Termékek

Műszaki

Új megoldások - egy praktikus, helytakarékos létra

A tűzoltóságok munkáját a kárfelszámolások során - melyek egyre nagyobb mértékben tolódnak el a műszaki mentések irányába – sokszor tenné könnyebbé a munkát egy-egy speciális céleszköz, vagy szerszám. Egy létra amellyel a végrehajtott beavatkozások egyszerűbbek, biztonságosabbak, hatékonyabbak lehetnek.

Biztonságosabb beavatkozás, gyorsabb és hatékonyabb kárelhárítás, könnyebb munkavégzés. Ezek mindegyike elég indok arra, hogy számba vegyük a rendelkezésre álló eszközök által nyújtott lehetőségeket.
 
Nagyon egyszerű és hétköznapi tárgy a létra. Kihúzós vagy dugólétrákkal rendelkezik minden tűzoltóság, megszokott látvány ez a szerek tetején. Akár kisebb helyen és málhatérben is elhelyezhető, könnyű műszaki mentőkre rendszeresíthető a szinte mindenki által ismert osztrák Rosenbauer gyártó Telestair nevű fejlesztése, mely egy teleszkópos létra. Zárt térbe történő behatoláskor is egyszerűen magunkkal vihetjük és az adott helyen pedig egyszerűen kihosszabbíthatjuk 4 méterig. Két személy használhatja egyszerre, összecsuklás ellen pedig biztosított kivitelű. 13 létrafokkal rendelkezik, súlya mindössze 15 kg, készenlétbe helyezése másodpercek alatt végrehajtható.
 

 
1. számú kép, A létra hosszabbítása, a gyártó prospektusából, 2011.
 
Pántya Péter tű. főhadnagy, személyzeti és munkaügyi kiemelt főelőadó
HÖT Berettyóújfalu, ZMNE KMDI doktorandusz 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2204 látogató olvasta.