Híreink

Az országos tűzmegelőzési verseny tesztjének megoldása

2017. január 02.

Az országos tűzmegelőzési verseny tesztjének megoldása Az országos tűzmegelőzési vetélkedőn az egyéni versenyfeladatok között egy 30 kérdéses tesztsort kellett kitölteni a résztvevőknek. Elsőként a tesztet közöltük, amit eddig 176-an töltöttek le. Ők azok, akik megmérték magukat. Most a tesztet a feladatok megoldásával közöljük, így azok is játékosan tesztelhetik ismereteiket, akik kevésbé voltak bátrak eddig.

Részletek  Megjelent a VÉDELEM TUDOMÁNY 2016/ 4. száma

2016. december 29.

Megjelent a VÉDELEM TUDOMÁNY 2016/ 4. száma Az első évfolyam utolsó lapszáma 338 oldalon 20 tanulmányt tartalmaz, amelyben egyre sokszínűbb és a katasztrófavédelem szakterületeit átfogó dolgozatokat olvashatunk. Rovatonként: Tűzvédelem 7, Iparbiztonság 3, Vízügy, vízvédelem 3, Polgári védelem 4, Humán igazgatás, képzés rovatban 1 és a Fórum rovatban 2 tanulmány jelent meg. Közben három angol nyelvű publikációban külföldi szerzők dolgozatai is olvashatók. A lap cím és szerzői jegyzéke mindezt jól mutatja.

Részletek  Védelem – a 2016. év cikkei

2016. december 27.

Védelem – a 2016. év cikkei A Védelem – Katasztrófavédelmi Szemle 23 év alatt 2923 cikket közölt. A 2016-ös kötet 384 oldalon 122 cikket, tanulmányt adott közre, amelyek ma megkerülhetetlen szakmai információkat tartalmaznak. Kiemelt szerepet kapott az OTSZ és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek bemutatása, megoldások, módszerek és az egyéb szabályozási változások közreadása, amit a témák vezető szakértői írtak. Ki, mit, miről írt? A cikkek jegyzékét adjuk közre.

Részletek  Országos tűzmegelőzési verseny – Virtuális ellenőrzés

2016. december 26.

Országos tűzmegelőzési verseny – Virtuális ellenőrzés Az országos tűzmegelőzési vetélkedőn az egyéni versenyen a tesztsort és az írásos választ igénylő kérdések megválaszolását követően egy virtuális tűzvédelmi ellenőrzést folytattak le a versenyzők. Itt a bemutatott képek alapján kell a hiányosságokat megállapítani és azokat jogszabályba ütköztethető módon leírni. Ezt a képes feladatot közöljük.

Részletek  Megjelent a Kiürítés Tűzvédelmi Műszaki Irányelv módosítása

2016. december 22.

Megjelent a Kiürítés Tűzvédelmi Műszaki Irányelv módosítása December 20-án megjelent „Kiürítés”című tűzvédelmi műszaki irányelv módosítása, s ezzel az idei évi tervezett irányelvek teljes köre a tűzvédelmi szabályozást szolgálja. Célszerű a tervezés, alkalmazás előtt ezek megismerése. Már olvasható.

Részletek  Országos tűzmegelőzési verseny – Írásos kifejtést igénylő kérdések

2016. december 19.

Országos tűzmegelőzési verseny – Írásos kifejtést igénylő kérdések A tesztsort követően, a kéménytüzet követő eljárás lefolytatásáról, piacfelügyeletről, illetve a tűz- és hibaátjelzés fogadásáról szóló kérdéseket tesszük közzé. Ezeknél részletes írásos választ és a jogszabályi alap pontos megjelölését kérték a versenyzőktől. Így egy kis karácsonyi ráhangolódás jegyében tesztelhetjük magunkat és talán az is kiderül, mennyi mindent kell tudnia a megelőzési szakembereknek.

Részletek  Karácsonyi üdvözlet és BUÉK

2016. december 19.

Karácsonyi üdvözlet és BUÉK Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván a Védelem Online szerkesztősége – tartson velünk 2017-ben is!

Részletek  Nemi esélyegyenlőségi tréningek a katasztrófavédelemnél

2016. december 19.

Nemi esélyegyenlőségi tréningek a katasztrófavédelemnél A képzések a HU11-0006-PP3-2013 azonosítószámú, „A katasztrófavédelmi intézményrendszer helyi szintű kapacitásfejlesztése” című projekt keretében a Norvég Alap támogatásával valósultak meg, amelyek fő célja a nemi esélyegyenlőség elősegítése a katasztrófavédelem szervezetében.

Részletek  Hatalmas tűz a kassai egyetem Természettudományi karán

2016. december 16.

Hatalmas tűz a kassai egyetem Természettudományi karán December 9-én este kigyulladt a kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem Természettudományi Karának épülete. Az épületben vegyi laborok is voltak. A kár a becslések szerint hárommillió euróra tehető.

Részletek  Szigetelő anyag adomány a kórháznak

2016. december 16.

Szigetelő anyag adomány a kórháznak A ROCKWOOL Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalás programjában 3,6 millió forint értékben adott át tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelési rendszert a Bethesda Kórház Alapítványnak. A szigetelőanyagot az ország egész területéről figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket fogadó ADHD Ambulancia épületének felújításához használják fel.

Részletek  Országos tűzmegelőzési verseny – tesztfeladat

2016. december 16.

Országos tűzmegelőzési verseny – tesztfeladat Az országos tűzmegelőzési vetélkedőn az egyéni versenyfeladatok között egy 30 kérdéses tesztsort kellett kitölteni, majd kéménytüzet követő eljárás lefolytatásáról, piacfelügyeletről, illetve a tűz- és hibaátjelzés fogadásáról szóló kérdések következtek. Végül kivetített képek alapján kellett a hiányosságokat megállapítani és azokat jogszabályba ütköztethető módon leírni. Elsőként a tesztet közöljük, így mindenki tesztelheti ismereteit.

Részletek  Emlékkonferencia – Ki volt Dr. vitéz Roncsik Jenő?

2016. december 14.

Emlékkonferencia – Ki volt Dr. vitéz Roncsik Jenő? Dr. vitéz Roncsik Jenő (1891-1961) tűzoltó polihisztorként évtizedekre meghatározta a tűzoltóság fejlődését. December 6-án konferenciával emlékeztek meg születésének százhuszonötödik évfordulójáról. Nyolc előadó méltatta és mutatta be a volt debreceni tűzoltóparancsnok, tűzrendészeti felügyelő, oktató, szakkönyvek szerzője és jogalkotó munkásságát.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30