Híreink

Vegyvédelmi előadás létesítményi tűzoltóságok számára

2019. május 17.

Vegyvédelmi előadás létesítményi tűzoltóságok számára Május 9-én és 10-én zajlott Zsámbékon a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének közgyűlése és szakmai konferenciája, melyen a HESZTIA Kft. is képviseltette magát. A szakmai napon egy rövid előadás, illetve kiállítás keretében kerültek bemutatásra a klóros és ammóniás területen használt modern vegyvédelmi eszközök védelmi és gazdasági előnyei.

Részletek  HESZTIA szakmai nap és bemutató a KOK-on

2019. május 16.

HESZTIA szakmai nap és bemutató a KOK-on A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel 2019. május 8-án másodszorra rendezte meg a HESZTIA Kft. szakmai napját és bemutatóját a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ telephelyén. Több, mint 50 fő hivatásos tűzoltó érkezett az ország minden területéről, akik az elméleti és gyakorlati oktatások és bemutatók keretében ismerkedhettek meg a tűzoltó védőeszköz- és szakfelszerelés-újdonságokkal.

Részletek  Doktori értekezés – Mentő tűzvédelem és az önkéntes tűzoltóságok

2019. május 16.

Doktori értekezés – Mentő tűzvédelem és az önkéntes tűzoltóságok Varga Ferenc tű. ddtbk. április 24-én – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Doktori Tanácsa előtt – sikeresen megvédte „A hazai mentő tűzvédelem szervezeti és technikai fejlesztési lehetőségeinek kutatása, különös tekintettel az önkéntes tűzoltóságok növekvő szerepére” című értekezését.

Részletek  Szakértői továbbképzés – OTSZ karácsonyra?

2019. május 15.

Szakértői továbbképzés – OTSZ karácsonyra? Közel másfélszáz építész tűzvédelmi szakértő hallgatta 2019. május 13–14-én, Balatonföldváron az OKF előadóitól azokat a változásokat, amelyeket az eddigi tapasztalatok alapján dolgoztak ki a szakemberek. Két lényegi eleme: az OTSZ-ben a követelmények kerültek túlsúlyba, míg a megoldások többsége a tervezett 14 TvMI-ben jelenik meg. Mi változott? Mi, hol lesz a jövőben? No és a fő kérdés: mikor?

Részletek  Mit tud? - Az önkénteseknek szánt Heros-Mahindra GOA gyorsbeavatkozó

2019. május 14.

Mit tud? - Az önkénteseknek szánt Heros-Mahindra GOA gyorsbeavatkozó Május 9-én a BM OKF-on csapatpróbára öt darab Heros-Mahindra GOA gyorsbeavatkozót adtak át öt egyesületnek. 2015-ben kérték fel a BM Heros Zrt.-t egy olyan tűzoltó gépjármű kialakítására, amely alkalmas lehet az önkéntes tűzoltó egyesületek feladatainak ellátására. Az akkor született jármű továbbfejlesztésének eredményeként egy teherbírásban, málházható térfogatban is új jármű született. A jármű fő jellemzőit mutatjuk be.

Részletek  Huszonhat új gépjármű egymilliárd forint értékben

2019. május 13.

Huszonhat új gépjármű egymilliárd forint értékben Mérföldkőhöz érkezett a katasztrófavédelemnél zajló technikai fejlesztés, az eszközpark 2013-ban megkezdett megújítása – hangzott el a május 9-i átadó ünnepségen, Budapesten, ahol több európai uniós finanszírozású projekt forrásának köszönhetően új kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységek, nagy szállítókapacitású vízszállító gépjárművek, valamint erdőtűz oltására szolgáló eszközök átadására került sor. Az eszközöket mutatjuk be.

Részletek  Műhelyvita: különleges mentések kockázatcsökkentési lehetőségei

2019. május 10.

Műhelyvita: különleges mentések kockázatcsökkentési lehetőségei 2019. május 23-án, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájában zajlik Jackovics Péter tű. ezredes „Katasztrófa-segítségnyújtás során végzett különleges mentések kockázat-csökkentésének lehetőségei” című doktori értekezés-tervezetének műhelyvitája.

Részletek  Tűzvédelmi Műszaki Irányelvekről a gyakorlatban

2019. május 09.

Tűzvédelmi Műszaki Irányelvekről a gyakorlatban Nagy Katalin tűz- és munkavédelmi szakmérnök több minőségben is érintett a kérdésben. A TMKE elnöke, a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság tagja és a Ludor Kft. szakmai igazgatója. Több, mint 20 éve foglakozik építészeti tűzvédelemmel, s azon belül a hő- és füstelvezetéssel. Sőt, felelős műszaki vezetőként és műszaki ellenőrként is van rálátása a szakterületre. Lestyán Mária 2018 őszén vele készített interjúját (aktualizálva) közöljük hozzájárulásukkal.

Részletek  Dübörög az elektromos hajtásra való felkészülés

2019. május 08.

Dübörög az elektromos hajtásra való felkészülés Az Allison Transmission felvásárolja a Vantage Power-t és az AxleTech elektromos járműrendszerekkel foglalkozó részlegét. Ez a hír számunkra azért lehet érdekes, mert az Allison a haszongépjárművekben – köztük a tűzoltó autókban – alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója. A cég így kifejezetten erős pozícióba kerül az elektromos meghajtások és integrált elektromos tengelymegoldások terén.

Részletek  Változások a mentő tűzvédelemben – eredményes az SMS-riasztás

2019. május 06.

Változások a mentő tűzvédelemben – eredményes az SMS-riasztás Az elmúlt évben 42 új gépjármű került a tűzoltóságokhoz, s közben nőtt a beavatkozó egységek száma és ezzel javult a települések tűzvédelme. Az önkéntes tűzoltó egyesületek riasztására kialakított SMS-rendszerben ma már egyesületenként 6 telefonszámra küldik a riasztást. Az riasztásokra kiadott 2,4 millió forint jól megtérülő befektetésnek bizonyult.

Részletek  Új kihívások és megoldások a beépített tűzjelző és oltó berendezések területén

2019. április 29.

Új kihívások és megoldások a beépített tűzjelző és oltó berendezések területén 2019. május 9-én, a LURDY Ház 5. konferenciatermében zajlik a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség szakmai napja, amely a beépített tűzjelző és oltó berendezésekre fókuszál. A szakmai nap kiemelt támogatói – köztük a Schrack Seconet Kft. – a helyszínen tanácsadással is segítik a résztvevőket. A programot és a jelentkezési lapot adjuk közre.

Részletek  Szendvicspanelek homlokzati tűzterjedése – gyakorlati megoldások

2019. április 28.

Szendvicspanelek homlokzati tűzterjedése – gyakorlati megoldások A Kingspan IPN és QuadCore™ hőszigetelő habbal gyártott szendvicspanel rendszerei akár Th=30 perc homlokzati tűzterjedési követelmény esetén alkalmazhatók. Ezt az alapvető újdonságot mutattuk be elméleti kérdésektől és a minősítés módszeréig a korábbi homlokzati tűzterjedéssel foglalkozó cikkekben. Most a tervezés gyakorlati alkalmazásaihoz szeretnénk megoldásokat bemutatni. Elsőként a födémhézagot vesszük górcső alá.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30