Híreink

Komoly veszélyben volt az Interschutz (is)

2020. december 13. 21:31

Az Interschutz megrendezéséért felelős Deutsche Messe AG az utolsó pillanatban kerülte el a fizetésképtelenséget, ám ennek komoly ára van: fokozatosan több, mint kétszáz munkahely szűnik meg 2030-ig. Az ok többek között a koronavírus rendezvényiparra gyakorolt pusztító hatása.


130 milliós kezességvállalás a tartomány és Hannover részéről, 20 milliós tőkeinjekció, a dolgozók számának 738-ról 525-re csökkentése – ezek a sarokpontjai annak a megállapodásnak, amelynek segítségével az Interschutzot is megrendező Deutsche Messe AG – a beszámolók szerint az utolsó pillatban – december 9-én elkerülte a fizetésképtelenséget. Az idén 103 millió eurós veszteséget prognosztizáló cég bevételeit a harmadára vágta vissza a koronavírus-járvány, így további megszorítások is várhatók: 2022-től a dolgozók négynapos munkahétre váltanak, és lemondanak a különféle prémiumokról.

Az erőfeszítések érthetők: a régióban összesen kb. 15 ezer munkahely függ a Deutsche Messe AG-től, amelyek nagyjából 2 milliárd eurós forgalmat generálnak.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1059 látogató olvasta.