Híreink

Nemi esélyegyenlőségi tréningek a katasztrófavédelemnél

2016. december 19.

Nemi esélyegyenlőségi tréningek a katasztrófavédelemnél A képzések a HU11-0006-PP3-2013 azonosítószámú, „A katasztrófavédelmi intézményrendszer helyi szintű kapacitásfejlesztése” című projekt keretében a Norvég Alap támogatásával valósultak meg, amelyek fő célja a nemi esélyegyenlőség elősegítése a katasztrófavédelem szervezetében.

Részletek  Hatalmas tűz a kassai egyetem Természettudományi karán

2016. december 16.

Hatalmas tűz a kassai egyetem Természettudományi karán December 9-én este kigyulladt a kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem Természettudományi Karának épülete. Az épületben vegyi laborok is voltak. A kár a becslések szerint hárommillió euróra tehető.

Részletek  Szigetelő anyag adomány a kórháznak

2016. december 16.

Szigetelő anyag adomány a kórháznak A ROCKWOOL Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalás programjában 3,6 millió forint értékben adott át tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelési rendszert a Bethesda Kórház Alapítványnak. A szigetelőanyagot az ország egész területéről figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket fogadó ADHD Ambulancia épületének felújításához használják fel.

Részletek  Országos tűzmegelőzési verseny – tesztfeladat

2016. december 16.

Országos tűzmegelőzési verseny – tesztfeladat Az országos tűzmegelőzési vetélkedőn az egyéni versenyfeladatok között egy 30 kérdéses tesztsort kellett kitölteni, majd kéménytüzet követő eljárás lefolytatásáról, piacfelügyeletről, illetve a tűz- és hibaátjelzés fogadásáról szóló kérdések következtek. Végül kivetített képek alapján kellett a hiányosságokat megállapítani és azokat jogszabályba ütköztethető módon leírni. Elsőként a tesztet közöljük, így mindenki tesztelheti ismereteit.

Részletek  Emlékkonferencia – Ki volt Dr. vitéz Roncsik Jenő?

2016. december 14.

Emlékkonferencia – Ki volt Dr. vitéz Roncsik Jenő? Dr. vitéz Roncsik Jenő (1891-1961) tűzoltó polihisztorként évtizedekre meghatározta a tűzoltóság fejlődését. December 6-án konferenciával emlékeztek meg születésének százhuszonötödik évfordulójáról. Nyolc előadó méltatta és mutatta be a volt debreceni tűzoltóparancsnok, tűzrendészeti felügyelő, oktató, szakkönyvek szerzője és jogalkotó munkásságát.

Részletek  Hogyan működik a Horvát Tűzoltó Szövetség?

2016. december 12.

 Hogyan működik a Horvát Tűzoltó Szövetség? A Horvát Tűzoltó Szövetség működéséről, a tűzoltóságok felépítéséről Ante Sanader, a szövetség elnöke és a CTIF alelnöke adott tájékoztatást az MTSZ képviselőinek Balatonföldváron, 2016. december 10-én, a két szövetség közötti együttműködést szabályozó megállapodás aláírásakor.

Részletek  MTSZ: együttműködési megállapodás a Horvát Tűzoltó Szövetséggel

2016. december 12.

MTSZ: együttműködési megállapodás a Horvát Tűzoltó Szövetséggel A Magyar Tűzoltó Szövetség együttműködése a szomszédos országokkal új korszakba érkezett. A Horvát Tűzoltó Szövetség részéről Ante Sanader elnök, a Magyar Tűzoltó Szövetség részéről pedig Dobson Tibor elnök látta el kézjegyével 2016. december 10-én Balatonföldváron a két szövetség közötti együttműködést szabályozó megállapodást.

Részletek  Kétszáznegyven pár kesztyű a görög tűzoltóknak

2016. december 08.

Kétszáznegyven pár kesztyű a görög tűzoltóknak A Rosenbauer a görög pénzügyi válság miatt szorult helyzetbe került tűzoltóknak segít: összesen kétszáznegyven pár Safe Grip 2 kesztyűt, és tizenegy pár Austria tűzoltócsizmát adományozott.

Részletek  Tűzesetek vizsgálata, tapasztalatai konferencia

2016. december 05.

Tűzesetek vizsgálata, tapasztalatai konferencia Harmadik alkalommal rendezik a Tűzesetek vizsgálata, tapasztalatai konferenciát 2016. december 14-én Kecskeméten, ahol a tűzesetekhez kapcsolódó – hatósági, mérnöki, szakértői – tapasztalatok feldolgozására, a vizsgálat módszertanának, illetve a tűzoltás és tűzmegelőzés fejlesztésére koncentrálnak. A részletes program adjuk közre.

Részletek  Megjelent a szakmai képesítési követelményekről szóló BM rendelet

2016. december 02.

Megjelent a szakmai képesítési követelményekről szóló BM rendelet A Magyar Közlöny 2016. évi 180. számában megjelent a belügyminiszter 46/2016. (XI. 23.) BM rendelete a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságoknál, az önkéntes tűzoltó egyesületeknél, valamint az ez irányú szakágazatokban foglalkoztatottak szakmai képesítési követelményeiről és szakmai képzéseiről szóló 9/2015. (III. 25.) BM rendelet módosításáról

Részletek  A műemlék épületek tűzvédelmi kérdései

2016. december 01.

A műemlék épületek tűzvédelmi kérdései A műemlék épületek tűzvédelme speciális feladatokat igényel, hisz a követelmények egy részét maradéktalanul nem lehet betartani. Itt különösen fontos a tervezés során a mérnöki szemléletmód, a biztonsági szint megtartása érdekében. A műemlék épületek esetében nem alkotható részletes tűzvédelmi követelmény rendszer. Helyette egy alapelveken nyugvó egyedi tervezés lehetőségének megteremtése ad optimális megoldást. A Bolyai Szemle 2013. évi (ISSN 1416-1443) különszámában megjelent tanulmányt adjuk közre.

Részletek  Ki a legjobb tűzmegelőzési szakember 2016-ban?

2016. november 24.

Ki a legjobb tűzmegelőzési szakember 2016-ban? Balatonföldváron húsz csapatban vetélkedett – 2016. november 21-22-én – a katasztrófavédelmi igazgatóságok és kirendeltségek tűzmegelőzési szakterületen dolgozó hatvan munkatársa. A versenyben az idei évben az elméleti ismeretek mellett a gyakorlati alkalmazásra helyezték a fő hangsúlyt. Az egyéni és a csapatversenyen dőlt el, ki a legjobb 2016-ban.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30