Híreink

Új A1 típusú gáztömör védőruhák a hivatásos tűzoltóknál

2020. február 21. 14:32

A tűzoltói hivatás során olykor előfordulhat, hogy a beavatkozói állománynak veszélyes anyag jelenlétében kell végrehajtania a mentési és kárelhárítási feladatokat. Ilyenkor a tűzoltók védelme és biztonsága kiemelt szerepet játszik. Az olyan kiemelten veszélyes beavatkozási helyszínen, mint az M6 alagutak, az üzemeltető külön telepített védőeszközöket, köztük GTL egyszer használatos vegyvédelmi ruhákat tart készenlétben.


Az elmúlt hetekben a Tolna és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a HESZTIA Kft. által szervezett foglalkozáson ismerhették meg a korszerű, karbantartásmentes, könnyű, mégis gáztömör A1 típusú védőruhák használatát. Ezeken a foglalkozásokon a GTL A1 típusú gáztömör ruhán kívül bemutatásra került a védőeszköz kiválasztását segítő Permasure® Toxicity Modeller alkalmazás, mely mobiltelefonra és tabletgépre is telepíthető. Az alkalmazás

  • a környezeti hőmérsékletet,
  • a veszélyes anyag hőmérsékletét, illetve
  • a veszélyes anyag fizikai és kémiai tulajdonságait figyelembe véve

megadja, hogy a RESPIREX Ltd. által gyártott védőruhák közül melyiket alkalmazzuk, és azt mennyi ideig használhatjuk veszélyes környezetben.

A foglalkozásokon bemutatásra került az akár 8 óra folyamatos védelmet biztosító szellőztetett ivózsákkal ellátott gáztömör PRPS típusú védőruha is, melynek sajátossága a beépített légszivattyú, ami a nagyteljesítményű szűrőbetéteken keresztül látja el a beavatkozót szűrt levegővel; ez a rendszer lehetővé teszi, hogy ne kelljen gázálarcot viselni, ezért a beavatkozók számára az oxigén-alsóérték mérése mellett komfortos viseletet nyújt és hosszú idejű beavatkozást tesz lehetővé.

A HESZTIA Kft. számára mindig is fontos szempont volt a beavatkozók biztonsága, ezért mi nem csak egy terméket értékesítünk, hanem rendszerben gondolkodunk, melynek részese a terméket használó személy és szervezet is.

Kocsis Zoltán
vegyivédelmi-tűzoltó
HESZTIA Kft. külső iparbiztonsági tanácsadója

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1500 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: