Híreink

Elmaradnak a tűzvédelmi szakértői vizsgák és továbbképzések

2020. április 17. 10:04

A BM OKF a járványhelyzetre való tekintettel nem szervez tűzvédelmi szakértői vizsgákat és továbbképzést, az eddig meghirdetett vizsgák is elmaradnak. A tűzvédelmiszakvizsga-bizonyítványokhoz hasonlóan a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró, a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló belügyminisztériumi rendelet hatálya alá tartozó tűzvédelmi-szakértői bizonyítványok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet ideje alatt.


A különleges jogrendre vonatkozó jogszabályok alapján a veszélyhelyzet idején a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követően még tizenöt napig érvényesek. Ennek értelmében azok a tűzvédelmi szakértők, akiknek a tűzvédelmi-szakértői bizonyítványa a veszélyhelyzet ideje alatt járna le, a jogszabályok alapján tevékenységüket a veszélyhelyzet megszűnését követően tizenöt napig jogszerűen végezhetik.

Új és ismétlő tűzvédelmi-szakértői vizsgákat, valamint tűzvédelmi-szakértői továbbképzést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a veszélyhelyzet megszűnését követően szervez. A 2020 első félévére tervezett továbbképzés elmarad.

Új és ismétlő tűzvédelmi szakértői vizsgákat, valamint tűzvédelmi szakértői továbbképzést a BM OKF a veszélyhelyzet megszűnését követően szervez.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1121 látogató olvasta.