Híreink

Új tudományos folyóirat – Védelem Tudomány

2016. május 05.

Új tudományos folyóirat – Védelem Tudomány Megjelent a Védelem Tudomány című Katasztrófavédelmi Online tudományos folyóirat első száma, immár a Magyar ISSN Nemzeti Központ hivatalos ISSN 2498-6194 számával ellátva és a Magyar Tudományos Akadémia által lektoráltként regisztrált folyóiratként. Örömünkre szolgál, hogy az első szám 11 tanulmányát már rögzítették a Magyar Tudományos Művek Tárába (MTMT).

Részletek  „Tűzoltó Szakmai Nap 2016” Tudományos Konferencia az ÉMI-ben

2016. május 04.

„Tűzoltó Szakmai Nap 2016” Tudományos Konferencia az ÉMI-ben A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete az OKF és az ÉMI által közösen szervezett konferencián, 2016. március 2-án Szentendrén elhangzott előadások az építészeti és a beavatkozó tűzvédelem szimbiózisának jegyében a teljes spektrummal foglalkoztak, miközben a fiatal kutatóknak is lehetőséget adtak témáik bemutatására. Elsőként az előadásokat adjuk közre.

Részletek  Önkéntes pályázati sikerek – az első három megye 38 százalékot vitt

2016. május 02.

Önkéntes pályázati sikerek – az első három megye 38 százalékot vitt Összesen 351 millió forintot kaptak az önkéntesek – ez a 2015-ös pályázat mérlege. A pályázati összesítő kiértékelése során azonban tovább árnyalhatjuk ezt a képet, ha megnézzük, melyek voltak azok a megyék, akik a legtöbbet kapták, és kik voltak a legsikeresebb pályázók. Vas, Győr-Moson-Sopron és Pest megye van az élen, utánuk Bács-Kiskun és Somogy van még az üldözők között.

Részletek  TMKE különdíj a megyei győztesnek

2016. április 26.

TMKE különdíj a megyei győztesnek Az idei Balatonföldvári szakmai konferencián új kezdeményezés született. A kiváló tűzmegelőzési szakmai teljesítményt kívánja elismerni a jövőben a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete. Ezért első ízben egyfajta hagyományteremtő szándékkal a Balatonföldváron tartott konferencián Molnár Róbert tűzoltó alezredes, építész tűzvédelmi szakértőnek, az egyesület tagjának adott át elismerést Nagy Katalin a TMKE elnöke.

Részletek  TMKE – konferencia: Társasházak tűzvédelme előadásai

2016. április 26.

TMKE – konferencia: Társasházak tűzvédelme előadásai Az 54 résztvevő valóban egymástól tanulhatott VII. TMKE Tűzvédelmi Konferencián, Balatonföldváron, mert az első nap előadói egymásra épülő előadásokkal mutatták be a társasházak tűzvédelmi tervezésének, bővítésének, felújításának és használatának kérdéseit. Mindezt úgy, hogy a bemutatott épületet az új OTSZ alapján tervezték, tehát közvetlen tapasztalatot szerezhettek az építész és a tűzvédelmi tervezőtől. Az Otthon melege program kapcsán pedig annak aktualitásaiba pillanthattak be.

Részletek  TMKE – Új megközelítésű tűzvédelmi konferencia: Társasházak tűzvédelme

2016. április 25.

TMKE – Új megközelítésű tűzvédelmi konferencia: Társasházak tűzvédelme Hagyományos szlogennel („Egymástól tanulni a társasházakról.”), és az eddigi megoldásokat továbbfejlesztő módszerrel, 54 fővel, zajlott a VII. TMKE Tűzvédelmi Konferencia Balatonföldváron, 2016. április 21-22-én. A társasházak tűzvédelmi tervezésének, bővítésének, felújításának és használatának kérdései az új OTSZ, valamint az Otthon melege program ismeretében rendkívül aktuálisak. A feldolgozás módszere pedig olyan újdonság volt, ami megmozgatta a résztvevőket és a konzulensként felkért szakembereket.

Részletek  Vízköd aeroszolok újabb alkalmazási lehetőségei

2016. április 20.

Vízköd aeroszolok újabb alkalmazási lehetőségei A tűzoltási feladatok során környezetünk védelme érdekében törekedni kell a környezetbarát oltóanyagok és technológiák alkalmazására. A víz tűzoltóanyagként történő felhasználása nem új keletű, a vízből előállított vízködök alkalmazásának előnyeit különösen a vízködökkel folytatott kísérletek eredményei, valamint a gyakorlati tapasztalatok is bizonyítják. A legújabb alkalmazási lehetőségeket, azok előnyeit mutatjuk be írásunkban.

Részletek  Fociedzés, koncert, kiürítés – közösségi szolgálat a Groupama Arénában

2016. április 19.

Fociedzés, koncert, kiürítés – közösségi szolgálat a Groupama Arénában 2016. április 26-án 15.30-17.25 óra között, a Ferencvárosi Torna Club Zrt. támogatásával, a fővárosi középiskolák tanulói egy kiemelten fontos, ugyanakkor szórakoztató programsorozat keretében szerezhetnek közösségi szolgálatot.

Részletek  Tervezői felelősségvállalás hatósági kontroll nélkül – XIII. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia

2016. április 15.

Tervezői felelősségvállalás hatósági kontroll nélkül – XIII. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia A XIII. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferenciát a ROCKWOOL Hungary Kft., a Magyar Mérnöki Kamara- és a Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozata szervezésében rendezték meg a Construma Építőipari Szakkiállítás keretében április 7-én. A konferencia központi témája a jogszabályi változásokból adódó tervezői felelősség volt.

Részletek  Lakóházak tűzvédelme a Construmán

2016. április 14.

Lakóházak tűzvédelme a Construmán A Katasztrófavédelem immár évek óta visszatérő kiállító a Construmán. Az idén első alkalommal standján – ahol a lakóházak tűzvédelme volt a kiemelt téma – az Országos Tűzmegelőzési Bizottsággal együttműködve a Magyar Tűzvédelmi Szövetség vetített tájékoztatókkal és a tagszervezetek által biztosított, lakóházakhoz ajánlott füstérzékelőkkel és tűzoltó készülékekkel volt jelen a kiállításon.

Részletek  Erősödik az önkéntesek szerepe és támogatása

2016. április 14.

Erősödik az önkéntesek szerepe és támogatása Budapesten, 2016. április 9-én tartotta a Magyar Tűzoltó Szövetség az éves küldöttgyűlését, ahol az elmúlt év szakmai munkája, gazdasági tevékenysége volt a fő téma, de az idei évi program mellett fontos a szövetség hosszú távú működését is meghatározó elképzelések ismertetése a küldöttek előtt. A fő megállapítás: Új lehetőségek teremtődtek az önkénesség szerepének erősödéséhez. Az alapelv: a többet vállalók kapjanak többet.

Részletek  Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben konferencia

2016. április 14.

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben konferencia Pécelen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban, 2016. április 13-án tartott konferencián 14 előadás hangzott el és 9 kiállító mutatkozott be az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség közös konferenciáján. Az épületben és a szabadtéren rendezett kiállításon, a konferencián bemutatott új fejlesztéseket tekinthette meg a konferencia 80 résztvevője. Az előadásokat tesszük közzé.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30