Híreink

„Katasztrófavédelem 2015” Tudományos Konferencia

2015. november 12.

„Katasztrófavédelem 2015” Tudományos Konferencia Immár hagyományosan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magyar Tudomány Napja rendezvénysorozatának részeként a Katasztrófavédelmi Intézet - 2015. november 26-án Budapesten - konferenciát szervez, amelyen a 10 hazai előadás mellett egy Szlovák és egy Dél-Afrikai előadó prezentációjában a világra is kitekinthetünk. A programot és a regisztrációs lapot adjuk közre.

Részletek  Mérnöki módszerek alkalmazása a tűzvédelmi tervezésben

2015. november 04.

Mérnöki módszerek alkalmazása a tűzvédelmi tervezésben Szerzőnk célja a tűzvédelmi tervezés hagyományos és mérnöki módszereinek összefoglaló bemutatása és osztályozása. A tervezési folyamatot annak teljes környezetében kell vizsgálni, nem lehet függetleníteni a tervellenőrzési, a kivitelezés és a használatbavételi eljárás során felmerülő tűzvédelmi tervezési feladatoktól. Alapvető cél a beruházás, az adott épület tűzvédelmi szempontból megfelelő megvalósulása, tehát nemcsak a tervezése, hanem a kivitelezése is.

Részletek  370 milliós járműfejlesztés az önkéntes tűzoltóknak

2015. november 03.

370 milliós járműfejlesztés az önkéntes tűzoltóknak A Magyar Tűzoltó Szövetség koordinálásával önkéntes tűzoltó egyesületek nyertek járműveket, ezekből tizenhét darab új kisbuszt vehettek át az önkéntes tűzoltó egyesületek képviselői október 29-én, Budapesten, Kis Miklós Zsolt úrtól a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárától. A pályázaton 45 egyesület nyert járművet, 370 millió forint értékben.

Részletek  Épületkorszerűsítési pályázatok és a tűzvédelem

2015. október 26.

Épületkorszerűsítési pályázatok és a tűzvédelem A társasházak energia-megtakarítását eredményező pályázatnak, az Otthon Melege Programnak tűzvédelmi szempontból is számos új eleme van. Többek között a műszaki ellenőr a támogató megbízásában a teljes folyamatban ellenőrzi a kivitelezést és feladatát a 191/2009. (IX.15.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően látja el. Részükre indult képzésen nagy hangsúlyt fektettek a tűzvédelemre. Az ott elhangzott előadásokra hívjuk fel a figyelmet.

Részletek  Jogszabályfrissítés

2015. október 20.

Jogszabályfrissítés Megjelent a 2015 III. negyedévi jogszabályjegyzék.

Részletek  IV. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok - tűzjelző rendszerek

2015. október 19.

IV. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok - tűzjelző rendszerek Lakiteleken 2015. szeptember 8-án tartott szakmai napon közel 100 résztvevő a tűzjelző rendszerekről, s ezen belül elsősorban a tűzjelző rendszerek vezérlésével foglalkoztak. A rendezvényen tervező mérnökök, építészek, tűzvédelmi szakértők, a katasztrófavédelem hatósági állománya, építéshatósági ügyintézők vettek részt elsősorban. S egyben itt tartották a Tűzjelző Szakosztály taggyűlését, amelyről korábban beszámoltunk.

Részletek  A világ tűzstatisztikája 2015 - World Fire Statistics

2015. október 16.

A világ tűzstatisztikája 2015 - World Fire Statistics A CTIF, a Tűzoltóságok és Mentést Végző Szervezetek Nemzetközi Egyesülete immár 20. alkalommal jelentette meg a világ tűzstatisztikáját. Az 1995 óta három nyelven - angolul, németül és oroszul - megjelenő kiadvány eddig 80 millió tűz és egy millió áldozata adatait értékelte. A dolgozat adatai, egy kis kitekintést engednek a világba, ezért minden szakember figyelmébe ajánljuk.

Részletek  Megújult oktatás - 645 hallgató a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében

2015. október 13.

Megújult oktatás - 645 hallgató a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében A Katasztrófavédelmi Intézetnek (KVI) a 2012. január 1-vel megalakult Nemzeti Közszolgálati Egyetem keretein belül működve alapvetően két feladata volt. Egyrészt a jogelőd intézményekben a rendészeti igazgatási szak katasztrófavédelmi szakirányán, valamint a védelmi igazgatási szakon megkezdett szakmai tárgyak oktatása, oktatásszervezése, másrészt az újonnan indult katasztrófavédelem alapszak három szakirányán (katasztrófavédelmi műveleti-, tűzvédelmi és mentésirányítási- és iparbiztonsági szakirány) a képzés folyamatosságának biztosítása.

Részletek  MMK Tűzvédelmi Tagozat éves értékelése

2015. október 07.

MMK Tűzvédelmi Tagozat éves értékelése Az elmúlt négy év munkájáról számolt be azMMK Tűzvédelmi Tagozata szeptember 6-án tartott taggyűlésén Lakiteleken. Az elmúlt négy év alatt végzett munka mellett kiemelt hangsúlyt fektettek a közeljövő feladataira, köztük a mérnöki tevékenység elismerésére, a tervezői jogosultság és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek kérdéseire. Lengyelfi Lászlónak a tagozat elnökének beszámolóját adjuk közre.

Részletek  Tudományos munka a NKE Katasztrófavédelmi Intézetben

2015. október 05.

Tudományos munka a NKE Katasztrófavédelmi Intézetben A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete (KVI) egyre nagyobb részt vállal a tudományos tevékenységben. A magasabb szintű kutatások biztosítására az Intézet szakemberei többek között a NKE doktori iskoláiban, önálló témák feldolgozásával saját területükön, és a katasztrófavédelem kutatási területein is jelen vannak.

Részletek  Tűzoltó készülék Szakmai napok Siófokon

2015. október 01.

Tűzoltó készülék Szakmai napok Siófokon A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Siófokon a Hotel Magisternben 2015. október 15 - 16-án Tűzoltó készülék Szakmai Napot rendez, amelyen két programot is ajánlanak. Az elsőn a tűzoltó készülék karbantartását végző cégek vezetőinek ajánlanak szakmai, marketing és munkaügyi információkat a másikon a tűzoltókészülékek karbantartói továbbkézésén cégfejlesztési tréning, az új OTSZ követelményei és a tűzivízforrások karbantartása a téma. A programot és a jelentkezési lapot adjuk közre.

Részletek  TvMI Konferencia és ünnep Hajdúszoboszlón

2015. október 01.

TvMI Konferencia és ünnep Hajdúszoboszlón A 20 éves Magyar Tűzvédelmi Szövetség Hajdúszoboszlón tartja jubileumi konferenciáját, amelyen röviden megemlékeznek a megtett útról, a Szövetség kiemelkedő munkát végzőinek elismerésére is sor kerül, s mindezek mellett az új OTSZ köré épülő eddig kiadott Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek fő elveit, a jogszabály előírásaihoz kapcsolódó megoldások hátterét, az eltérés lehetőségeit feldolgozó szakmai konferenciánra invitálják az érdeklődőket. A programot és a jelentkezési lapot adjuk közre.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30