Híreink

Dr. Balogh Imre emlékpályázat – díjazottak 2021-ben

2021. június 16. 08:36

Több száz oldalon vannak túl a Dr. Balog Imre emlékpályázat értékelő bizottsági tagjai. Ennek ellenére nagyon fellelkesülve vitatták meg a beküldött pályázatok általuk adott sorrendjét, mert értékelésük szerint sok kiváló, a szakmai fejlődést segítő pályázat érkezett az idei évben.


Erős volt az idei év! Számos kiváló pályázat érkezett, ezért tényleg nehéz helyzetben voltak a bíráló bizottság tagjai, akik a pályázatokat öt meghatározott szempont alapján értékelték.

A szakmai tartalomra 50, az újszerűségre és az alkalmazhatóságra 20-20, a formai és stilisztikai elemekre 10-10 pontot adhattak. Így az adható maximális pontszám 110 lehetett.

Több tanulmány ott tanyázott a 100 körül, még a rigorózusan szigorúaknál is. Az anyagok sokszor magas szakmai színvonalon, gyakorlatias, jól dokumentált formában újszerű megközelítéseket tartalmaznak. Ezért többet publikációra is javasoltak a bíráló bizottság tagjai. 

Az emlékdíj nyertese:

  • Kalocsa Márió tű. őrm. Budapest: „A tűzoltói beavatkozásokat elősegítő műszaki megoldások a vízforrások környezetében” című pályaművével.

Különdíjat kapott:

  • Jankus Bence „A Függőleges tűzterjedés vizsgálata homlokzatról tetőszerkezetre”
  • dr. Nóta József tű. alez, Fehérgyarmat „Új perspektívák a magasból és mélyből mentő képességekben”
  • Szüts Tamás tű. őrgy. Győr „A beavatkozó állomány háttértámogatásának fejlesztési lehetőségei a műveletirányító ügyeletek vonatkozásában,
  • Vétek Gergely tű. zls. Tatabánya „Hibrid és elektromos gépjárművek: a jövő kihívásai a jelenkorban” című pályaművekért.

A díjak átadására várhatóan augusztusban kerül sor.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1679 látogató olvasta.