Termékek

Műszaki

Védőruhák a műszaki mentést végzők részére

Ma egy tűzoltó bevetési védőruha ára cca. nettó 150 ezer Forint. Ez a tűzoltók részére egyéni védőfelszerelésként 1.7 milliárd forintba kerül. Ezért elemi érdekünk ezek kíméletes használata, sőt ha csak ott használjuk, ahol erre szükség van még könnyebbé is válik a munkánk.

Műszaki mentések – Milyen védelem kell?
 
A beavatkozások többsége napjainkban már műszaki mentés, ahol ma a drága és meleg de a hő elleni védelemben hatékony tűzoltó bevetési ruhában dolgozunk. Ez régen, amíg a tűzesti beavatkozások domináltak rendben is volt, ma azonban megváltozott a beavatkozások szerkezete, ehhez pedig – az ésszerűséget és a takarékosságot szem előtt tartva – igazodni kell.
A felismerést tett követte! Hosszú előkészítés és laboratóriumi vizsgálat után megszületett a megoldás, egy új műszaki mentési védőruha. Olyan, amely ezeknél a beavatkozásoknál szóba jöhető veszélyek ellen véd, kényelmes és nagyságrenddel olcsóbb a tűzoltó bevetési ruhánál.
 
Mit tud ez a ruha? 330-360 g/ m2 sűrűségű, a mechanikai igénybevételnek jól ellenálló, lángmentesített, nedvesség és olajtaszító, antisztatikus, kétrészes védőruha és overall.
 
A védőruházatot 2008-ban minősítették azt követően tűzoltóságokon tesztelték és mindenütt jó véleményeket kapott. A minősítése kifejezetten műszaki mentésekre történt és ellátták a szükséges jólláthatósági jelzésekkel. Miután külföldön a hasonló képességű védőruhát már alkalmazzák, mi is arra törekedtünk, hogy a ruha színében is térjen el a tűzoltó bevetési ruhától, jelezve az eltérő védőképességet. A külföldi színhasználatot (EU bordó, Anglia, USA okker) követve a hazai ruha bordó lett.
A gyakorlóruhára felvehető védőruha a riasztást követő döntéssel felvehető és a műszaki mentéseknél megfelelő védelmet nyújt. Ezzel a világot követve és a takarékosságot szem előtt tartva kiváló hazai termék született a győri Pannonflax NyRt. által gyártott alapanyagból a BELAAN Bt. fejlesztésében. Az OKF 2010-ben rendszeresítette így a tűzoltóságok és a VFCS-k állománya részére ajánlható.
 
Megrendelhető:
BELAAN Bt. 2090, Remeteszőlős, Patak sétány 60.
Tel./fax: 06-26-355-779
Mobil: 06-70-945-9239
Email: drluyo@mailbox.hu
 
A védőruházat
 
Neve: ENELL-K (kabát), ENELL-N (nadrág)
A felhasznált alapanyagok:
24118-693 termékszámú, festett, antisztatikus, lángmentesített (Pyrovatex), olajtaszító (Teflon®), zsugorított szövet (névleges területi sűrűség: 345 g/m²)+ bélés: steppelt pamut molinó közé fogott vlies.
Védelmi képessége: A védőruha alapanyaga korlátozott lángterjedésű, védelmet nyújt láng általi hőátadás (konvektív hő) és sugárzó hő hatása ellen. Anyaga antisztatikus a beleszőtt vezetőszál által.
Vizsgálata:
MSZ EN 15025: 2003 szerint, az utánlángolási idő nem nagyobb 1s-nál. Utánizzás nincs, lángoló vagy olvadt hulladék nem keletkezik.
MSZ EN 367:1995 szerint hőátadási indexe: 7s.
MSZ EN ISO 6942:2002 szerint a sugárzó hőforrás hatása elleni védelem 20 kW/m² hőáramsűrűséggel vizsgálva 18s. Fajlagos felületi ellenállása 18s és 9,9x10³ Ώ. Olajtaszító. A védőruha anyagok által okozott dörzsölő, koptató mechanikai hatások ellen is véd.
Hő és láng elleni védelem: MSZ EN 531:2000 A B1 C1
Antisztatikus jellemzők: DIN EN 1149-5:2006
EK-jelölése:  1523

További képek

Vissza

Ezt a hírt eddig 3774 látogató olvasta.