Híreink

Szemestermény-szárítók – tűzvédelem és optimális energia felhasználás

2017. január 30.

Szemestermény-szárítók – tűzvédelem és optimális energia felhasználás A tűzveszélyes terményszárítási folyamatban jelentős előrelépés a szárítás hőmérsékletének számítógépes felügyelete. A 35. AGROmashEXPO-n a szakmai szervezetek ezzel ismerkedhettek Videokontroll gyártója, az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. Standján. A rekordszámú látogató figyelmét a tűzvédelem mellett a várható energiamegtakarítás kötötte le.

Részletek  A környezeti migráció, mint komplex kihívás

2017. január 30.

A környezeti migráció, mint komplex kihívás A környezeti menekültek növekvő száma jelzi, hogy a modern civilizáció nincs összhangban a Föld természetes fenntartó rendszereivel. Egyúttal azt is üzeni, hogy a migrációról a környezeti vonatkozásaira is figyelemmel, kell gondolkodni és cselekedni. Melyek a legfőbb kiváltó okok? Mi az, ami ezekből megelőzhető? Milyen nemzetközi kísérletek vannak a kezelésére és visszaszorítására? A Hadtudomány 2014. évi 3-4. számában megjelent tanulmányt tesszük közzé.

Részletek  Zárt terekben végzett munka veszélyei - segédlet a veszélyhelyzetek csökkentésére

2017. január 25.

Zárt terekben végzett munka veszélyei - segédlet a veszélyhelyzetek csökkentésére Zárt terekben végzett javítások, vizsgálatok, karbantartási és tisztítási munkák során a munkásoknak be kell mászniuk tartályok, silók és oszlopok belsejébe, ami sokszor cseppet sem veszélytelen vállalkozás. Ezért az itt végzett tevékenységekre szigorú egészségvédelmi és biztonsági előírások vonatkoznak, nem véletlenül: a veszélyes műveletek során könnyen történhet baleset.

Részletek  Vizsgálat, segítség és kérdések a buszbaleset kapcsán

2017. január 23.

Vizsgálat, segítség és kérdések a buszbaleset kapcsán A buszos cég tájékoztatása szerint a jármű karbantartott és jó műszaki állapotban volt. A NNI nyomozást rendelt el, a EMMI az iskolai utazások szabályozását vizsgálja, a Mentőszolgálat a sérültek hazahozatalában, a Katasztrófavédelem a pszichológiai ellátásban működik közre.

Részletek  Autóbusz tragédia Olaszországban - Autóbuszok tűzbiztonsága

2017. január 22.

Autóbusz tragédia Olaszországban - Autóbuszok tűzbiztonsága Január 19-én éjszaka Verona közelében egy magyar busz egy felüljáró falának ütközve lángra lobbant és kiégett. A sajtó nagy terjedelemben ismerteti a balesetet és az utasok kimenekülésének körülményeit. Hosszabb vizsgálat derítheti ki a tűzkeletkezés okát, a tűzterjedés sebességét és annak kiváltó okait. A meghallgatások után tisztázódhatnak a menekülés körülményei. Egy korábbi vizsgálat megállapításai általánosságban szolgálhatnak tanulságokkal.

Részletek  Szabványok magyar nyelven

2017. január 20.

Szabványok magyar nyelven Az európai és/vagy nemzetközi szabványokat korábban jóváhagyó közleménnyel bevezető, angol nyelvű magyar nemzeti szabványok egy részének megjelent a magyar nyelvű változata.

Részletek  Szabványok helyesbítése

2017. január 20.

Szabványok helyesbítése A Magyar Szabványügyi Testület 2017. január 1-jén nemzeti szabványok helyesbítését tette közzé.

Részletek  MTSZ – csatlakoztak a különleges mentőszervezetek

2017. január 19.

MTSZ – csatlakoztak a különleges mentőszervezetek Immár valamennyi magyarországi nem hivatásos tűzoltó- és mentőszervezet egy érdekképviselethez tartozik, jelezte egy sajtóbeszélgetésen Dobson Tibor a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke.

Részletek  Mi olvasható a Védelem februári számában?

2017. január 19.

Mi olvasható a Védelem februári számában? A 24. évfolyamba lépett lap februári száma ismét a sokszínűségre törekedve készült. A fókuszban a beépített tűzjelző berendezések alkalmazási tapasztalatai szerepelnek, a korszerűsítésekre és a karbantartásra koncentrálva. A 22 cikk a megelőzés elméleti és gyakorlati kérdései mellett a történelem egy alakját, a tűzoltói beavatkozás speciális feltételeit, újszerű védőeszközeit, járműtechnikai megoldásait és az elmúlt év beavatkozás adatainak statisztikai jellemzőit mutatja be.

Részletek  Kabát, újragombolva: itt az új Fire Fit

2017. január 17.

Kabát, újragombolva: itt az új Fire Fit A Rosenbauertől megszokhattuk, hogy sosem vár sokáig kedvelt termékeinek újragondolásával. Ezúttal a Fire Fit védőöltözet került sorra.

Részletek  Tervezői teendők az egyszerű bejelentési eljárással megvalósuló épületeknél

2017. január 16.

Tervezői teendők az egyszerű bejelentési eljárással megvalósuló épületeknél 2016. július 1-től hatályba lépett a lakóépület egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI.13.) Kormányrendelet, s egyidejűleg hatályát vesztette az ilyen típusú bejelentést szabályozó 456/2015. (XII.29.) Kormányrendelet. Ennek következtében a legfeljebb 300 m2 összes hasznos alapterületű lakóépületekre vonatkozó egyszerű bejelentést az elektronikus e-építési napló alkalmazásával kell megtenni.

Részletek  Védelem Online látogatottság: 2016-os összefoglaló

2017. január 16.

Védelem Online látogatottság: 2016-os összefoglaló Jó évet zárt a Védelem Online: összesen 33 ezer látogatás, több mint 16 ezer egyedi felhasználó, és 86 ezernél több oldalletöltés. A 2016-os statisztikáink érdekes részleteket is megmutatnak egy szakmai hírportál életéből.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30