Híreink

Vezeték nélküli tűzvédelem a Bosch legújabb érzékelőivel

2020. március 27. 13:29

A vezeték nélküli érzékelők legújabb generációjával a Bosch Building Technologies minden eddiginél rugalmasabb tűzvédelmi megoldásokat kínál.


A kábelezés megszűnésével műemlék jellegű átalakításához és bővítéséhez is egyedülálló lehetőséget teremt, átmeneti telepítésekhez pedig a rugalmasság egy új szintjét hozza el. A két frekvenciasáv és a rendkívül megbízható hálózatos technológia (mesh technology) kombinációjának köszönhetően az új vezeték nélküli tűzjelző rendszer maximális védelmet nyújt a tűzesetekkel szemben. A megoldás egy tűzjelző rendszerhez kábellel csatlakoztatott gatewayből áll, amely 30 érzékelővel és 10 kézi jelzésadóval bővíthető. Az eszközök rádióhullámokon keresztül kommunikálnak a gatewayjel, ezért kábel nélkül is bárhova felszerelhetők.

 


Bosch vezeték nélküli termékcsalád

 

Az érzékelők hagyományos csillag topológiáját felváltotta a hálótopológia, ezzel biztosítva, hogy a redundáns csatlakozási útvonalak mindig rendelkezésre álljanak minden egyes eszközhöz. Így garantálható a megbízható riasztás a rádiókapcsolat meghibásodásakor is. Minden egyes érzékelő jelismétlőként (repeater) is funkcionál és továbbítja a többi érzékelő riasztását, így a rádióalapú tűzérzékelés nagyméretű épületekben is megbízható megoldás. Mindehhez nem szükséges közvetlen kapcsolat a  gatewayhez.

A hálótopológián keresztül létrejött redundanciát két rádiósáv egészíti ki, amely biztosítja a megbízható működést még akkor is, ha az egyik frekvencián interferencia lép fel. Ez esetben a sávok közti váltás automatikusan végbemegy. A rádiósávok mindegyike Európa-szerte korlátozás nélkül használható. A Bosch legújabb vezeték nélküli megoldása EN54 tanúsítással rendelkező multiszenzoros - optikai és hő - érzékelőkből áll.

Redundáns konfigurációjának köszönhetően a megoldás olyan kihívást jelentő helyzetekben is helytáll, amelyekben a rádióalapú kommunikáció korábban problémákba ütközött, például ipari környezetben. A rendszer kiválóan alkalmazható hotelek, városközpontok, bevásárló központok biztosítására, rugalmasságának köszönhetően pedig átmeneti kiállításokon is tökéletes megoldás.

A Bosch vezeték nélküli megoldása méretezhető, akár 10 gateway kapcsolására is lehetőség van. Minden Bosch tűzpanellel kompatibilis, így már meglévő alkalmazásokhoz is könnyen integrálható. A gatewayek akkumulátorral működnek, ezért már a telepítés előtt konfigurálhatók, így az üzembe helyezés minden eddiginél könnyebbé vált.

Bővebb információk a Bosch honlapján, vagy e-mailen a Hu.Securitysystems@hu.bosch.com címen.

Vissza

Ezt a hírt eddig 825 látogató olvasta.