Híreink

Megjelent a Védelem Tudomány 2019/2 száma

2019. március 28.

Megjelent a Védelem Tudomány 2019/2 száma Az idei évi első szám – az Iparbiztonsági különszám miatt – rögtön a második. Röviden: 22 szerző 12 cikke, 243 oldalon. Bővebben: beton tűzterhelés utáni vizsgálata, kórházi számítógépes kiürítés szimuláció, katasztrófák és építésügy, kiürítési gyakorlatok, mentőkutyák szerepe, nukleáris biztonság, légoltalom a két világháború idején, belvíz elleni védelem, tűzoltóság és a bombázások, a katonák egészségi állapota a világháborúk idején.

Részletek  Archívum: letölthető a Védelem 2017/2.

2019. március 27.

Archívum: letölthető a Védelem 2017/2. A Védelem archív számainak feltöltése folyik tovább. Az aktuális lapszám előtt két évvel vagy korábban megjelent újságok teljes egészében elérhetők pdf-ben honlapunkon. Az idei második lapszám hamarosan elkészül, így a 2017/2. felkerült a letölthető anyagok közé.

Részletek  XVII. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia

2019. március 26.

XVII. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia A Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozatának szakmai továbbképzése a 2019. április 04. csütörtök 9:30-tól a Construma Építőipari Szakkiállítás, Hungexpo Vásárközpont, 25. pavilonjában. (1101 Budapest Albertirsai út 10.) Szakmai továbbképzésként ismeri el: A Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi-, Építési-, Épületgépészeti-, Elektrotechnikai és Épületvillamossági Tagozata és a Magyar Építész Kamara (2,5 pont).

Részletek  X. TMKE Tűzvédelmi Konferencia előadásai: Új kihívások és együttműködés az építészeti tűzvédelemben

2019. március 26.

X. TMKE Tűzvédelmi Konferencia előadásai: Új kihívások és együttműködés az építészeti tűzvédelemben Rajtunk is múlik a jövő tűzvédelme. A jó együttműködés eredménye egy új minőség létrejötte. A szabályozási környezet változásaira adott jó válaszok képesek új minőséget létrehozni. Erre építette jubileumi konferenciáját a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete. Új kihívások az építészeti tűzvédelemben – Új OTSZ a láthatáron – Új szakértői szerepek – Együttműködés az építész-, a tűzvédelmi- és a szaktervezők között.

Részletek  Márciusi szabványváltozások – tömeges evakuálás, tűzjelző, füst, védőruházat

2019. március 25.

Márciusi szabványváltozások – tömeges evakuálás, tűzjelző, füst, védőruházat 2019. március 1-jén 109 db új nemzeti szabvány jelent meg, 1 db. szabványt visszavontak, tíz magyar nyelven jelent meg. Ebből három téma – a tömeges evakuálás tervezése, a tűzjelző berendezések és vészhangosító rendszerek tervezése, a füst láthatóságot csökkentő hatásának vizsgálata – közvetlenül, másik három – védőruházat, villamos vezetékek égetési vizsgálata és a szakértői tevékenység – közvetve érinti szakterületünket.

Részletek  Rendhagyó homlokzatszigeteléssel készül egy iskola Fehérgyarmaton

2019. március 25.

Rendhagyó homlokzatszigeteléssel készül egy iskola Fehérgyarmaton A SAJÓ DESIGN Bt tervezésében, Sajó Imre építőművész, vezető tervező irányításával készült tervek alapján szerelt homlokzatszigetelésben, nem éghető, fehér illetve szürke cementtel készült Heraklith táblák felhasználásával épül Fehérgyarmaton a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola. A megoldás a hatékony homlokzati hőszigetelés és a tűzvédelem valamint a korszerű dizájn együttes megvalósításának jó példája.

Részletek  TMKE Tűzvédelmi Konferencia – Jubileumi sziporkák

2019. március 24.

TMKE Tűzvédelmi Konferencia – Jubileumi sziporkák Az eddigi konferenciákra építve egy merőben újszerű, távlati célokat kitűző, a változások kihívásaira aktív módon reagáló konferencia résztvevője volt március 20-21-én Balatonföldváron 90 tűzvédelmi tervező, szakértő. Remek előadások, szakmai vita, irodaház tervezés csoportmunkában, ezek prezentációja és megvitatása a közönség előtt – így foglalható össze röviden a két nap, amelynek előadásait terveink szerint később közöljük.

Részletek  Új taggal bővült a Clever Light termékcsalád!

2019. március 24.

Új taggal bővült a Clever Light termékcsalád! Az ASM Security Kft. legújabb fejlesztése a CL-24 CBS, 24V-os központi akkumulátoros vészvilágító rendszer, amely a januárban megrendezett Dubai Intersec kiállításon lett elsőként bemutatva. Mit tud? Milyen előnyei miatt fogadták nagy érdeklődéssel a kiállítás szakmai látogatói? Mit jelent a beavatkozók számára, hogy a legújabb fejlesztés a III. érintésvédelmi kategóriába tartozik?

Részletek  Szendvicspanelek homlokzati tűzterjedése – újabb előrelépés QuadCore alkalmazásával

2019. március 23.

Szendvicspanelek homlokzati tűzterjedése – újabb előrelépés QuadCore alkalmazásával Az előző két homlokzati tűzterjedéssel foglalkozó cikkben igyekeztünk bemutatni a hőszigetelt szendvicspanelek viselkedését egy az ÉMI által, az MSZ 14800-6 szerint, végzett tesztsorozat alapján. Amint jeleztük itt a panel egy építési készlet része, amelynek több eleme van. Az utolsó teszt igazolta, hogy a QuadCore™ hőszigetelésű panelekkel egyszerűbben érhető el nagyobb tűzbiztonság. Hogyan?

Részletek  Tűzjelző központ a mellényzsebben

2019. március 22.

Tűzjelző központ a mellényzsebben A ma embere egyre növekvő mértékben mobillal él és dolgozik, igazi „homo mobilus” lett. Az okostelefonokkal és táblagépekkel az ember-gép kapcsolat gyökeresen megváltozott. Főként a mobil alkalmazások egyszerű és kényelmes használata könnyítette meg életünket, mert a kis mindentudók gyorsak, célratörők és rendkívül informatívak. Térhódításuk nem kerülte el a tűzvédelem ezen belül a tűzjelzés területét sem.

Részletek  Mi olvasható a Védelem áprilisi számában?

2019. március 21.

Mi olvasható a Védelem áprilisi számában? A Védelem 2019. áprilisi számának 19 cikke közül hét az acélszerkezetek tűzvédelmét járja körül. A kórházi kiürítés tervezéséről, tűzeseti és tűzoltástaktikai tapasztalatok mellett a korlátozott látási viszonyokra történő felkészítésről, a robbanásveszélyes térségekről, a gázérzékelésről, a szénmonoxid mérgezések elemzéséről, a tűz- és hibaátjelzésről, tűzszimulációs oktatásról olvashatnak az idei második lapszámban.

Részletek  Szakértőknek: Szabvány a szakértői tevékenységről

2019. március 19.

Szakértőknek: Szabvány a szakértői tevékenységről A szakértői szolgáltatások minőségének biztosítása érdekében a CEN/TC 405 műszaki bizottság kidolgozta az EN 16775:2015 Szakértői tevékenységek. A szakértői szolgáltatásokra vonatkozó általános követelmények európai szabványt, mely a 2016-os angol nyelvű nemzeti bevezetést követően 2019. március 1-jén magyar nyelven is kiadásra került MSZ EN 16775:2016 hivatkozási számmal.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30