applikációból és a számítógépes felülethez használható felhő alapú rendszerből áll – mutatja be most szerzőnk.

Részletek  Műszaki szigetelések – tűz- és hangszigetelésre a KNAUF-tól

2019. július 25.

Műszaki szigetelések – tűz- és hangszigetelésre a KNAUF-tól A nemzetközi színtéren már bizonyított, kifejezetten gépészeti felhasználásra szánt, júliusban hazánkban debütáló, tűzvédelmi szigetelésként is kiváló, kandalló és kémény szigetelésére alkalmas drótfonatos paplanra és egyik oldalon alukasírozott kőzetgyapot táblára hívjuk fel a figyelmet. Ez utóbbi – kémiailag semleges, környezete anyagaival reakcióba nem lépő – nem éghető kőzetgyapot lemezeket hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésre ajánlják.

Részletek  Lépcsőházi füstelvezetés kompakt csomag! Nyári akció – készletről azonnal

2019. július 24.

Lépcsőházi füstelvezetés kompakt csomag! Nyári akció – készletről azonnal Az építkezések dömpingjében hosszú határidők helyett azonnal raktárról, akcióban teljes lépcsőházi füstelvezetés, kompakt csomagban? Igen, nem káprázik a szemünk! Füstelvezetés és szellőztetés egyben. Kánikula idején ez nagyon jó tud lenni, opcióban a szellőztetésvezérlés is megvásárolható, a kupola erős szél és eső esetén automatikusan bezár. Ha van tűzjelző, annak vezérlését is tudja fogadni a HFR központ.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30