Híreink

Kisebb a füstje, mint a lángja – Használja Ön is a Tűzvédelmi Modult!

2021. július 29. 07:30

A Wolters Kluwer Hungary Kft. Tűzmegelőzési számítások termékét kibővült tartalommal és új, Tűzvédelmi Modul néven találhatják meg ezentúl. A modul hatékony segítséget nyújt a tűzvédelmi dokumentáció elkészítésében és a tűzvédelmi jogszabályok változáskövetésében, ezért ajánljuk valamennyi tűzvédelmi és biztonságtechnikai szakember számára. Hasznos segítőtársa lehet továbbá nagyobb vállalatok, gyárak, logisztikai cégek, önkormányzatok, intézmények, szórakozóhelyek, szálláshelyek biztonsági intézkedésekkel foglalkozó munkatársainak is.


Mit tartalmaz a termék?

 

1. Tűzvédelemmel kapcsolatos jogszabályok

A tűzvédelemmel kapcsolatos jogszabályok egy helyre összegyűjtve kiegészülnek olyan hasznos Jogtár funkciókkal, melyek elengedhetetlenek a jogszabályokkal történő szakértői munkához. Ilyenek például a különböző keresést támogató funkciók, a jogszabályok különböző időállapotú szövegeinek megtekintése és összehasonlítása.

 

2. Tűzmegelőzési számításokat támogató táblázatok    

A tűzmegelőzési számításokat támogató, letölthető és kitölthető táblázatok használatával egyszerűbbé válik

  • a kockázati osztályba sorolás,
  • az építmények kiürítésének, kiürítési útvonalainak megtervezése,
  • épületben, szabadtéren a zenés, táncos rendezvények engedélyezése során a befogadóképesség meghatározása,
  • a tűzterhelési számítások elvégzése,
  • a hasadó és hasadó-nyíló felület kiszámítása,
  • az oltóvízigény kiszámítása,
  • a Tűzvédelmi Szabályzat készítésére kötelezett gazdálkodó szervezetek esetében a tevékenység helyszínét képező és 50 főnél nagyobb befogadóképességű helyiséget tartalmazó önálló rendeltetési egység vagy önálló rendeltetési egységen belüli, helyiségcsoport (építményrész) esetében a kiürítési számítás elkészítése.

A kitöltéshez szükséges adatok táblázatai, ábrái is a Jogtár-modul részét képezik, a kapcsolódó jogszabályok és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek szövegei pedig hozzásegítik a felhasználót ahhoz, hogy tevékenységét minden tekintetben jogszerűen végezze.

 

3. Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek

A tűzvédelmi jogszabályokkal közös felületen gyűjtöttük össze a számításokhoz kapcsolódó legfontosabb Tűzvédelmi Műszaki Irányelveket, melyek biztos háttérként szolgálják a szakemberek munkáját.

 

4. A tűzvédelemmel kapcsolatos jogszabályok változásfigyelése és változásértesítése  

A tűzvédelemmel kapcsolatos jogszabályokhoz személyre szabhatóan beállítható változásfigyelés és automatikus értesítés is, mely segíti, hogy ne kerülje el a figyelmét egyetlen tűzvédelmi változás sem. Állítsa be, mely tűzvédelmi jogszabályok fontosak az Ön munkája során, és a funkciónak köszönhetően garantáltan nem marad le a jogszabályváltozásokról!

 

5. A tűzvédelmi jogszabályváltozások monitoringja      

A tűzvédelemmel kapcsolatos jogszabályváltozások monitoringja lehetővé teszi a jogszabályváltozásokhoz kapcsolódó információk táblázatos és szöveges lekérdezését.

A jól strukturált, excelben is letölthető táblázat tartalmazza a változó jogszabályra vonatkozó információkat. A táblázatból megismerhetjük:

  • a változással érintett rendeletre vonatkozó információkat (száma, címe, hatályának kezdete, utolsó módosítása),
  • a jogszabály változására vonatkozó információkat: (változás dátuma, módosítás vagy hatályon kívül helyezés, szövegösszehasonlító link),
  • valamint, hogy a rendeletben hivatkozott változó jogszabályt, mely jogszabály módosítja.

A változások szöveges riportjában látható, hogy pontosan mi változik a jogszabály szövegében. Lekérdezhető a rendeltekben hivatkozott jogszabályok változásainak szöveges kivonata, kiemelve a változó szövegrészeket.

A lekérdezés időszaka tetszőlegesen beállítható múltba és jövőbe mutató időszakra egyaránt.

 

A Tűzvédelmi Modul önállóan, Jogtár-előfizetés nélkül is teljeskörűen használható. Rendelje meg Ön is ide kattintva!

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1310 látogató olvasta.