Híreink

Ásványgyapotos gyártóegység épül a Kingspan felsőlajosi gyárában

2019. november 29. 08:25

Az elkövetkezendő hetekben fejezi be hazai szendvicspanel-gyártókapacitásának bővítését a Kingspan. A Felsőlajoson található gyártóegység egy új, folyamatos gyártósorral immár Magyarországról lesz képes fedezni szinte a teljes hazai szendvicspanel igényt.


Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra

A Kingspan a magyarországi szendvicspanel piacon eddig is jelen volt olyan IPN és QuadCore® hab hőszigetelésű termékeivel, amelyek a hazai tűzvédelmi igényeket a legmagasabb elvárások szerint is képesek kielégíteni. Az év első felében megjelent korábbi cikkemben már részletesen kifejtettem, hogy a Kingspan ezen termékei – illetve a pontosabb fogalmazás szerint ezen panelekkel összeállított építési készletre – ÉMI által minősített homlokzati tűzterjedési jellemzőkkel bírnak.

Vannak viszont olyan alkalmazási területek – pl. tűzgátló oldalfalak – ahol a szabályozás A2, vagyis nem éghető követelményt állapít meg. Az erre alkalmas termékek csak ásványgyapot hőszigeteléssel teljesíthetők. A Kingspan ezért a regionális igények kielégítésére magyarországi gyártóbázissal kezdi meg a K-Roc™ hőszigetelésű termékek forgalmazását.


A felsőlajosi gyárépület

 

Jöjjön velem, ha élni akar…

A folyamatos gyártási technológiának köszönhetően a termékeket a piac által elvárt magas szinten és állandó minőségben képes a cég előállítani.

A hazai gyártás továbbá azokkal a további előnyökkel jár, hogy rövidebb szállítási határidőkkel leszünk képesek a megrendelők igényeit kiszolgálni, így kezelhetőbbé válik a projektek építési határidejének betartása.

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a jövőben sokkal rugalmasabban leszünk képesek reagálni a magyarországi piacon felmerülő új igényekre, legyen az akár bizonyos tűzvédelmi termékjellemzők módosítása, vagy a termékek külső megjelenésének a piac elvárásokhoz történő illesztése.


Az új üzem irodaépülete

 

Visszatérek / I’ll be back!

Az új gyártómű a Kingspan több mint 50 éves iparági tapasztalatát is tükrözi, hiszen a globális szinten piacvezető szerepet játszó, írországi központú cég a világ legtöbb országában jelen van hőszigetelt termékeivel, így nagyon sok nemzetközi tapasztalat áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy ezeket a termékeket a legmagasabb piaci elvárásokhoz igazítsuk.

A felsőlajosi üzemből kikerülő ásványgyapotos panelek oldalfali, illetve álmennyezeti célra lesznek alkalmasak, rejtett vagy látszó rögzítésű kivitelben. A panelek különböző hőszigetelés vastagsággal készülnek majd, várhatóan 80-200mm között. Ez a tartomány lehetővé teszi a különböző műszaki elvárásokhoz (tűzvédelmi, statikai, energetikai, akusztikai, stb) legjobban illő és leggazdaságosabb specifikációjú panel tipus kiválasztását.

 

Hasta la vista, Baby

A magyar gyártású termékek első projektekre történő kiszállítása várhatóan 2020 februárjában indul. Természetesen az ásványgyapotos paneligényt jelenleg is tudjuk teljesíteni a többi közép- és kelet-európai régióban elhelyezkedő gyártósorunkkal, így az átállás folyamatosan és zökkenőmentesen fog megvalósulni.

A termékekkel kapcsolatos tűzvédelmi információkat megtalálják a weboldalon elérhető műszaki adatlapokon, de természetesen kollégáimmal személyesen, telefonon, vagy e-mailben is állunk rendelkezésükre.

 

Kiss Attila, műszaki vezető
Kingspan Kft., Újhartyán
e: attila.kiss@kingspan.com
w: www.kingspan.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 1235 látogató olvasta.