Híreink

TMKE elnöki elismerés Mészáros Jánosnak

2020. szeptember 08. 14:34

Nagy Katalin, a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesületének elnöke, a tagság kezdeményezésére, a tűzvédelmi mérnöki szakma és szervezeteinek megteremtésében végzett kiemelkedő munkája elismeréséként elnöki tárgyjutalmat adott át Mészáros Jánosnak a mai lakiteleki szakmai napon, amit a helyszínen, illetve online többen követtek. A szakma által csak „Mésziként” ismert és szeretett szakember elismerését Reiner Róbert vette át.


 
Kalandos utat járt meg „Mészi” elismerése. Eredetileg az idei márciusi TMKE konferencián tervezték átadni, amit elvitt a vírus.

Kalandos utat jár be a pályáján is. Elkötelezettként mindent megtett a tűzvédelmi mérnöki szakma felemelkedéséért. Minden szakmai szervezet alapításában részt vett. Az Ybl tűvédelmi szak tanáraként, vezető tervezőként, a TMKE és a MMK Tűzvédelmi tagozatának kezdeményezőjeként, majd elnökségi tagjaként, az oktatásért felelős vezetőjeként és szakmai publikációk szerzőjeként elévülhetetlen munkát végzett.

Ezt, a tűzvédelmi mérnökök oktatásában, a kamarai tagozat és annak működési feltételeinek megteremtésében, a kamarai képzés és kódexek kialakításában, a tűzvédelmi szabályozás részelemeinek kidolgozásában és a szakmai publikációkkal történő tudatformálásban végzett tevékenységét ismerte el a TMKE Elnöke a mai napon. Ahogy az elnök egy apró epizódot felemlítve megemlékezett tevékenységéről, a konyhájában készítették az MMK Tűzvédelmi tagozat alapító dokumentumait. Szakmaszeretete mellett Mésziként egyéniségével is nyomott hagyott.

Publikációival gyakran mutatott új utakat. Legutóbb például társszerzőként a Védelem Onlinen a Budapest Sportcsarnok 30 évvel ezelőtti vizsgálati dokumentumának közreadásával.

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1094 látogató olvasta.