Híreink

A szárazépítési rendszerek tűzvédelmi teljesítménye (videó)

2020. december 17.

A szárazépítési rendszerek tűzvédelmi teljesítménye (videó) A szárazépítés piaci igény szülte innovációk sorozata. Ma már válaszfalak, előtétfalak, aknafalak, álmennyezetek, homlokzati falak, tetőterek, tűzvédelmi borítások széles skálája áll rendelkezésre. Ezek tűzvédelmi teljesítménye csak rendszerben értelmezhető. A tűzvédelmi részletképzést, a falmagasságot, a homlokzatok szerkezeti felépítését és a tűzbiztonság kapcsolatát mutatja be Wiesner György.

Részletek  December – Új szabványokat hozott a Mikulás

2020. december 16.

December – Új szabványokat hozott a Mikulás Szó szerint! December elsején 227 szabvány változás történt. 148 új szabvány jelent meg, 4-et visszavontak, 9-et magyar nyelven adtak közre és 3-at helyesbítettek. Ebből 9-re hívjuk fel a figyelmet. Tűzoltó szivattyúk, beépített tűzoltó berendezések, tűzállósági vizsgálatok: légcsatornák, építési termékek; elektromechanikai termékek, tűzterjedés vizsgálata épülethomlokzaton.

Részletek  Tűzvédelmi lezárások hatékony és átlátható dokumentálása a Hilti Tűzvédelmi Dokumentumkezelő szoftver segítségével (videó)

2020. december 16.

Tűzvédelmi lezárások hatékony és átlátható dokumentálása a Hilti Tűzvédelmi Dokumentumkezelő szoftver segítségével (videó) A tűzszakasz lezárások ellenőrzése önmagában nagy feladat, a későbbi átalakítások, karbantartások utáni változások nyomon követése hagyományos módon már alig kezelhető. A Hilti CFS-DM Documentation Manager Felhőalapú szoftver ezt oldja meg. Három lépésben, komplett tűzvédelmi dokumentáció, egy eljárással és szoftverrel – Tóth István előadása.

Részletek  Hidraulikus műszaki mentő eszközök működési alapjai – magasnyomású tömlők és csatlakozók

2020. december 15.

Hidraulikus műszaki mentő eszközök működési alapjai – magasnyomású tömlők és csatlakozók Hogyan épülnek fel és mi a jelentőségük a magasnyomású tömlőknek? Melyek a fő jellemzőik? Mi a szerepük a magasnyomású csatlakozóknak? A hidraulikus műszaki mentő eszközök működési alapjairól szóló sorozatunk negyedik részében a magasnyomású tömlőket és a csatlakozókat mutatja be szerzőnk, Mórocza Árpád, a SziFire Kft. szervizmérnöke.

Részletek  Tűzgátlási megoldások szerelt szerkezetekkel és tűzvédelmi teljesítményük dokumentumai (videó)

2020. december 15.

Tűzgátlási megoldások szerelt szerkezetekkel és tűzvédelmi teljesítményük dokumentumai (videó) A szerelt szerkezetek megújításából tűzgátlási megoldások születtek. Hogyan, mivel lehet a tűzvédelmi teljesítményüket dokumentálni? Mi a gipszkarton tűzállósági határértéke? Mit tartalmaz a szerelt szerkezetekre vonatkozó ETA tűzbiztonság fejezete? Mire kell figyelni a tűzgátló magasfalak, álmennyezetek, tetőtéri és fa tartószerkezetek teljesítményigazolásánál? Mi történik a gipsszel tűzhatás esetén? Eőry Emese előadását tesszük közzé.

Részletek  Homlokzati hőszigetelések és a hőszigetelés tűzvédelmi vonatkozásai

2020. december 14.

Homlokzati hőszigetelések és a hőszigetelés tűzvédelmi vonatkozásai A hőszigetelés igénye, egy teljesen új termékkört eredményezett. Mi kell ahhoz, hogy tűzvédelmileg megfelelő hőszigetelő rendszert tervezzünk/építsünk? Mikor van és mikor nincs homlokzati tűzterjedés követelmény? Káva megoldások, lezárások, csomóponti elvek! Hogyan egyeztették össze a tűzvédelmi követelményeket a hőszigetelési elvárásokkal? Kékesy Péter, a Baumit alkalmazási vezetője vezet be minket a részletekbe.

