Híreink

XX. Dr. Balogh Imre emlékpályázat – 2020

2020. február 03. 08:47

Immár 20. alkalommal hirdeti meg a BM OKF főigazgatója a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre – ahogyan eddig is – a tűzvédelem fejlődését előremozdító dolgozatokat várnak május 8-ig. A Védelem Online ismét figyelemmel kíséri a pályázat eredményeit. Terveink szerint a legjobb eredményt elért szakmunkákat ismét közzétesszük tanulmánytárunkban.


A pályázatra – melyet 2020. május 8-ig lehet benyújtani – a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltókon kívül tanulmányait folytató leendő tűzoltó, illetve civil szakemberek is jelentkezhetnek. Elvárás, hogy a dolgozat jelenítse meg azt, hogy a legújabb technikai, műszaki vagy informatikai vívmányok miként alkalmazhatóak a katasztrófavédelem mindennapjaiban, de a pályaművek foglalkozhatnak a tűzoltószakmához kapcsolódó egyéb aktuális kérdésekkel is..

Az elbírálásnál nagy súllyal esik latba a szakmai tartalom, az újszerűség és az alkalmazhatóság.

Az elektronikus és nyomtatott formában leadott dolgozatok elbírálásánál elsődlegesen szakmai, másodlagosan pedig formai követelmények alapján ítéli meg a zsűri.

A díjat 2020. június 9-én adják át a BM OKF székhelyén. 

A pályázati felhívás ide kattintva olvasható el.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.

Vissza

Ezt a hírt eddig 856 látogató olvasta.