Híreink

Tűzoltó járművezetői figyelmeztető rendszer – DWD

2021. február 08. 10:07

Egy újabb hárombetűs biztonsági rendszer a Rosenbauer szakembereitől: DWD – Driver Warning Device, ami nemcsak megvédi a járművezetőt és a járművet, de jelzéseivel a vezetéstechnikát is képes finomítani. A rendszer méri a jármű dőlését, valamint a járműre ható axiális oldal- és hosszirányú erőket, s ezzel támogatja a tűzoltóautó vezetőjét járműve biztonságos üzemeltetésében.


Ezek a járművek nagyok, hatalmas tömeget szállítanak, ezért nagy segítség, ha a kritikus értékek elérésekor akusztikus és vizuális figyelmeztető jelzések segítik a vezetőt abban, hogy megtartsa a jármű feletti irányítását. A DWD minden mozgás során alkalmazható, így különösen vonuláskor, illetve vezetési gyakorlatokon lehet nagy segítség. Ez utóbbiaknál egyben számos értékelési szempontot is megkönnyít.  

A rendszer alapból minden Rosenbauer járműre telepíthető, de bármilyen más gyártmányú tűzoltó gépjárműre is elhelyezhető. Fő elemei a 3,5”-os display és az érzékelő szenzorok, amelyek -35°C és +85°C között képesek működni, IP66-os védettség mellett.

 

Figyelmeztetései

  • Akusztikus jel (piezo sziréna, 100 dB erősségű hangjelzéssel)
  • Vizuális figyelmeztetések a vezetőfülkében található kijelzőn

 

Hova ajánlható a leginkább?

  • Magas tömegközépponttal rendelkező járművekre
  • Mozgó terhelésű járművekre (pl. Víz/habtartály)
  • Nagy kanyarsebességű járművekre
  • Nagy igénybevétel és egyenetlen terep esetén
alacsony kockázat magas kockázat

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1190 látogató olvasta.