Híreink

Válasz a koronavírusra: arcpajzs, sisakból

2020. április 14. 12:29

A nagy cégeket sokszor éri az a vád, hogy a méretükből adódóan nem elég rugalmasak, nem tudnak elég gyorsan reagálni a piac változásaira. A Rosenbauer most rácáfolt erre: a HEROS-titan sisak alapjaira építettek arcpajzsot a bevetési erők számára, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kockázatok kivédésére.


Az arcpajzs univerzális: szemüveges felhasználók is alkalmazhatják, és bármilyen fejformához a helyszínen, szerszámok nélkül hozzáigazítható. Minderről a HEROS-titan sisak esetén már bizonyított fejpántrendszer gondoskodik, amelyet a mérnökök ennél is felhasználtak. A plexipajzs egyszerűen lecsatolható a fejpántról, így könnyen és gyorsan tisztítható és fertőtleníthető, vagyis a védőeszköz hamar újra bevethetővé válik. A Rosenbauer a fejlesztésben már meglévő, saját építőelemeire támaszkodott, a kifejlesztésben ugyanakkor két másik céggel – a fröccsöntőformák gyártásával foglalkozó Schöferrel és az autóipari beszállító Burg Design-nal – működött közre.

Az eszköz április 20-tól elérhető nettó 20 eurós áron; a gyártó ugyanakkor hangsúlyozza, hogy használata – mivel hivatalosan nem minősül személyi védőeszköznek, szem- vagy arcvédőnek, és egészségügyi eszköznek, illetve nem rendelkezik ilyen irányú tanúsítványokkal – saját felelősségre történik.​

Vissza

Ezt a hírt eddig 1138 látogató olvasta.