Híreink

Előadások az MTSZ Szakmai napon Balatonföldváron

2017. október 23.

Előadások az MTSZ Szakmai napon Balatonföldváron Immár második alkalommal lezajlott „Korszerű technika – korszerű módszerek”című szakmai napon Balatonföldváron, 2017. szeptember 30-án, a bemutatók és a kiállítás mellett a párhuzamosan folyó, a bemutatókra reflektáló, azokat előkészítő kísérő előadások sem maradhattak el. Az elhangzott előadások közül az illusztráltakat adjuk közre.

Részletek  Fókuszban a robbanásvédelem – VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

2017. október 22.

Fókuszban a robbanásvédelem – VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok A VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napokon az idei évben a konferencia főtematikája a robbanásvédelem volt, amelyet a téma neves előadói több nézőpontból közelített meg, így szinte teljes képet adva a feladatról. Az előadások jól szolgálták a konferencia fő célját: a szakmai munka segítését, a jó gyakorlatok közreadását a mérnöki módszerek széleskörű terjesztését, a hatósági tapasztalatok megosztását. Az előadásokat közöljük.

Részletek  Tűzvédelmi szakértők továbbképzése Balatonföldváron

2017. október 17.

Tűzvédelmi szakértők továbbképzése Balatonföldváron A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2017. október 16-án a tűzoltó készülék tűzvédelmi szakterületnek, tűzvédelmi szakértői továbbképzést tartott. A továbbképzésen a tűzvédelmi műszaki irányelvekről, a jogszabályi előírások változásairól, a piacfelügyeleti eljárások tapasztalatairól, továbbá szakmai gyakorlati tapasztalatokról kaphattak tájékoztatást a szakemberek.

Részletek  Erdőtüzet habbal – új megoldás a láthatáron

2017. október 12.

Erdőtüzet habbal – új megoldás a láthatáron Új, speciális légi erdőtűzvédelmi oltóhab debütál a franciaországi légi tűzoltási expón (Aerial Firefighting Europe 2017 Expo). Az anyag különlegessége, hogy a hatékonysághoz jóval kisebb arányban van rá szükség, mint a hagyományos adalékokhoz.

Részletek  Jogszabályfrissítés

2017. október 10.

Jogszabályfrissítés Megjelent a 2017. III. negyedévi jogszabályok jegyzéke, valamint elérhető az oldalról az aktuális szakmai jogtár, Nyíri Csaba tűzvédelmi szakértő összeállításában.

Részletek  Országos Tűzvédelmi Konferencia

2017. október 09.

Országos Tűzvédelmi Konferencia Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat közeljövőben várható változásának irányairól és Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek közelmúltbeli és ez évben várható új és módosított részeiről 2017. október 26-27-én Lajosmizsén, a Geréby Kúriában tart tűzvédelmi konferenciát a BM OKF és a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség. A programot és a jelentkezési lapot adjuk közre.

Részletek  A világ legmodernebb tűzoltó járművét adták át Budapesten

2017. október 09.

A világ legmodernebb tűzoltó járművét adták át Budapesten A Panther világszerte az egyik legsikeresebb repülőtéri tűzoltójármű. Ennek legmodernebb változatát – Panther 6x6 – állították szolgálatba a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A 4. generációs jármű már első pillantásra gyorsaságot és teljesítményt sugároz, amit a markáns külső is hangsúlyoz.

Részletek  Új Allison váltó

2017. október 05.

Új Allison váltó Új, kilenc-sebességes váltót mutatott be az Allison Transmission. A gyártó csökkentett emissziót, továbbfejlesztett üzemanyag-hatékonyságot és fejlett stop-start képességet ígér a 2020-tól gyártott váltónál.

Részletek  Szabványfrissítés

2017. október 04.

Szabványfrissítés Vágvölgyi László összeállításában elérhető az elmúlt negyedévben a szabványügyi közlönyben közzétett fontosabb, a katasztrófavédelmet illetve a tűzvédelmet érintő szabványok, és azokat, amelyeket ebben az időszakban magyar nyelven megjelentettek, módosítottak, visszavontak. Az összeállítással a szakemberek munkáját, a szakirodalom naprakész megismerését kívánjuk elősegíteni.

Részletek  Megjelent a Védelem Tudomány 2017/3. száma

2017. október 03.

Megjelent a Védelem Tudomány 2017/3. száma A Védelem Tudomány című e-folyóirat 2017/3. száma 14 tanulmányt tartalmaz. Ezekből betekinthetünk a lengyel és az ausztrál katasztrófavédelmi gyakorlatba, valamint a szomszédos országok tűzoltóképzésébe. A 218 oldalas kötetben a homlokzati tűzterjedés és az elektromos rendszerek, az üzemazonosítás és a létfontosságú energetikai létesítmények, a globális kihívások, az állatmentés és a biztosítók szerepe és a tömegben lévő egyén kerülnek górcső alá.

Részletek  I. TSZVSZ tűzesetek tapasztalatai – szakmai nap

2017. október 03.

I. TSZVSZ tűzesetek tapasztalatai – szakmai nap Több mint 360 fő vett részt a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Építészeti Tűzvédelmi Tagozatának szakmai napján 2017. szeptember 21.-én a Lurdy házban. Az aktualitást a közelmúlt talán legnagyobb tanulsággal szolgáló tűzesete, a londoni Grenfell Tower lakóépület tüze adta, mely több mint 80 áldozatot követelt. Az előadásokat tesszük közzé.

Részletek  Kötéltechnikai mentés Magyarországon

2017. szeptember 27.

Kötéltechnikai mentés Magyarországon A bemutatók egyik legnépszerűbb eleme a kötéltechnikai mentési bemutató, de ha csak nem vagyunk művelői e szakágnak, kis távolságtartással kezeljük e témát. Félve mondunk „A”-t vagy „B”-t akkor is, ha az alkalmazásáról kell döntenünk, hát még a háttér biztosításáról. Ennek gyökere az a zuhanástól való rettegés, mely már kisbaba korunktól kimutatható. 25 év tapasztalata alapján kijelenthetem, hogy ennek legyőzése a félelem tárgyának alapos megismerése – írja szerzőnk.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30