Híreink

Hét új tűzoltó laktanya épül kiemelt beruházásban

2016. szeptember 07.

Hét új tűzoltó laktanya épül kiemelt beruházásban Megjelent a Kormány 260/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelete az új tűzoltólaktanyák létrehozását és fejlesztését célzó beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról. Ennek értelmében KEHOP pályázati forrásból hat városban, hét laktanya épül.

Részletek  MTSZ Szakmai napok: Biztonsági jelek, jelzések a Robotextől

2016. szeptember 05.

MTSZ Szakmai napok: Biztonsági jelek, jelzések a Robotextől Szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között előadások, bemutatók, kiállítók várják a tűzoltókat. A kiállítók közül a Robotex biztonsági jeleit, jelzéseit, kiadványait és utánvilágító termékeit mutatja be a kiállításon.

Részletek  MTSZ Szakmai napok: Elemlámpák, LED-es fényforrások

2016. szeptember 05.

MTSZ Szakmai napok: Elemlámpák, LED-es fényforrások Szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között előadások, bemutatók, kiállítók várják a tűzoltókat. A kiállítók közül a BetterLED a professzionális LED világítástechnikát képviseli. Kézilámpák, fejlámpák, kárhelyi lámpák, RB-s lámpák sorakoznak majd a standon, amelyek ki is próbálhatók.

Részletek  Építésügyi jogszabályok tűzvédelmet is érintő vonatkozásai

2016. szeptember 01.

Építésügyi jogszabályok tűzvédelmet is érintő vonatkozásai 2016.május 13.-tól hatályos Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény módosítása (Építési törvény) amellyel összefüggésben számos építésügyi jogszabály is módosult, beleértve az egyszerű bejelentési eljárásra vonatkozó előírásokat. Fontos, hogy a tűzvédelmi tervező tisztában legyen az alapvető változásokkal, mert szakági tervezőként csak ebben az esetben tud megfelelő tájékoztatást adni az építész tervezőnek.

Részletek  A Kormány határozatban ismerte el a Magyar Tűzoltó Szövetség tevékenységét

2016. szeptember 01.

A Kormány határozatban ismerte el a Magyar Tűzoltó Szövetség tevékenységét A Kormány a belügyminiszter előterjesztésében tárgyalta a Magyar Tűzoltó Szövetség tevékenységét, és 1468/2016. (VIII. 31.) Korm. határozatával elismerte a Magyar Tűzoltó Szövetség hazai, valamint határon túli tevékenységét. Ezt a nem mindennapi eredményt megelőzte az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának ülése, 2016. június 6-án. Itt Dobson Tibor tű. ddtb., a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke számolt be a Szövetség tevékenységéről, amelyből jelentés készült a Kormány számára. A beszámolón részt vett Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium államtitkára is.

Részletek  Összefogás az égési sérült gyerekekért

2016. augusztus 31.

Összefogás az égési sérült gyerekekért Magyarországon évente közel 70.000 égési baleset történik, melynek kétharmadában gyermek a sérült. Őket a Bethesda kórházban működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központban kezelik. A ROCKWOOL Hungary Kft. és a Bethesda Kórház Alapítvány együttműködési megállapodása alapján újabb adományhoz jutott a gyermekkórház.

Részletek  Új lendület az erdőtűzvédelemben - gyakorlat és konferencia Bács-Kiskun megyében

2016. augusztus 30.

Új lendület az erdőtűzvédelemben - gyakorlat és konferencia Bács-Kiskun megyében Amint már az előadások közreadásával jeleztük nagyszabású erdőtűzvédelmi konferenciát és komplex gyakorlatot szervezett 2016. július 5-én a BM OKF Országos Tűzmegelőzési Bizottsága a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen. A rendezvényen az új fejlesztések bemutatása mellett a jövőbeni fejlesztési terveket is felvázolták.

Részletek  Új vezetője van a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének

2016. augusztus 30.

Új vezetője van a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének Az intézet alapító igazgatóját a hatvanötödik életévét betöltött prof. dr. Bleszity János ny. tű. altábornagyot az igazgatói poszton megbízottként dr. Endrődi István tű. ezredes, az intézet katasztrófavédelmi műveleti tanszékének vezetője követi. Bleszity János professor emeritusként továbbra is részt vesz – elsősorban a doktori képzésben – az egyetem munkájában.

Részletek  SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia

2016. augusztus 29.

SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia Szeptember 15-16. között, Budapesten a Lurdy Konferenciaközpontban kerül megrendezésre a SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia, www.securiforum.com amelynek – mint a rendezvény nevéből is kitűnik – egyik témaköre a tűzvédelem.

Részletek  Vasbeton szerkezetek tűzállósága

2016. augusztus 24.

Vasbeton szerkezetek tűzállósága Kedvező tulajdonságainak köszönhetően napjainkra a vasbeton az egyik legjelentősebb építőanyaggá vált. Térhódításának egyik oka, hogy nemcsak az egyszerű, de különleges szerkezeteket egyaránt lehet készíteni vasbetonból. Ugyanakkor tűz esetén a viselkedése számos, a tervezés szempontjából fontos tanulsággal szolgál. Ennek jelentőségét és a hőterhelés során bekövetkező változásokat mutatják be szerzőink.

Részletek  Cofem COsensor CO és NO2 érzékelő rendszerek mélygarázsokba

2016. augusztus 17.

Cofem COsensor CO és NO2 érzékelő rendszerek mélygarázsokba A spanyol gyártó az idei év során megújítja népszerű szén-monoxid érzékelő rendszerét közelítve az új szabványi követelményekhez. A szabványtól való eltérés mértékéről és okairól is beszámol szerzőnk. Az új érzékelők kompatibilisek a korábbi rendszerekkel és aljzatokkal, tehát a régi DCO érzékelők kiválthatóak velük, miközben technikai paramétereiket tekintve nagy előrelépést jelentenek.

Részletek  MTSZ Szakmai Napok – Korszerű technika, korszerű módszerek

2016. augusztus 15.

MTSZ Szakmai Napok – Korszerű technika, korszerű módszerek A Magyar Tűzoltó Szövetség 20 kiállítóval, gépjárművek és felszerelések, a korszerű technikai eszközök és módszerek bemutatásával, előadásokkal és gyakorlati bemutatókkal, kétnapos programsorozattal szeretettel várja a tűzoltókat 2016. szeptember 24-25-én Balatonföldvárra a NARO kempingbe.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30