Híreink

Az Óbudai Egyetemem folytatódik a tűzvédelmi mérnökképzés

2020. július 22. 09:54

A tavalyi 140 éves centenáriumát ünneplő Ybl Miklós Építéstudományi Kar 2020. augusztus 1-én kiválik a Szent István Egyetem szervezetéből, és beolvad az Óbudai Egyetem szervezetébe. Ennek előkészítése a hírek szerint már az év eleje óta zajlik, így a továbbfejlődés, a továbblépés kérdéseit is volt idő átgondolni. Mindez a karon évtizedek óta működő tűzvédelmi mérnökképzést is érinti.


Mint ismeretes, a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. március 31-én benyújtott törvénymódosítás értelmében 2020. augusztus 1. napjától az Ybl Miklós Építéstudományi Kar a Szent István Egyetem szervezetéből kiválik, és beolvad az Óbudai Egyetem szervezetébe.

A törvénymódosítás benyújtását és a felsőoktatásért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatását követően a Kar szervezetváltásának folyamata elindult.

A kormányzati döntés nem érte váratlanul egyetemi kart. A Kar jövőre vonatkozó elképzelései egybeesnek a fenntartói döntéssel. A Kari Tanács támogatta a korábbi főiskolákat egyesítő és lendületesen fejlődő Óbudai Egyetemhez való csatlakozást. Így a tűzvédelmi mérnökképzés is az Óbudai Egyetemen folytatódik.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1228 látogató olvasta.