Termékek

Tűzoltás

Új HEROS-sisak a Rosenbauertől

Új sisakkal bővült a HEROS-termékvonal: a HEROS-xtreme és a HEROS-smart mellett elérhető a HEROS-matrix.

Részletek  Különleges „vasútjáró” tűzoltójárművek a Rosenbauertől

Különleges „átalakulóművész” tűzoltójárműveket fejlesztett ki a Rosenbauer két belga tűzoltósággal és az Infrabel vasúttársasággal szorosan együttműködve. Az eredmény: 33 tonnás járművek, amelyek hagyományos módon és vasúti síneken egyaránt képesek közlekedni.

Részletek  Egy híján húsz: Rosenbauer tűzoltójárművek Frankfurtban

Egy híján húsz: Rosenbauer tűzoltójárművek Frankfurtban Összesen tizenkilenc HLF-20 típusú járművet adott át a Rosenbauer a frankfurti tűzoltóságnak. A 15 tonnás járművek egyik különlegessége a dupla habtartály.

Részletek  

Új repülőtéri tűzoltójárművek

Új repülőtéri tűzoltójárművek

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér tűzoltó gépjármű állománya három új szerrel gazdagodott. A lefolytatott beszerzési eljárás alapján két Rosenbauer Panther 6x6 CA-5 nagyteljesítményű repülőtéri oltójármű, valamint egy speciális kivitelű Rosenbauer AT2 4000 gépjárműfecskendő állhatott szolgálatba.

Részletek  A HEROS „X” széria, mint a tartalmi és formai változás megtestesítője!

A HEROS „X” széria, mint a tartalmi és formai változás megtestesítője! Nagyot lépett előre a hazai tűzoltó gépjárműgyártás. Miközben az AQUARIUS vízszállító gépjárművek gyártása során évről évre folyamatos fejlesztések, kisebb-nagyobb módosítások voltak jellemzőek, a 2011-es „AQUARIUS–X” széria tervezése és kialakítása minden tekintetben a kardinális változtatások és a megújulás jegyében történt. A cél: a tartalom és forma egységesebb szerkezetbe foglalása volt a minőség fokozásával!

Részletek  A Heros „Aquadux-X” középkategóriájú gépjárműfecskendő

A Heros „Aquadux-X” középkategóriájú gépjárműfecskendő  A közép kategóriájú „AQUADUX-X” gépjárműfecskendő kiemelt szerepet tölt be a HEROS gyártástörténetében, mivel egy olyan eszközről van szó, amely a tűzoltóságok általános beavatkozó járműve. 2011. nyarán megalakulásának 10. évfordulóján hivatásos tűzoltóságok számára gyártott 6 db „AQUADUX-X” fecskendőt adott át.

Részletek  Gyorsbeavatkozó jármű

Gyorsbeavatkozó jármű A beavatkozási statisztikák azt mutatják, hogy az esetek jó részében egy gyorsbeavatkozóval és néhány fővel a káresetek felszámolhatók. Milyen megoldásokat alkalmaznak a világban? Egy ilyen járművet mutatunk be a Rosenbauertől, amely mindössze 8.000 kg bevetési súllyal és 2 fővel működik.

Részletek  Az új Rosenbauer AT - egyre növekszik a felhasználók száma

Az új Rosenbauer AT - egyre növekszik a felhasználók száma  Az AT több mint 15 éve fogalom a tűzoltójármű-technikában. Az első generáció 1984-ben lépett szolgálatba, s azóta több mint 2000 példány követte a világ minden táján. Most az Interschutzon megjelent az új generáció, amelyet a jövő tűzoltó gépjárműveként jellemeznek. Ezek a járművek egyre nagyobb számban kerülnek a tűzoltóságokhoz a világ minden részén, így hazánkban is van belőle 24 AT2-es.

Részletek  Új hőkamera az Interschutz-on

Új hőkamera az Interschutz-on  Az elmúlt évi Interschutz kiállításon mutatta be újgenerációs hőkameráit a Dräger cég. Az UCF 6000 és 7000 típusú hőkamera egy sor új funkciót és intuitív működést hordoz magában. Sőt az első olyan kamera, amely megfelel az ATEX szabványnak.

Részletek  Sugárcsövek - vízágyúk

Sugárcsövek - vízágyúk Az Interschutz kiállításon, majd hazai bemutatókon is látható, sőt kipróbálható volt néhány speciális felszerelés, amely nélkül nehéz lenne a tűzoltási hatékonyság növelése. A hatalmas járművek mellett sokszor nem vesszük észre a kis dolgokat. A világkiállításon a LEADER csoport standján több egyedi megoldásra és ennek megfelelő teljesítményre figyeltünk fel.

