Híreink

Vezeték nélküli elektromos szerszámok – forradalmian új normák

2021. június 14. 07:30

A MILWAUKEE® az MX FUEL™ vezeték nélküli elektromos szerszámok új sorozatát vezette be, amely meghaladja az üzemanyagos és vezetékes eszközök műszaki képességeit, megkönnyítve ezzel a professzionális felhasználók munkáját. Ezeket az eszközöket működés közben látva győződhetünk meg igazán az akkumulátoros elektromos beavatkozás előnyeiről: mozgási szabadság, erő, zaj, gázok és gőzök nélkül.


Tűzoltókra is hangolva

Az egyértelműen kiderült már az első vágások során, hogy az MX FUEL™ rendszernél a beavatkozások során a gyors bevethetőség és mindenkori rendelkezésre állás, az időmegtakarítás valamint a beavatkozók, mentendők egészségvédelme mindenek felett áll.

A hasonló bontó, daraboló eszközökben használt belső égésű motorok olyan gázokat bocsátanak ki, amelyek károsak az egészségre. Ezzel szemben az MX FUEL™ eszközök jelentősen csökkentik káros anyagok kibocsátását. Konkrétan az ilyen típusú belsőégésű berendezésekhez képest, az MXF COS350 daraboló évente akár 332,28 kg-mal is csökkentheti a CO2-kibocsátást. Ez persze nem sokat mond, de más megvilágításba kerül ez a különleges teljesítmény, ha tudjuk, hogy egy átlagosan 10 000 km évi futásteljesítménnyel rendelkező furgon egy év alatt körülbelül 907 kg CO2-t termel.

Az MX FUEL™ választéka

Az MX FUEL™ eszközökkel felszerelt elektromos motorok ugyanakkor nem igényelnek gyakori karbantartást, mivel kevés olyan alkatrészből készülnek, amelyek az alkalmazás során megsérülhetnek.

A másik a zajforrás! Egy benzinmotoros és egy elektromos meghajtású berendezés egymás melletti működtetésével jól érzékelhetővé válik a különbség. Az MX FUEL™ elektromos motoroknak és akkumulátoroknak köszönhetően drasztikusan csökkent a kibocsátott hang szintje.

A betontömbök bontása során egy újabb beavatkozót kímélő megoldásra érzékelhetnek példát a kipróbálást végzők. Az új MX FUEL™ 25 kg-os osztályú bontókalapáccsal, a felszerelt AVS rezgésgátló rendszernek köszönhetően, a felhasználó anélkül végezhet munkát, hogy veszélyes szintű káros rezgésnek lenne kitéve.

 

Vezeték nélküli technológia

Az MX FUEL™ esetében az előkészítési idő a kapcsoló ("START" gomb) megnyomásával néhány másodpercre csökken, a beavatkozás szinte azonnal elindulhat.

Ami tűzoltói szempontból különösen fontos, az a robusztus teljesítmény és a vezeték nélküli beavatkozás biztonsága valamint az általa nyújtott kezelési szabadság. Nem kell a vezetékekre figyelni, minden figyelem a beavatkozásra és a mentendő személy biztonságára irányulhat.

Nem kell figyelni a benzinre, a tűzveszélyre, a füstre, zajra. Ezzel javul az egymás közötti és a mentendővel való kommunikáció minősége is.

MXF COS350 daraboló

 

MX FUEL szerszámok

A 4 MX FUEL™ rendszer alá tartozó szerszám számít abszolút újdonságnak, de fejlesztés nem állt meg, a MILWAUKEE® az igények alapján folyamatosan fejleszti ezt a rendszert.

A 350 MM MXF COS350 kategóriájában az első akkumulátoros, teljes vágási tartománnyal rendelkező 350 mm-es daraboló. Tiszteletet parancsoló a teljesítménye, mert akár 125 mm mélységig képes a vasbetont vágni.

Az MXF DH2528H bontókalapács 64 J ütési energiát biztosít a bontási alkalmazásokhoz. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Akár 2 tonna betont képes lebontani, és 12 fm 20 cm x 30 cm keresztmetszetű vájatot tud vésni egy akkumulátortöltéssel. Ez azt jelenti, hogy alapvetően a legextrémebb beavatkozási helyzetekben is bevethető egy feltöltéssel.

Bemutató részlet

 

Tűzoltói beavatkozáshoz ritkán lehet szükség a 150 mm átmérőjű MXF DCD150 típusú gyémántfúróra, de sokaknak leesik az álla, miután kétsebességes áttétellel 75 mm-es nedves és száraz furatok fúrásához 1600 1/perc fordulatszámon, valamint 76-152 mm-es átmérővel 800 1/perc fordulatszámon alkalmazható.

Az MXF LSDP duguláselhárítóra szintén nem a műszaki mentéseknél lesz szükség elsősorban, de ezzel akár 60 méter hosszú és legfeljebb 20 cm átmérőjű vízrendszerek tisztíthatók.  A POWERTREDZ™ rendszer pedig lehetővé teszi egy személy számára a dugattyú manőverezését - és lépcsőzését is.

A lítium-ion technológia egyik vezető megoldása

 

A MILWAUKEE® 2021-ben egy könnyű MXF TL mobil fénytornyot vezetett be, tűzoltói szempontból különösen figyelemre méltó. A bevetésre kész berendezés ugyanis hálózati árammal akár 27.000 lument is elérhet, vezeték nélküli kivitelben pedig ez akár 20.000 lumen is lehet. Ezzel gyakorlatilag nappali világosságot lehet teremteni a hosszantartó éjszakai beavatkozásoknál.

 

Technológia – új megoldások

Egyedi megoldások sokasága mellett az MX FUEL™ termékcsalád a MILWAUKEE® eszközökből már ismert és bevált technológiákkal is fel van szerelve. Ilyenek a POWERSTATE™ szénkefe nélküli motorok, amelyeket a márka egyéb szerszámaiban is használnak, amelyek optimalizáltak a mobilitás és a termelékenység tökéletes kombinációjára. Ami új, hogy az intelligens REDLINK™ PLUS™ rendszer a hő- és túlterhelés-ellenőrzésnek köszönhetően védi az eszközöket a sérülésektől. A készülékeket pedig REDLITHIUM™ akkumulátorok működtetik, amely a az iparban. Ez nemcsak az akkumulátor teljesítményét optimalizálja, hanem védelmet is nyújt a leesés, a víz és a zord környezeti viszonyok ellen.  Ugyancsak az új megoldások sorát növeli az MX FUEL™ sorozat utolsó technológiája az ONE-KEY™. Ez az első digitális platform, amelyet szerszámok és berendezések kezelésére hoztak létre.

Egy ilyen ismertető csak benyomásokat tud közölni, ezért a rendszerrel kapcsolatos további információkért ajánljuk MILWAUKEE® hivatalos weboldalát.

www.milwaukeetool.hu

Az MX FUEL termék családról pedig a következő linken lehet tájékozódni. https://hu.milwaukeetool.eu/systems/mx-fuel/

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1310 látogató olvasta.