Híreink

Vegyes tüzelésű fűtőberendezések használatának kockázatai

2016. január 04.

Vegyes tüzelésű fűtőberendezések használatának kockázatai A fűtési szezonban szinte egyetlen nap sem telik el úgy, hogy a híradások ne számolnának be a tüzelő- fűtő berendezések helytelen használatából, vagy a kémények hibáiból keletkezett tűzesetekről. Cikkünk szerzői több szempontból is megközelítve, részletesen vizsgálják a témát és fogalmaznak meg a tűzesetek megelőzésével kapcsolatban hasznos javaslatokat.

Részletek  A komplex tűzvédelem vizsgálata... – Katasztrófavédelmi díj 2015

2015. december 30.

A komplex tűzvédelem vizsgálata... – Katasztrófavédelmi díj 2015 „A komplex tűzvédelem vizsgálata mérnöki módszerekkel történő tűzvizsgálat alkalmazásával” – ez a címe Érces Gergő tűzoltó százados tanulmányának, melyet a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, valamint a Somos Alapítvány által alapított Katasztrófavédelmi díj idei első helyére tartottak érdemesnek.

Részletek  Boldog új évet kívánunk!

2015. december 29.

Boldog új évet kívánunk! Minden kedves olvasónknak sikerekben gazdag, boldog új évet kíván a Védelem Online szerkesztőbizottsága. Találkozunk 2016-ban (is)!

Részletek  Reprezentatív kiadványt adott ki a 145 éves MTSZ

2015. december 28.

Reprezentatív kiadványt adott ki a 145 éves MTSZ A Magyar Tűzoltó Szövetség hiánypótló kiadvánnyal ünnepelte meg fennállásának 145. jubileumát. A 2015 novemberében, „145 év – töretlenül” címmel megjelent kiadvány célja, hogy a „nagyközönség” számára röviden, tömören, könnyen áttekinthetően és képekkel gazdagon illusztrálva foglalja össze a hazai önkéntes tűzoltói mozgalom majd’ másfél évszázadát.

Részletek  Sikeres a negyedik generációs Panther

2015. december 22.

Sikeres a negyedik generációs Panther Öt hónapja mutatták be a Rosenbauer Panther sorozatának negyedik generációját, amely azóta már Szingapúrban és Indiában teljesít szolgálatot.

Részletek  Technikai fejlesztések a BM HEROS-nál

2015. december 21.

Technikai fejlesztések a BM HEROS-nál November 17-én a BM HEROS Zrt. központi telephelyén tartotta soros ülését a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület. A résztvevők tájékoztató hallgattak meg a BM HEROS Zrt. működéséről és tevékenyégéről, az elmúlt időszak megvalósított járműveiről, valamint a tervezett műszaki fejlesztésekről. Ez utóbbiakat az üzemben is megtekinthették. Pintér Tibor gyártásdivízió vezető helyettes itt elhangzott előadását adjuk közre.

Részletek  Katasztrófavédelmi díj 2015 díjazottjai

2015. december 17.

Katasztrófavédelmi díj 2015 díjazottjai A Magyar Tudományos Akadémia elnöke, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, valamint a Somos Alapítvány az iparbiztonság, a polgári védelem és a tűzvédelem, mint a katasztrófavédelem kiemelten fontos területén elért hazai eredmények elismerésére alapított Katasztrófavédelmi díjat az iparbiztonság, a polgári védelem és a tűzvédelem szekcióban díjazottakat közöljük.

Részletek  Mezőgazdasági konferencia

2015. december 11.

Mezőgazdasági konferencia Mezőgazdasági konferencia A mezőgazdaságban bekövetkezett tűzesetek tapasztalatairól tartottak közös szakmai konferenciát a tűzvédelem és az agrárium területén dolgozó hatóságok, szakmai szervezetek és a témában érintett szakemberek december kilencedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A tanácskozáson elhangzott előadásokat közöljük.

Részletek  OSID – Új dimenzió a füstérzékelésben

2015. december 10.

OSID – Új dimenzió a füstérzékelésben A vonali füstérzékelés jól ismert, bevett és széles körben hatékony megoldás. A technológia fejlődésének köszönhetően ezen a területen is megjelent egy olyan innováció, amely „új dimenzióba” emeli a metódust. Ennél a megoldásnál a vevőegység leginkább egy kamerára hasonlít, amely rendkívül széles látómezőben, CMOS érzékelővel képes fogni a jeleket. Az érzékelő sugár ultraibolya és infravörös hullámhosszból áll – erről számol be bővebben szerzőnk.

Részletek  EASYBUS tűzvédelmi és légtechnikai vezérlő rendszer

2015. december 09.

EASYBUS tűzvédelmi és légtechnikai vezérlő rendszer A 2011-es ISH szakkiállításon mutatkozott be a Schako EASYBUS tűzvédelmi és légtechnikai vezérlő rendszere. A korábbi, KOMES rendszer előnyeit megőrizve a rendszert továbbfejlesztették.

Részletek  Változik a kéményseprés rendje

2015. december 08.

Változik a kéményseprés rendje A kéményseprő-ipari tevékenység újraszabályozását december 1-én fogadta el az Országgyűlés. A jogszabály-módosítás szerint az önkormányzatok a törvény hatályba lépésétől számított huszonegy napon belül dönthetnek, hogy a hatályos közszolgáltatási szerződésük alapján, annak lejártáig biztosítják a szolgáltatást, vagy 2016. július 1-jétől felmondják azt, a tevékenységet pedig a kormány által kijelölt szerv, szolgáltató látja el.

Részletek  A CTIF Magyar Nemzeti Bizottsága tevékenysége 2015-ben

2015. december 07.

A CTIF Magyar Nemzeti Bizottsága tevékenysége 2015-ben A magyar szóhasználat szerinti, Nemzetközi Tűzoltó Szövetség 1900-ban a Világkiállítás alkalmával alakult Párizsban a tűzoltó szakma és szakemberek összefogása céljából. Magyarország is az alapító tagok között volt. A magyar küldöttséget Gróf Széchenyi Viktor, a Magyar Országos Tűzoltó Szövetség elnöke vezette. A Magyar Nemzeti Bizottság 2011-ben alakult újjá. A 2015. évi munkát vázolja a bizottság titkára.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30