Híreink

Securiton – a legújabb aspirációs érzékelők

2016. július 14.

Securiton – a legújabb aspirációs érzékelők A svájci Securiton AG magyarországi leányvállalata a Securiton Kft. 2016. március 31-én, közvetlenül az áprilisi piacra kerülés előtt tartott "Tavaszi megújulás – új termékek bemutatója" címmel előadást és bemutatót a svájci Securiton legújabb aspirációs érzékelőiről, a SecuriRAS ASD 531-ről és az ASD 532-ről. Ezen kívül néhány különleges érzékelő típusról is kaphattak informácót a szakemberek.

Részletek  Erdőtűzvédelmi gyakorlat és konferencia Bugacon

2016. július 14.

Erdőtűzvédelmi gyakorlat és konferencia Bugacon A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság V. Országos Erdőtűzvédelmi Konferenciáját július 5-én a bugaci művelődési házban tartották, s azt követően Jakabszállás külterületén erdőtűzvédelmi, terepvezetési és navigációs gyakorlattal folytatódott a konferencia. A konferencián elhangzott előadások prezentációit adjuk közre. A tapasztalatok értékelésére a későbbiekben visszatérünk.

Részletek  A háromszéki tűzoltószerek

2016. július 12.

A háromszéki tűzoltószerek Tóth Szabolcs Barnabás: Háromszéki tűzoltószerek (Háromszék Vármegye Kiadó, Sepsiszentgyörgy 2015) c. könyve egy mérföldkő azon az úton, amely egy jövendőbeli - szülőhelyén működő - tűzoltó múzeumhoz vezet. Dr. Hadnagy Imre József ezt a könyvet veszi górcső alá, röviden áttekintve a könyv tartalmát és erényeit.

Részletek  Önkéntes mentőszervezetek – 83,5 millió forint

2016. július 11.

Önkéntes mentőszervezetek – 83,5 millió forint Az önkéntes mentőszervezetek 2016. évben 83 és fél millió forint támogatást kapnak. Ezt az összeget százhuszonkét szervezet kapja, ami szervezetenként átlagosan 684 ezer forintot jelent, derült ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatásából. Ezek a szervezetek ma csaknem 17 ezer, döntően önkéntes tűzoltókból álló taggal rendelkeznek.

Részletek  Jogszabályfrissítés

2016. július 10.

Jogszabályfrissítés Nyíri Csaba tűzvédelmi szakértő összeállításában közöljük „A tűzvédelmet és a katasztrófavédelmet érintő 2016. I. negyedévben megjelent jogszabályokat" tartalmazó jogszabályjegyzéket, valamint a „A tűzvédelemmel, polgári védelemmel és a katasztrófavédelemmel kapcsolatos jogszabályok”-ról szóló aktualizált Szakmai jogtárt.

Részletek  Elrendelték a hibás tűzoltó készülékek forgalomból való kivonását

2016. július 07.

Elrendelték a hibás tűzoltó készülékek forgalomból való kivonását Amint már korábban jeleztük hibás tűzoltó készülékeket találtak. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság határozata 2016. június 11-én emelkedett jogerőre. Ebben határozott az Auras Bt. által forgalmazott, Gefil S.A. által gyártott P6 típusú 6 kg-os hordozható porral oltó a felhasználóktól történő visszahívásáról és annak határidejéről.

Részletek  Szabványfrissítés

2016. július 07.

Szabványfrissítés Vágvölgyi László összeállításában elérhető az elmúlt negyedévben a szabványügyi közlönyben közzétett fontosabb, a katasztrófavédelmet illetve a tűzvédelmet érintő szabványok, és azokat, amelyeket ebben az időszakban magyar nyelven megjelentettek, módosítottak, visszavontak. Az összeállítással a szakemberek munkáját, a szakirodalom naprakész megismerését kívánjuk elősegíteni.

Részletek  Az ADR szabálytalanságok kockázati kategóriái

2016. július 06.

Az ADR szabálytalanságok kockázati kategóriái Napjaink híre: Egy autógázt tartányban szabálytalanul szállító jelöletlen ponyvás járművet tűzoltói biztosítással vittek biztonságos helyre a gázt lefejteni. Olyan volt, mint egy bármikor felrobbanható bomba! Ez I. kockázati kategóriába tartozó szabálytalanság. Az ADR szabálytalanság kockázati kategóriái az Európai Bizottság számára évente összeállítandó tagállami jelentések alapját képezik.

Részletek  Családi házak energetikai felújításának állami támogatása

2016. július 05.

Családi házak energetikai felújításának állami támogatása Az otthon melege program keretében családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására 2016. augusztus 15-től (módosított dátum!) 5 milliárd forint keretösszeggel induló vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A legújabb alprogram célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása. Az 5 milliárd forintos keretösszeget régiónként osztják el épületszám/régió arányban megosztva.

Részletek  Megváltozott két tűzvédelmi műszaki irányelv

2016. július 04.

Megváltozott két tűzvédelmi műszaki irányelv Már olvasható a változás! A „Számítógépes tűz- és füstterjedési, valamint menekülési szimuláció”, illetve a „Villamos berendezések, villámvédelem és elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem„ című tűzvédelmi műszaki irányelv (TvMI) újult meg.

Részletek  Két új Tűzvédelmi Műszaki Irányelv

2016. július 04.

Két új Tűzvédelmi Műszaki Irányelv  A Tűzvédelmi Műszaki Bizottság tavaly októberi ülésén meghatározottak szerint 2016 első félévében intenzív munka folyt, a felülvizsgálat és karbantartás valamint az építményszerkezetek tűzvédelmi jellemzőinek megoldásairól. A munka eredményeként elkészült két Tűzvédelmi Műszaki Irányelv, amelyek a napokban megjelennek. Ezzel a hatályos TVMI-k száma 12-re nő.

Részletek  Így is lehet: Tűzbiztos hőszigetelés a gyermekekért

2016. július 01.

Így is lehet: Tűzbiztos hőszigetelés a gyermekekért A Bethesda Kórház Alapítvány és a ROCKWOOL Hungary Kft. hosszú távú együttműködési megállapodást kötött. A támogatás részeként a ROCKWOOL Hungary Kft. tűzbiztos homlokzati hőszigetelési rendszert adományoz a Bethesda ADHD Ambulancia épületének felújításához. A jelenleg felújítás elé néző egyedülálló intézmény az ország teljes területéről fogadja a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30