Híreink

Fire Fighting Foam Summit – Nemzetközi szakmai konferencia előadásai

2017. november 10.

Fire Fighting Foam Summit – Nemzetközi szakmai konferencia előadásai A FER Tűzoltóság – a LastFire csoporttal együttműködve – 2017. október 17-18-án a tűzoltó habképző anyagokkal foglalkozó tematikus nemzetközi szakmai konferenciát szervezett Budapesten. A tűzoltó habképző anyagok jellemzői, felhasználása, kezelése (from cradle to grave foam management), a környezetterhelés minimalizálása, és a tűzoltási teljesítmény voltak fókuszban. Az előadásokra hívjuk fel a figyelmet.

Részletek  Országos Tűzvédelmi Konferencia Lajosmizsén

2017. november 07.

Országos Tűzvédelmi Konferencia Lajosmizsén Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat közeljövőben várható változásának irányairól és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek közelmúlti és ez évben várható változásairól szólt a BM-OKF és TSZVSZ által szervezett konferencia, amelyre 2017 október 26-án Lajosmizsén a Geréby kúriában került sor. Az előadásokat tesszük közzé.

Részletek  Műanyagféleségek gyulladási hőmérséklete

2017. november 06.

Műanyagféleségek gyulladási hőmérséklete A régi vizsgálati anyagok adatai nagy segítséget jelenthetnek a napi munka során, ezért egy újabb kincsesbányát teszünk közzé ezzel az adattárral. Ez alkalommal a műanyagok vizsgálati adatait gyűjtöttük egybe a legkülönbözőbb kutatási jelentések alapján, ahol ismert jelezzük a forrást. Ezek a létesítményi tűzvédelmi szakemberek, tűzvédelmi szakértők, tűzvizsgálatot végzők napi munkájához adhatnak segítséget.

Részletek  MAN-jubileum: az ötszázezredik tehergépjármű

2017. november 03.

MAN-jubileum: az ötszázezredik tehergépjármű   Kicsit több mint hetven évvel a gyártás újraindítása után az ötszázezredik tehergépjárművet is átadták Steyr-ben. Az átvevő: a Rosenbauer.

Részletek  Ismét rekordot döntött az A+A szakvásár

2017. október 30.

Ismét rekordot döntött az A+A szakvásár Idén is hatalmas volt az érdeklődés az A+A szakvásár iránt: az egyéni védelem, az üzemi biztonság és a foglalkozás-egészségügy 2017. október 17-20. között rendezett eseményen 63 ország 1930 kiállítója találkozott több mint 67 000 szakmai látogatóval.

Részletek  Tűzjelző berendezések tervezése – előadások Lakiteleken

2017. október 24.

Tűzjelző berendezések tervezése – előadások Lakiteleken A VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napokon a konferencia főtematikája a robbanásvédelem mellett a tűzjelző berendezések tervezése kapott külön napot. Így a konferencia második napján hét előadó hét (mobil jelzők, akadálymentesítés, gyakorlati tapasztalatok, gázérzékelők, Rb-s környezet, szikraoltók, aspirációs érzékelők) témában osztotta meg a hallgatósággal gondolatait. Az előadásokat közöljük.

Részletek  Előadások az MTSZ Szakmai napon Balatonföldváron

2017. október 23.

Előadások az MTSZ Szakmai napon Balatonföldváron Immár második alkalommal lezajlott „Korszerű technika – korszerű módszerek”című szakmai napon Balatonföldváron, 2017. szeptember 30-án, a bemutatók és a kiállítás mellett a párhuzamosan folyó, a bemutatókra reflektáló, azokat előkészítő kísérő előadások sem maradhattak el. Az elhangzott előadások közül az illusztráltakat adjuk közre.

Részletek  Fókuszban a robbanásvédelem – VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

2017. október 22.

Fókuszban a robbanásvédelem – VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok A VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napokon az idei évben a konferencia főtematikája a robbanásvédelem volt, amelyet a téma neves előadói több nézőpontból közelített meg, így szinte teljes képet adva a feladatról. Az előadások jól szolgálták a konferencia fő célját: a szakmai munka segítését, a jó gyakorlatok közreadását a mérnöki módszerek széleskörű terjesztését, a hatósági tapasztalatok megosztását. Az előadásokat közöljük.

Részletek  Tűzvédelmi szakértők továbbképzése Balatonföldváron

2017. október 17.

Tűzvédelmi szakértők továbbképzése Balatonföldváron A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2017. október 16-án a tűzoltó készülék tűzvédelmi szakterületnek, tűzvédelmi szakértői továbbképzést tartott. A továbbképzésen a tűzvédelmi műszaki irányelvekről, a jogszabályi előírások változásairól, a piacfelügyeleti eljárások tapasztalatairól, továbbá szakmai gyakorlati tapasztalatokról kaphattak tájékoztatást a szakemberek.

Részletek  Erdőtüzet habbal – új megoldás a láthatáron

2017. október 12.

Erdőtüzet habbal – új megoldás a láthatáron Új, speciális légi erdőtűzvédelmi oltóhab debütál a franciaországi légi tűzoltási expón (Aerial Firefighting Europe 2017 Expo). Az anyag különlegessége, hogy a hatékonysághoz jóval kisebb arányban van rá szükség, mint a hagyományos adalékokhoz.

Részletek  Jogszabályfrissítés

2017. október 10.

Jogszabályfrissítés Megjelent a 2017. III. negyedévi jogszabályok jegyzéke, valamint elérhető az oldalról az aktuális szakmai jogtár, Nyíri Csaba tűzvédelmi szakértő összeállításában.

Részletek  Országos Tűzvédelmi Konferencia

2017. október 09.

Országos Tűzvédelmi Konferencia Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat közeljövőben várható változásának irányairól és Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek közelmúltbeli és ez évben várható új és módosított részeiről 2017. október 26-27-én Lajosmizsén, a Geréby Kúriában tart tűzvédelmi konferenciát a BM OKF és a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség. A programot és a jelentkezési lapot adjuk közre.

Részletek  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30