Híreink

150 éves a Rosenbauer – világújdonság a parketten

2016. szeptember 28.

150 éves a Rosenbauer – világújdonság a parketten A patinás osztrák gyártó nagyszabású ünnepség keretében 2016. szeptember 15-én ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját, stílszerűen egy világújdonság bemutatásával. A piacvezető konszern születésnapi ünnepségét megelőző tájékoztatóról a következő, decemberben megjelenő Védelem Katasztrófavédelmi Szemlében részletes helyszíni tudósítást adunk.

Részletek  Nagy siker volt az MTSZ Szakmai Napok

2016. szeptember 26.

Nagy siker volt az MTSZ Szakmai Napok Nagy sikernek bizonyult a Magyar Tűzoltó Szövetség által 2016. szeptember 24-25-én, Balatonföldváron zajló „Korszerű technika – korszerű módszerek” címmel megrendezett rendezvénysorozat. A kétnapos eseményen, ahol előadások, szakmai bemutatók és kiállítók várták a tűzoltókat összesen közel kilencszázan vettek részt.

Részletek  Országos tűzvédelmi konferencia – OTSZ és TvMI a gyakorlatban

2016. szeptember 26.

Országos tűzvédelmi konferencia – OTSZ és TvMI a gyakorlatban A felülvizsgálat és karbantartás előírásai és módszerei, az azzal kapcsolatos követelmények szerepe a gyakorlatban. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat eddigi alkalmazásának tapasztalatai, a továbbfejlesztés lehetőségei és irányai – mindezek a közreműködő szakemberek, köztük az OKF szakterületének illetékesei vesznek részt a Magyar Tűzvédelmi Szövetség és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által közösen szervezett Országos Tűzvédelmi Konferencián Siófokon november 14-15-én. A konferencia részletes programtervezetét, valamint a jelentkezési lapot tesszük közzé.

Részletek  Építész tűzvédelmi szakértői továbbképzés

2016. szeptember 22.

Építész tűzvédelmi szakértői továbbképzés Mint ismeretes, a tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő öt év alatt 20 órás tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt. Az OKF-en 2016. október 17-én és 19-én 8:00-16:00-ig az építési tűzvédelmi szakértők számára tartanak továbbképzést, amelyen a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek kerülnek górcső alá.

Részletek  MTSZ Szakmai Napok: Megtanulhatják az új hazai tűzoltó gépjárműfecskendő kezelését

2016. szeptember 21.

MTSZ Szakmai Napok: Megtanulhatják az új hazai tűzoltó gépjárműfecskendő kezelését Szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között előadások, bemutatók, kiállítók várják a tűzoltókat. Az egyik különlegesség a SkillDict Kft. bemutatója lesz, ahol az érdeklődők digitális tananyaggal sajátíthatják el a mellette kiállított R16 HEROS AQUADUX-X 4000 tűzoltógépjármű-fecskendő kezelését.

Részletek  Nyolcszáz főt várnak az MTSZ Szakmai Napokra

2016. szeptember 21.

Nyolcszáz főt várnak az MTSZ Szakmai Napokra Óriási érdeklődés előzi meg az első alkalommal 2016. szeptember 24-25-én Balatonföldváron rendezendő kiállítást, előadásokat és bemutatókat. A Magyar Tűzoltó Szövetség „MTSZ Tűzoltó Szakmai Napok¨ címmel szervezett kiállítása komoly kihívás elé állította a szervezőket. 800 fő jelezte részvételi szándékát!

Részletek  Rosenbauer: a jövő tűzoltógépjárműve megérkezett

2016. szeptember 19.

Rosenbauer: a jövő tűzoltógépjárműve megérkezett Nagyszabású gálaműsorral egybekötött ünnepséget tartott 2016 szeptember 15-én Linzben az alapításának 150. évfordulóját ünneplő Rosenbauer. Itt a jubileumi ünnepség keretében mutatta be a Rosenbauer azt a tanulmányautót, amely az osztrák gyártó szándéka szerint új trendeket teremt a tűzoltásban, és teljesen megreformálja a tűzoltógépjárműről alkotott fogalmainkat, még jobban megszilárdítva ezzel a konszern piacvezető szerepét.

Részletek  Mérnöki módszerek – cél: az optimális biztonság, számítással alátámasztva

2016. szeptember 14.

Mérnöki módszerek – cél: az optimális biztonság, számítással alátámasztva A szimulációt sokan, sokféleképpen értelmezik manapság. A teljesítményelvű tervezés a konkrét veszélyhez igazodik, ehhez azonban a konkrét veszélyek felismerésére van szükség, ami komoly szakértelmet és még több tapasztalatot feltételez. Úgy gondoljuk, hogy ehhez számos megfontolandó gondolatot közöl szerzőnk a Védelem 2013/2-es számában megjelent cikkben, amit most példákkal kiegészítve közreadunk, ami már akkor is reflexió volt a [2013/1, 23-24. old.] megjelent cikkre.

Részletek  Rendészeti szakújságíró szakirányú továbbképzési szak indul

2016. szeptember 12.

Rendészeti szakújságíró szakirányú továbbképzési szak indul A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen induló Rendészeti szakújságíró szakirányú továbbképzési szakra legalább alapképzési szakon szerzett oklevéllel lehet jelentkezni. A terv szerint októberben induló két féléves, 184 órás, képzés végén rendészeti szakújságíró képesítést szereznek a hallgatók. A program elsősorban újságírói tapasztalattal vagy szakirányú képesítéssel már rendelkező szakemberek tudásának továbbfejlesztésére irányul.

Részletek  MTSZ Szakmai napok: FeWe - A tűzoltóságok partnere

2016. szeptember 08.

MTSZ Szakmai napok: FeWe - A tűzoltóságok partnere A FeWe Biztonságtechnika Kft. – A tűzoltóságok partnere valóságos kis arzenálját mutatja be a tűzoltóságok számra nélkülözhetetlen eszközök közül. Egy különleges a tűzoltóságok számára kifejlesztett füstgépet pedig bemutatón próbálhatják ki az érdeklődők. Többek között ezzel is várják szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között a tűzoltókat.

Részletek  Tűzvizsgáló szakértői továbbképzés az OKF-en

2016. szeptember 08.

Tűzvizsgáló szakértői továbbképzés az OKF-en Mint ismeretes a tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő öt év alatt 20 órás tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt. Az OKF-en 2016. szeptember 28-án 08:00-16:00-ig a tűzvizsgálati szakterület számára tartanak továbbképzést, amelyen az előző továbbképzés tematikája lesz megismételve.

Részletek  MTSZ Szakmai napok: LUKAS és VETTER műszaki mentőeszközök

2016. szeptember 07.

MTSZ Szakmai napok: LUKAS és VETTER műszaki mentőeszközök Szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között előadások, bemutatók, kiállítók várják a tűzoltókat. A 20 kiállító közül elsőként a NardoTech Kft-t mutatjuk be, aki műszaki mentőeszközök széles palettájával lesz jelen a kiállításon. Köztük lehetőség lesz a legújabb eszközök és technikák megismerésére.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30