Híreink

Hő- és füstelvezető TvMI módosítás előkészítése

2017. május 08.

Hő- és füstelvezető TvMI módosítás előkészítése Mint ismeretes, a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság döntött a hő- és füstevezetés Tűzvédelmi Műszaki Irányelv 2017 második félévi felülvizsgálatáról. Ennek előkészítésének egyeztetésére került sor április 28-án Balatonföldváron a TMKE konferenciáján, ahol a témafelelősök kijelölésére és egyfajta ütemterv kialakítására is sor került.

Részletek  Elismerések 2016-ban

2017. május 08.

Elismerések 2016-ban Bár már az idei évi Flórián napi elismerések vannak napirenden, mégis most használjuk ki az alkalmat és hívjuk fel a figyelmet az elmúlt évben elismerésben részesültekre. Immár tizenhét éve töretlenül közöljük az elmúlt évben elismerésben részesültek listáját az elismerések szerint csoportosítva, bízva abban, hogy egyfajta tablót és ennyi idő távlatában történelmet is mutat az évenként bemutatott névsor.

Részletek  IV. Ventor – Minimax Beépített oltóberendezés konferencia

2017. május 04.

IV. Ventor – Minimax Beépített oltóberendezés konferencia Tatabányán az EUDUTUS főiskolán, május 30-án rendezik meg az idei konferenciát, amelynek fő témája az oltóberendezések együttműködése a tűzvédelem más területeivel, illetve a kamarák által előkészítés alatt álló ÉMTSZR. A konferencia egyben a tűzvédelmi területen bejegyzettek szakmai továbbképzése. Szervező a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara. A programot és a jelentkezési lapot adjuk közre.

Részletek  Tisztújítás a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesületénél

2017. május 02.

Tisztújítás a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesületénél Az elmúlt öt évet értékelő közgyűlést tartottak és egyben újabb öt évre elnökséget választottak a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesületének (TMKE) tagjai 2017.április 27-én Balatonföldváron. A jó hangulatú eseményen többes jelölések miatt hosszabb időt vett igénybe a választási folyamat, amelynek végeredményeként az elnökség, a régi-új elnökkel és több új taggal folytatja munkáját.

Részletek  Lezárult a Norvég Alapból finanszírozott „A katasztrófavédelmi intézményrendszer helyi szintű kapacitásfejlesztése” című projekt

2017. április 28.

Lezárult a Norvég Alapból finanszírozott „A katasztrófavédelmi intézményrendszer helyi szintű kapacitásfejlesztése” című projekt „A katasztrófavédelmi intézményrendszer helyi szintű kapacitásfejlesztése” című projekt a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztési és Intézményközi Együttműködési programjának támogatásával, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) vezetésével valósult meg 2013 és 2017 között.

Részletek  Homlokzati hőszigetelési rendszerek ellenőrzési szempontjai

2017. április 26.

Homlokzati hőszigetelési rendszerek ellenőrzési szempontjai 54/2014. (XII. 5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat értelmében a hőszigetelési rendszerek ellenőrzése során a fő kérdések (szintmagasság, szintszám, kockázati osztály) tisztázása után három lépésben ellenőrizhetjük a homlokzati hőszigetelési rendszereket. Melyek ezek a lépések? Mit célszerű ellenőrizni? Ezeket adjuk közre, bízva abban, hogy a hőszigetelés körül tapasztalható hibák száma csökkenthető.

Részletek  XV. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia előadásai

2017. április 17.

XV. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia előadásai Az egyszerű bejelentési eljárás a meglévő épületek átalakításához szükséges tervek, engedélyek kialakításában is sok változást jelent. Mikor változik egy meglévő épület tűzvédelmi jellemzője úgy, hogy emiatt már a kivitelezéshez kiviteli tervnek kell rendelkezésre állnia? Mi a kiviteli tervnek a tartalma? Mikor mit kell és kinek igazolni? A konferencia előadásait adjuk közre.

Részletek  OKF – Szövetségek, kamarák: A hatósági kerekasztal előadásai

2017. április 12.

OKF – Szövetségek, kamarák: A hatósági kerekasztal előadásai A hagyományteremtés szándékával rendhagyó szakmai találkozót szervezett március huszonegyedikére a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete. A találkozóra szakmai szövetségek, kamarák, egyesületek vezetői, illetve a különböző szakigazgatási szervek képviselői, vezetői kaptak meghívást. Az elhangzott előadásokat adjuk közre.

Részletek  Összefoglaló a XV. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferenciáról

2017. április 11.

Összefoglaló a XV. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferenciáról Új épületet sem egyszerű tervezni, a meglévő épületek építményszerkezeteinek megfelelőségét igazolni különösen nem az. Az egyszerű bejelentési eljárás hozta változások új és meglévő épületek esetében is sok nehézséget okoznak a szakembereknek. A Construma Építőipari Szakkiállításon megrendezett XV. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferencián ezúttal a meglévő épületekkel kapcsolatos előírásokon volt a hangsúly.

Részletek  Négy Belügyminiszteri rendelet változását tették közzé

2017. április 10.

Négy Belügyminiszteri rendelet változását tették közzé A kormany.hu oldalon tették közzé annak a négy belügyminiszteri rendeletnek a módosításáról szól jogszabály tervezetét „Az egyes tűzvédelmi tárgyú belügyminiszteri rendeletek módosításáról” címen, amelyekhez véleményeket 2017. április 13-ig lehet tenni. A tervezetre hívjuk fel a figyelmet.

Részletek  CONSTRUMA 2017 – 60 ezer látogató

2017. április 10.

CONSTRUMA 2017 – 60 ezer látogató Az idei év lendülete nemcsak az építőiparra, hanem a legnagyobb hazai építőipari szakkiállításra is hatással volt. Kiállítók és látogatók egyaránt elégedetten távoztak a vasárnap zárult 36. Construmáról. A kelet-közép-európai régió legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállítását csaknem 60 ezren tekintették meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Részletek  Tűzoltó tréning kisiskolásoknak

2017. április 10.

Tűzoltó tréning kisiskolásoknak Az általa kialakított Mentés-támogató tréninggel tartott többcélú foglalkozást Nagy Zoltán azoknak a kisiskolásoknak, akik maguk kérték fel a világtalan önkéntes tűzoltót.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30