Híreink

SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia

2016. augusztus 29.

SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia Szeptember 15-16. között, Budapesten a Lurdy Konferenciaközpontban kerül megrendezésre a SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia, www.securiforum.com amelynek – mint a rendezvény nevéből is kitűnik – egyik témaköre a tűzvédelem.

Részletek  Vasbeton szerkezetek tűzállósága

2016. augusztus 24.

Vasbeton szerkezetek tűzállósága Kedvező tulajdonságainak köszönhetően napjainkra a vasbeton az egyik legjelentősebb építőanyaggá vált. Térhódításának egyik oka, hogy nemcsak az egyszerű, de különleges szerkezeteket egyaránt lehet készíteni vasbetonból. Ugyanakkor tűz esetén a viselkedése számos, a tervezés szempontjából fontos tanulsággal szolgál. Ennek jelentőségét és a hőterhelés során bekövetkező változásokat mutatják be szerzőink.

Részletek  Cofem COsensor CO és NO2 érzékelő rendszerek mélygarázsokba

2016. augusztus 17.

Cofem COsensor CO és NO2 érzékelő rendszerek mélygarázsokba A spanyol gyártó az idei év során megújítja népszerű szén-monoxid érzékelő rendszerét közelítve az új szabványi követelményekhez. A szabványtól való eltérés mértékéről és okairól is beszámol szerzőnk. Az új érzékelők kompatibilisek a korábbi rendszerekkel és aljzatokkal, tehát a régi DCO érzékelők kiválthatóak velük, miközben technikai paramétereiket tekintve nagy előrelépést jelentenek.

Részletek  MTSZ Szakmai Napok – Korszerű technika, korszerű módszerek

2016. augusztus 15.

MTSZ Szakmai Napok – Korszerű technika, korszerű módszerek A Magyar Tűzoltó Szövetség 20 kiállítóval, gépjárművek és felszerelések, a korszerű technikai eszközök és módszerek bemutatásával, előadásokkal és gyakorlati bemutatókkal, kétnapos programsorozattal szeretettel várja a tűzoltókat 2016. szeptember 24-25-én Balatonföldvárra a NARO kempingbe.

Részletek  Műszaki mentési gyakorlat Mercedesekkel

2016. augusztus 15.

Műszaki mentési gyakorlat Mercedesekkel A hazai gépjárműállomány fiatalodásának és korszerűsödésének a következménye, hogy egyre gyakoribb a korszerű személygépjárművek baleseteinél a tűzoltósági beavatkozások szükségessége. Ezért a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Létesítményi Tűzoltósága, Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltószövetség közösen rendhagyó műszaki mentési gyakorlatot szervezett a kecskeméti Mercedes-Benz gyár területén.

Részletek  V. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

2016. augusztus 12.

V. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Az idei évben már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai napok 2016. szeptember 14-15-én. A szakmai napok célja az Országos Tűzvédelmi Szabályzat és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek gyakorlati alkalmazásának segítése, jó gyakorlatok közreadása, a mérnöki módszerek széleskörű terjesztése, a hatósági tapasztalatok megosztása, az együttműködés erősítése.

Részletek  OTSZ szakértőknek – új kérdésekkel és válaszokkal kiegészítve

2016. augusztus 08.

OTSZ szakértőknek – új kérdésekkel és válaszokkal kiegészítve Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzattal kapcsolatban számos kérdést fogalmaztak meg a jogalkalmazók, amire az OKF illetékesei rendre válaszolnak. A kérdéseket és válaszokat az OTSZ szövegébe illesztve elsőként február 29-én, aztán június 6-án frissítettük. Most az augusztus 5-ig felmerült kérdéseket és válaszokat – Veresné Rauscher Judit feldolgozásában – közöljük.

Részletek  Kézikönyv a teherhordó acélszerkezetek tűzvédelméről

2016. augusztus 08.

Kézikönyv a teherhordó acélszerkezetek tűzvédelméről A tűzgátló lezárásokat és lineáris hézagtömítéseket ismertető után a Promat megjelentette a teherhordó acélszerkezetek tűzvédelmével foglalkozó kézikönyv első kiadását. A három fejezetre osztott könyv első része az alapelveket, követelményeket és jogi előírásokat tartalmazza, a következő a cég által forgalmazott burkolatok, festékek és habarcsok adatlapjait, majd az ezek alapján készült teherhordó acélszerkezetek tűzvédelmi rendszereit mutatja be.

Részletek  Mi olvasható a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle augusztusi számában?

2016. augusztus 04.

Mi olvasható a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle augusztusi számában? Az augusztusi szám 24 cikke közül nyolc a karbantartásról szóló Tűzvédelmi Műszaki Irányelv főbb megoldásait, szakterületeinek speciális szempontjait mutatja be. A tartalmi változatosságról 16 további cikk gondoskodik: tűzgátló kapuk, kábelátvezetések, építésügyi jogszabályváltozások, tűzvizsgálat; RFID technológia, döntéstámogatás, Rosenbauer At, Bronto Skylift, az önkéntesek bevethetősége, a műszaki mentés fejlesztési lehetőségei, munkavégzés zárt térben. Mire a szabadságok lejárnak mindez az olvasók kezében bizonyítja a szakmai sokszínűséget.

Részletek  Osztrák-olasz erőegyesítés: új tényező a tűzvédelemben

2016. augusztus 02.

Osztrák-olasz erőegyesítés: új tényező a tűzvédelemben Az osztrák Rosenbauer és az olasz CTE SpA közösen alapított vegyesvállalatba koncentrálja mentőplatformokkal kapcsolatos tudását és erőforrásait. Az új cég többségi tulajdonosa, a Rosenbauer nem titkolt célja a fejlesztés, a gyártás és a szerviz egységbefoglalásával a piacvezető pozíció elérése.

Részletek  Hogyan lehet tetőtereket biztonságosan hőszigetelni?

2016. július 29.

Hogyan lehet tetőtereket biztonságosan hőszigetelni? Az (elégtelen) hőszigetelés nyáron jelentkezik égetően, mivel ilyenkor nem lehet szimplán „lejjebb csavarni a fűtést” például az emeleten. A nyitott ablak, vagy a hangos légkondicionáló berendezés sokszor nem jelent megoldást. Ismét a jó hőszigetelés tehát a kulcs, és ezúttal egy ötletes megoldás a házilagos hőszigetelés lehetőségét biztosítja.

Részletek  Nem megfelelő tűzoltó készülék – VADER

2016. július 28.

Nem megfelelő tűzoltó készülék – VADER A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tájékoztatása szerint újabb, ezúttal egy kg-os tűzoltó készülék egyes példányai, az ott elhelyezett CE jelölés ellenére, nem felelnek meg az EN3-7 szabvány több előírásának. A gyártó ismert, a Magyarország területén forgalmazókat, beszállítókat keresi a hatóság. Célja a kétes minőségű termékek kiszűrése. Ki látott, hallott ezekről a készülékekről?

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30