Híreink

NKE – Február 15-ig lehet jelentkezni a tűzvédelmi mérnöki alapképzési szakra

2023. január 26. 15:21

A 2023/2024-es tanévre újra felvételt hirdet a Nemzeti közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézete a tűzvédelmi mérnöki BSc alapszakon. A tűzvédelmi mérnöki alapképzési szakon olyan széleskörű ismeretekre tesznek szert a hallgatók, amelyek biztosítják a komplex műszaki feladatok megoldására való kompetenciákat és a mérnöki szakmai szervezetek egységei irányításának képességét.


A tűzvédelmi mérnöki alapszakra

  • államilag támogatott és önköltséges,
  • nappali és levelező tanrendbe is jelentkezhetnek a hallgatók.

A hallgatók a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen nyolc félév alatt elsajátíthatják a korszerű tűzvédelmi mérnöki módszereket és a tűzbiztonsághoz kapcsolódó műszaki megoldások alkalmazását.

A tűzvédelmi mérnöki alapképzési szakot sikeresen elvégző hallgatók az építmények és az ipari technológiák tűzvédelmével foglalkozó gazdasági szereplők tervezői, kivitelezői, műszaki ellenőri és üzemeltetési szakbeosztásaiban tudnak elhelyezkedni, amelyet a hazai és külföldi beruházások folyamatos bővülése biztosít. Emellett lehetőség nyílik a hivatásos katasztrófavédelmi szervezetek tűzmegelőzési, tűzoltási és ügyeleti szakterületén, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltóságok tűzvédelmi mérnöki szakbeosztásaiban való elhelyezkedésre is. A tűzvédelmi mérnöki diploma megszerzésével a hallgatók a legmagasabb szintű tűzvédelmi tervezői jogosultságot szerzik meg. A képzés magyar nyelven folyik.

A jelentkezés és a képzés részletei ide kattintva érhetők el.

Jelentkezési határidő: 2023. február 15.

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 750 látogató olvasta.