Híreink

INTERSCHUTZ kiállítás 2020. június 15–20 – Merre tart a világ és a tűzoltóság?

2020. február 05. 08:13

Mit jelent a jövőbeli 5G mobilkommunikációs szabvány a biztonsági szervezetek számára? Hogyan támogathatja a robotika, a szenzorok és a geoinformációs rendszerek a gyakorlatokat és a bevetéseket? Hogy néznek ki egy intelligens város irányítóközpontjai? És egyáltalán: bízzunk az adatokban? Hannoverben ismét a világ figyelmét kérik 2020. június 15–20. között, és úgy tűnik forró témákkal készülnek.


Jövőkép, koncepció és megoldás

Célja szerint a világ egyik legnagyobb szakkiállítása, az INTERSCHUTZ 2020 a digitalizálás és a hálózatépítés lehetőségeinek és kihívásainak megvitatására szolgál a tűzoltóság, a mentőszolgálatok, a polgári védelem és a biztonság területén.

A digitális átalakulás az élet minden területét érinti. Az innovatív technológiák minden iparágban megtalálják az utat, megváltoztatva mind az infrastruktúrát, mind a munkafolyamatokat. Az ember-ember, ember-gép, valamint az ember-jármű kommunikáció folyamatosan nagy változásokat vált ki. Az adatelemzés, a virtuális valóság vagy a dolgok internete új horizontot nyit meg, ugyanakkor egyensúlyt igényel a megvalósításban. Az INTERSCHUTZ ezért a digitális átalakulást tette a közelgő vásár fő témájává. A téma: csapatok, taktikák, technológiai védelem és mentés hálózatba kötve. Így a világ vezető vására két aspektusra összpontosít:

  • az innovatív digitális megoldások alkalmazására, valamint
  • a különböző szereplők és intézmények együttműködésére.

A 16. csarnokot teljes egészében a „Digitalizálás és átalakulás” témakörének szentelik. Mit jelent az urbanizáció, a demográfiai változások vagy a digitalizálás a közbiztonság szempontjából? Milyen a jövőkép, ehhez milyen koncepciók és megoldások társulhatnak?

A Big Data hogyan használható fel a megelőző tűzvédelem javítására? A virtuális és a kibővített valóság hogyan támogatja a tudásátadási és bevetési taktikánkat? Milyen lehetőségek állnak a városi terek és az intelligens városok előtt? Milyen stratégiákat alkalmazhatunk a városokban jelentkező kockázatok csökkentésére?

Bemutatók, előadások, kerekasztal beszélgetések, tesztelési lehetőségek, kiállított projektek várják a jövőre felkészülni kívánókat.

Forrás: Interschutz

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1208 látogató olvasta.