Híreink

Magyar tűzoltók küzdenek az Észak-Macedóniai erdőtűzzel

2024. augusztus 08. 08:09

Augusztus 1-én 46 főből és 13 járműből álló tűzoltócsapat utazott a tűzvésszel sújtott Észak-Macedóniába, hogy segítsenek a nagy területen pusztító erdőtüzek megfékezésében. A csapat tagja az országos mentőszolgálat három munkatársa is, akik a tűzoltók egészségügyi biztosítását végzik. A fotók önmagukért beszélnek.


2024.augusztus 2-án megkezdték a beavatkozást a magyar tűzoltók Észak-Macedóniában.

Kedd óta új helyszínen dolgozik a tűzoltócsapat. Most már a Jasen rezervátumnál segítenek az erdőtüzek oltásában, feladatuk a lakóházak védelme, valamint védősávok kialakítása a Kozjak-tó közelében.

A magyar tűzoltók szikracsapókkal, puttonyfecskendőkkel és láncfűrésszel védelmi sávokat alakítanak ki, emellett az ő feladatuk, hogy drónokkal felderítsék a veszélyeztetett területeket, modellezzék a tűz terjedési irányát és sebességét. Az egész napos munka után kedden későn este egy rendkívüli, ötórás művelethez kérték a magyar csapat segítségét, ugyanis az ország négy nemzeti parkjának egyikén, a Jasen területén gyors terjedésű tűz alakult ki, így az éjszakai beavatkozást követően szerdán itt, egy hatszáz hektáros területen folytatják az oltási munkálatokat. A rezervátumban ritka növény- és állatfajok élnek.

A tűzoltók az elmúlt napokban megfékezték a Makedonszki brodi járásában lévő Breznica település környékén pusztító lángokat. Az 1200 méteres hegységben, egy falu házait kellett megvédeniük.

Forrás: BM OKF

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 285 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: