Híreink

Légzésvédelem 4 órára – Dräger PSS BG4 plus oxigénes készülék

2016. október 24.

Légzésvédelem 4 órára – Dräger PSS BG4 plus oxigénes készülék Vannak helyek, ahol a használatban lévő sűrített levegős (kétpalackos kivitel) légzőkészülék nem elegendő a hosszú idejű bevetésekhez mivel a megközelítési és visszavonulási útvonal hosszú és a kárhelyen is több időt kell tölteni az átlagosnál. Általános elv, hogy az 1 óránál több és 1000 méter feletti útvonalnál már másra van szükség.

Részletek  Négy Tűzvédelmi Műszaki Irányelv változik

2016. október 20.

Négy Tűzvédelmi Műszaki Irányelv változik A Tűzvédelmi Műszaki Bizottság október 18-án ülésezett a BM OKF székházában, ahol az idei év munkáját értékelték és a jövő évre tervezett feladatokról és az tanács ügyrendjének módosításáról döntött a testület.

Részletek  Megújult a FOX - itt a negyedik generáció

2016. október 12.

Megújult a FOX - itt a negyedik generáció A Rosenbauer FOX kismotorfecskendőjének negyedik generációja mutatkozott be a Retter 2016 kiállításon. Az ismerős külső számos újdonságot takar, amelyek közül a legérdekesebb a szivattyú „sportfokozata”.

Részletek  Jogszabályfrissítés

2016. október 11.

Jogszabályfrissítés Nyíri Csaba tűzvédelmi szakértő összeállításában közöljük „A tűzvédelmet és a katasztrófavédelmet érintő 2016. III. negyedévben megjelent jogszabályokat" tartalmazó jogszabályjegyzéket, valamint a „A tűzvédelemmel, polgári védelemmel és a katasztrófavédelemmel kapcsolatos jogszabályok”-ról szóló aktualizált Szakmai jogtárt.

Részletek  Szabványfrissítés

2016. október 10.

Szabványfrissítés Vágvölgyi László összeállításában elérhető az elmúlt negyedévben a szabványügyi közlönyben közzétett fontosabb, a katasztrófavédelmet illetve a tűzvédelmet érintő szabványok, és azokat, amelyeket ebben az időszakban magyar nyelven megjelentettek, módosítottak, visszavontak. Az összeállítással a szakemberek munkáját, a szakirodalom naprakész megismerését kívánjuk elősegíteni.

Részletek  MTSZ Szakmai napok: a legnagyobb magyarországi szakmai rendezvény

2016. október 10.

MTSZ Szakmai napok: a legnagyobb magyarországi szakmai rendezvény A résztvevők értékelései alapján nagy jelentőségűnek bizonyult a Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében lezajlott „MTSZ Szakmai napok” rendezvénysorozat, amely a legnagyobb ilyen jellegű szakmai esemény volt eddig. Az összesítések alapján összesen kilencszázan látogattak el a két nap valamelyikére.

Részletek  Fókuszban a tűzjelzés – a Lakiteleki Szakmai Napok előadásai

2016. október 07.

Fókuszban a tűzjelzés – a Lakiteleki Szakmai Napok előadásai Az ötödik Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok második napján is jól érzékelhető volt a szervezők törekvése. Kiemelt figyelmet fordítottak a napi gyakorlatban előforduló, aktuális kérdéskörökre. A tervezés, vezérlés, az elhelyezés kérdései, karbantartás, túlfeszültség védelem, hatósági tapasztalatok és a téves jelzések – mindez egy napba sűrítve. Közel 400 szakember hallgatta az itt közzétett előadásokat.

Részletek  Fókuszban a hő- és füstelvezetés – a Lakiteleki Szakmai Napok előadásai

2016. október 07.

Fókuszban a hő- és füstelvezetés – a Lakiteleki Szakmai Napok előadásai Közel 400 szakember vett részt az idei, immár ötödik Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napokon, ahol az első nap témája az életvédelem szempontjából egyre fontosabb hő-és füstelvezetés. Az első nap témája a hő-és füstelvezetés volt. A résztvevők a tűzvédelmi tervezésben betöltött helyétől, szerepétől a gyakorlati megoldásokig hallhattak előadásokat és két előadás erejéig kitekinthettek a nemzetközi tapasztalatokra is. Az előadásokat adjuk közre.

Részletek  Fókuszban a hő- és füstelvezetés és a tűzjelző rendszerek - V. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

2016. október 07.

Fókuszban a hő- és füstelvezetés és a tűzjelző rendszerek - V. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Már hagyományosnak mondható az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok, hiszen az idei évben már ötödik alkalommal szervezte meg közösen a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Tűzmegelőzési Bizottsága és a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja szeptember 14-15-én. Az első nap témája a hő-és füstelvezetés volt.

Részletek  Az új Panther Amerikába megy

2016. október 04.

Az új Panther Amerikába megy 2017-től már az Egyesült Államokban is kaphatóvá válik az új Panther, az idén szeptemberi közepi, texasi debütálás után.

Részletek  MTSZ Szakmai Napok: a MOL gyorsbeavatkozója is jelen volt

2016. október 04.

MTSZ Szakmai Napok: a MOL gyorsbeavatkozója is jelen volt A Hyppolit Kft. hozta el az MTSZ Szakmai napok látogatói számára azt a gyorsbeavatkozót, amely kifejezetten a FER Tűzoltóság – a MOL létesítményi tűzoltósága – igényeire szabva készült. A Fiat Ducato málhatere és tűzoltástechnikája is jelentős érdeklődésre tartott számot.

Részletek  Védelem Tudomány – megjelent az új e-folyóirat 3. száma

2016. október 03.

Védelem Tudomány – megjelent az új e-folyóirat 3. száma Megjelent a Védelem Tudomány című elektronikus folyóiratunk 3. száma! A 2016. szeptember végén megjelenő lapunk a dolgozatok bemutatásával szakterületeink tudományos eredményeinek közzétételére és ezek ösztönzésére vállalkozik. A 3. szám kis tanulmánykötete, most 146 oldal terjedelemben, a Tűzvédelem, az Iparbiztonság és a Fórum rovataival jelentkezik az olvasóknál.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30