Híreink

Az első infravörös tűzérzékelő rendszer lézeres távolságméréssel

2020. január 24. 17:19

Már többször jeleztük: az infravörös kamerarendszerek itt dübörögnek. Ennek egyik bizonyítéka az m-u-t és a Rosenbauer Brandschutz stratégiai együttműködésének eredménye, az IGNIS3D. Az új innováció a hosszú hullámú infravörös videótechnológiát alkalmazza a felületek érintésmentes hőmérsékletének mérésére.


A Rosenbauer régóta világszerte piacvezető cég a teljes tűzvédelmi termékpalettán, most az eddigi tapasztalataihoz az m-u-t cég, egyedülálló technológiai ismereteivel tökéletesen kapcsolódik. Céljuk a korai tűzérzékelő rendszerek kifejlesztésében és elterjesztésében való együttműködés.

Az M-u-t GmbH, a Nynomic csoport tagjaként a fotonika területén vezető vállalat, e tapasztalataival szállt be a korai tűzérzékeléshez szükséges, rendkívül innovatív, infravörös kamerarendszer fejlesztésébe. A két vállalat közötti stratégiai innovációs partnerség első eredménye a hosszú hullámú infravörös videó technológiát alkalmazó, a felületek érintésmentes hőmérsékletének mérésére alkalmas, Rosenbauer IGNIS3D kamera.

Az IGNIS3D az első ilyen típusú fényképezőgép-rendszer a világon, amely egy háromdimenziós információt mér egy kifinomult lézeres távolságmérővel, majd később felhasználja a bemért veszélyek pontosan célzott lehűtésére.

 


A kamera érzékeli a felmelegedést és egyúttal pontosan méri a hőmérsékletet, valamint a távolságot,

 


így az oltórendszer célzottam csak ott avatkozik be és hűti le a környezetet, ahol a káros felmelegedés beindult. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1116 látogató olvasta.