Részletek  Metz L32A és Metz L39-P létrás gépjármű

Metz L32A és Metz L39-P létrás gépjármű A Metz Aerials az Interschutz 2010 kiállításon mutatta be legújabb fejlesztéseit. Többek között látható volt az új B32A emelőkosaras jármű, az új 450 kg terhelhetőségű létrakosár, melyet a Rote Hahn látogatói az L32A létrán tekinthettek meg, valamint az L39-P és L32A létrás gépjármű. Ez utóbbiakat mutatjuk be.

Részletek  Metz mentőkosár - 450 kg terhelés

Metz mentőkosár - 450 kg terhelés

A Metz Aerials az Interschutz 2010 kiállításon mutatta be legújabb fejlesztéseit. Többek között látható volt az új B32A emelőkosaras jármű, az új 450 kg terhelhetőségű létrakosárral, melyet a Rote Hahn látogatói az L32A létrán tekinthettek meg. A Metznél kidolgozott új mentőkosár az eddigi 270 kg helyett 450 kg-al terhelhető.

Részletek  Két új légzésvédő a Drägertől - új légzésvédő generáció

Két új légzésvédő a Drägertől - új légzésvédő generáció

Az Interschutz kiállításon került bemutatásra a PSS légzésvédő család két új a PSS 3000 és PSS 5000 tagja, amivel teljessé vált az új generáció. Miben más ez a két típus? Mit tud, mire lehet jó?

Részletek  Nautilus új könnyű és erős mélyszívók a Rosenbauertől

Nautilus új könnyű és erős mélyszívók a Rosenbauertől

Egy mélyszívó ma már a tűzoltóság alapfelszerelései közé tartozik. Az elmúlt időszak ár-és belvizei megmutatták milyen fontos a megbízható, kis vízmélységből is hatékonyan dolgozó szivattyú, de akár a gépjárműfecskendő vízellátásába is besegíthet. Az Interschutzon két ilyen új mélyszívót mutatott be a Rosenbauer.

Részletek  Új AT2 típusú gépjárműfecskendők a Rosenbauertől

Új AT2 típusú gépjárműfecskendők a Rosenbauertől

24 db Rosenbauer AT2 típusú félnehéz kategóriájú gépjárműfecskendőt kap a hazai tűzvédelem. A járművek első látásra azonosak a korábban készenlétbe állított AT2 fecskendőkkel. Milyen változások, fejlesztések történtek a járműveken?

Részletek  Szállítószalagok oltása CAFS léghabbal oltó berendezéssel

Szállítószalagok oltása CAFS léghabbal oltó berendezéssel

A német DMT a világon elsõ alkalommal adott alkalmassági igazolást szállítószalagok oltására a Rosenbauer beépített CAFS léghabbal oltó berendezésének. A DMT (Deutsche Montantecnik) kísérleti telepén végzett szigorú oltási tesztek során a lehetõ legkedvezõtlenebb feltételeket elõállítva vizsgáztatták a speciális lég habbal oltó berendezést.

Részletek  Vízszállítók AKRON FireFox orrmonitorral

Vízszállítók AKRON FireFox orrmonitorral

Az utóbbi években készült vízszállító gépjárművek a korábbi kiszolgáló szerepkörükből ma már önálló beavatkozó szerekké nőtték ki magukat. Egy újabb fejlesztés az utólag is beépíthető orrmonitor jelentős lépés ezen az úton. 

Részletek  Hogyan válasszunk hőkamerát?

Hogyan válasszunk hőkamerát?

A hőkamera forradalmasítja a felderítést. A helyzetfelismerésben és a gyors döntéshozatalban behozhatatlan előnyű segítő eszközünk lehet. Ugyanakkor a bőség zavarával küzdve nehéz a sok szolgáltatás és paraméter között eligazodni. Az igények megfogalmazása is előzetes ismeretet feltételez. Milyen kiválasztási szempontok szerint célszerű a tájékozódás?

Részletek  IVECO MAGIRUS közép kategóriájú gépjárműfecskendő

IVECO MAGIRUS közép kategóriájú gépjárműfecskendő

AluFire technológiájú felépítménnyel gyártott közép kategóriájú IVECO MAGIRUS TLF 24/20-2 gépjárműfecskendőt kap hat tűzoltóság. A járművek átadására várhatóan 2009. december 17-én kerül sor Budapesten. Az IVECO FF 140 E 30 W EURO IV alvázra épített új járművet mutatjuk be.

Részletek    1 2 3