Termékek

Műszaki

Tűzoltó gépjárművek láthatóságának növelése

Az EU-ban történt számos tragikus esemény hatására egyre nagyobb figyelmet és prioritást kap az utakon dolgozó tűzoltók láthatóságának fejlesztése. A tűzoltóknak és tűzoltóautóknak láthatónak kell lenniük, annak érdekében, hogy munkájuk során a biztonságuk biztosítva legyen. A járműveknek erőteljesebben észlelhetőnek kell lenniük, ezért a fluoreszcens színek alkalmazása különösen indokolt, hiszen ezek a színek nappal és éjjel egyaránt biztosítják a láthatóságot.



Reflexite szabadalmaztatta a biztonsági felszereléseken, járműveken és ruházatokon alkalmazható mikroprizmás szerkezetű fényvisszaverő technológiát. Reflexite filozófiájának lényege, hogy védelmet nyújtson azok számára, akik minden nap az életüket kockáztatják és gondoskodnak biztonságunkról. 


 
A mikroprizmás technológia lényege, hogy mikroszkopikus méretű négyszög alapú gúlák biztosítják a fényvisszaverést. A beérkező fény a mikroprizma 3 oldalát érinti, mielőtt visszatér a fényforrás irányába. A prizma felületének 85%-a részt vesz a fényvisszaverésben és a mikroprizmás fényvisszaverő fólia felületének 100%-át borítja mikroprizma. Az ábrákon látható sárga színnel jelölt védőréteg biztosítja a fényvisszaverő prizmák külső környezeti hatásoktól való védelmét.


                       
Láthatóság – Biztonság
Az üveggyöngyözött technológiával készült termékekkel ellentétben (bal oldali ábrák) a mikroprizmás fényvisszaverő fólia a mindennapi használat, igénybevétel és mosás mellett is nagyobb élettartamot biztosít a védőréteg következtében illetve fényvisszaverő képességük eső (nedvesség) hatására is jelentős marad. A beeső fényt a mikroprizma koncentráltan veri vissza így az észlelési távolság jelentősen megnövekszik.

 
  
 
Reflexite® VC312 Daybright Chevron
A döntött csíkozású dekorálás önmagában véve is vonzza az emberi tekintet így a veszély jelzésére az egyik legalkalmasabb forma. A fluoreszcens sárga szín alkalmazása biztosítja a nappali észlelhetőséget erős napsugárzás esetén is sötétben pedig mikroprizmás szerkezete réven visszaveri a fényt. A mikroprizmás fólia 250%-al több fényt ver vissza, mint mást technológiával készült termékek.
 
A magyarországi forgalmazó teljes körű kivitelezést is vállal.

 
1162 Budapest, Pemete tér 9.
(+36) 20 223 0223

Vissza

Ezt a hírt eddig 3255 látogató olvasta.