Híreink

Securiton Kft. – a „SafeCount” rendszerrel a Covid-19 fertőzés terjedése ellen

2020. június 24. 08:30

Mennyien vannak egy zárt térben? A koronavírus elleni védekezés létszámkorlátozásainak betartására kiváló megoldást mutatunk be, amely tűzriadó tervezésnél, menekülési útvonalaknál, kiürítési gyakorlatoknál és a gazdasági életben hosszú távon is alkalmazható a mindennapi munkában.


Pontos és anonim számlálás

A Covid-19 megjelenésével és az amiatt bevezetett korlátozások betartásának támogatásához vált fontossá, hogy ellenőrizni lehessen bármilyen zárt tér aktuális látogatottságát. A vírus terjedésének megfékezése érdekében a legtöbb ország szigorú szabályokat vezetett be, többek közt maximalizálták az adott helyen egyszerre tartózkodható emberek számát. Ezen előírások egyszerű és pontos betartására egy számláló rendszer optimális választás. Ilyen felhasználásra készült az angol Irisys „SafeCount” rendszer, amit Magyarországon a Securiton Kft. forgalmaz.

A „SafeCount” rendszer pontossága a termék mellé adott telepítési utasítások betartása mellett és azok felhasználásával telepítve a számláló pontossága meghaladja a 99%-ot. Ezek az értékek már egy kiürítéses gyakorlatnál és valós körülmények között is jól használható adatok. Egy ilyen rendszer segítheti a vállalkozások munkáját ebben a nehéz időszakban, mert anonim módon, azaz névtelenül számolja a helyiségben tartózkodókat, amint belépnek, illetve amikor elhagyják azt. Ez a számlálási mód teljesen megfelel a legszigorúbb GDPR előírásoknak. A „SafeCount” rendszer valós időben mutatja a személyforgalmat, vizuális figyelmeztetéseket küld a határérték közelében, illetve annak átlépése esetén. Ezeket az adatokat később is fel lehet használni, le lehet hívni belőlük különböző elemzéseket, amelyek nem csak az aktuális szigorítások miatt fontosak, hanem a vállalkozást segítő statisztikák szempontjából is rendkívül hasznosak.

 

Egyszerű és gyors beüzemelés

A szoftver bármilyen eszközhöz tud csatlakozni, ami Wi-Fi kapcsolatra képes. A mellékelt ábra mutatja, hogy egy egyajtós helyiség rendszere miből áll. Szélesebb ajtók esetén több számlálót is össze lehet kötni, hogy teljes szélességben lefedhető legyen a bejárati nyílás. A „SafeCount” rendszer nagyon gyorsan felszerelhető, beüzemelhető, akár még maga a felhasználó is meg tudja oldani, amennyiben rendelkezik alapszintű informatikai tudással.

Megrendelői igény esetén a rendszert össze lehet kötni:

  • egy „közlekedési” lámpával (Traffic Light), amivel még feltűnőbben lehet jelezni az aktuális kihasználtságot, mint
  • egy kijelzővel, pl. egy tablettel, amin számszerűen is láthatóak az aktuális látogatói számadatok, illetve százalékos értékek, ez által még feltűnőbben lehet jelezni az aktuális információkat.

Több bejárattal rendelkező épületekben is alkalmazható a megoldás, gyakorlatilag akármekkora épületben. Ezekben az esetekben már a „SafeCount Plus” szoftvert vagy annál is komolyabb teljesítményű szoftvereket kell alkalmazni. Ezek az adatok akár más rendszerekbe is integrálhatóak, amelyekkel kapcsolatban a Securiton Kft. szakértői állnak rendelkezésükre.

A „SafeCount” rendszer egyik hasznos és érdekes lehetősége, hogy egy speciális pánt használatával a rendszer kizárja annak a használóját az összegzésből, így elkerülhető lehet például az, hogy az alkalmazottakat a rendszer többször számlálja, így a „SafeCount” egy személyzetet megkülönböztető funkcióval is rendelkezik.

 

Safecount telepítői útmutató letöltés

Vissza

Ezt a hírt eddig 1302 látogató olvasta.