Részletek  Komoly veszélyben volt az Interschutz (is)

2020. december 13.

Komoly veszélyben volt az Interschutz (is) Az Interschutz megrendezéséért felelős Deutsche Messe AG az utolsó pillanatban kerülte el a fizetésképtelenséget, ám ennek komoly ára van: fokozatosan több, mint kétszáz munkahely szűnik meg 2030-ig. Az ok többek között a koronavírus rendezvényiparra gyakorolt pusztító hatása.

Részletek  A füstterjedés megakadályozásának módszerei és megoldásai (videó)

2020. december 11.

A füstterjedés megakadályozásának módszerei és megoldásai (videó) A tűzvédelem befektetés a biztonságba! Mikor guillotine a füstkötényfal és mikor nem? Mit tud a textil füstkötényfal? Hogyan lehet megújítani egy régi hő- és füstelvezető rendszert? Mi fán terem a felújító szett? Melyek a karbantartás, átalakítás, engedélyezés, kötelező alkatrészcsere kérdései? Mi a közös a személykocsiban és a kupolában? Van itt is sufnituning? Nagy Katalin előadását tesszük közzé.

Részletek  Szendvicspanelek homlokzatra – alkalmazástechnikai megoldások és igazolásuk (videó)

2020. december 10.

Szendvicspanelek homlokzatra – alkalmazástechnikai megoldások és igazolásuk (videó) Modern épületeink egyre inkább iparszerű gyártással készülnek. Egy jelentősen megújított termék innovációval, minősített szendvicspanelek kerülhetnek akár 5 szintes épületek homlokzatára. Hogyan felelnek meg ezek a homlokzati tűzterjedés követelményeinek? Mi a különbség egy hőszigetelő burkolat és a szendvicspanel között? Hogyan és mi módon kell kialakítani és igazolni tűzvédelmi megfelelőségüket? Kiss Attila előadását tesszük közzé.

Részletek  Homlokzati tűzterjedési gátak, tűzvédelmi célú sávok tervezési elvei az EU-ban és Magyarországon (videó)

2020. december 09.

Homlokzati tűzterjedési gátak, tűzvédelmi célú sávok tervezési elvei az EU-ban és Magyarországon (videó) A hőszigetelés mint piaci igény hogyan változtatta meg a homlokzati tűzterjedést és hogyan alakította annak tervezési elveit? Hogyan kell a tűzvédelmi célú sávokat és a tűzterjedés elleni gátakat kialakítani és alkalmazni? Hogyan vizsgálják ezt hazánkban és a világban? Hogyan változnak a követelmények az épület magassága alapján? Lestyán Mária előadását tesszük közzé.

Részletek  Tűzterjedésgátlás – kockázati osztály és tűzszakasz (videó)

2020. december 08.

Tűzterjedésgátlás – kockázati osztály és tűzszakasz (videó) A konferencia kulcsszava az innováció. 2014-ben az OTSZ jelentős innovációval, a kockázati osztályok bevezetésével alapvetően megújította a hazai tűzvédelmi gondolkodást! Egy kockázatból több kockázatúvá váló mátrixxá változtatta. Hogyan viszonyul a kockázat, mint új fogalom a régi tűzszakasz fogalmunkhoz? Dr. Érces Gergő előadása kreatívan mutatja be a két fogalom kapcsolatát.

Részletek  Mit kell figyelembe venni a tűzoltó légzőkészülék tartóknál?

2020. december 08.

Mit kell figyelembe venni a tűzoltó légzőkészülék tartóknál? Szerzőnk megvizsgálta a jelenleg használt készüléktartó berendezéseket és értékelte biztonságosságukat. Ezt követően a tervezés érdekében megvizsgálta a rendszeresített légzőkészülékeket és a hozzájuk tartozó palackokat. Figyelemre méltó, hogy egy viszonylag kis, de a biztonságot alapvetően befolyásoló nagyon fontos berendezés tervezésénél mennyi mindent kell számításba venni.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30