Híreink

FIREmobil 2024 – Földön, vízen, levegőben

2024. augusztus 07. 07:43

Tavaly első alkalommal rendezték meg a Fire mobil kiállítást, amely kifejezetten a gyakorlati megoldásokra, a technika és a felszerelés terheléses próbájára építve mutatja be a szakmai újdonságokat. Az idén 2024. szeptember 19–21. között ugyanott, a németországi Welzowban zajlik az eseménysor. A FIREmobil egyik fő célkitűzése a tűzoltástechnika gyakorlatban történő bemutatása és lehetőség szerint kipróbálása.


FIREmobil - naprakész tudás extrém helyzetekhez

A Német Tűzoltó Szövetség és a Neue Messe Fulda által szervezett esemény helyszíne ideális: repülőtér, tó, erdős terep, egykori katonai gyakorlótér. A látogatókat változatos program várja, amely bemutatókból, kiállításból, workshopokból és gyakorlatokból áll. A hangsúly a szakértőkkel folytatott szakmai párbeszédre, valamint a rendkívüli technikák testközelből történő megtapasztalására helyeződik. A mintegy 100 ezer m2-nyi területet négy zónára osztották.

1. Off-road pálya

Ezúttal a Daimler Special Trucks az Unimoggal, a Rosenbauer, a Magirus, a Ziegler, a Binz, a Schmitz Fahrzeugtechnik, a BAI és a BTL is a FIREmobilon lesz látható és megtapasztalható. Mindezt egy workshop kíséri, ahol a látogatók gyakorolhatják a terepen való helyes vezetést. Lesz egy terepgyakorlat is, amelyet a tűzoltók a saját járművükkel és egy kiképző kíséretében fognak teljesíteni. Ennek előfeltétele, hogy a résztvevő tűzoltóságok saját 4x4-es teherautójukat (pl. TLF vagy erdőtűz TLF) hozzák magukkal a FIREmobilra. Minden járművön legfeljebb három fős személyzet lehet.

Pálya hossza 1500 m, három nehézségi szinttel (piros = nehéz, kék = közepes)

2. Kiállítói terület

Ebben a zónában a kiállítóknak lehetőségük van termékeik gyakorlati bemutatására. A berendezések, járművek, rendszerek stb. kezelését a gyakorlatban mutatják be.

3. Tűzoltási gyakorlótér

Gyakorlati bemutatók az erdő és vegetáció tüzek elleni védekezésben, felderítés drónnal, akadályok leküzdése, távolsági vízszállítás, víztartályok töltése a levegőből, felszerelések elhelyezése légi szállítással, az LFV Bayern repüléstámogató rendszer bemutatása, stb.

Vegetációs tüzek leküzdése

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vegetációtüzek légi úton történő oltása nagy figyelmet kap. Idén először a luxemburgi Cargolux is részt vesz tűzoltó repülőgépével a FIREmobil nagyszabású gyakorlatán. A vásár szervezőinek sikerült az USA-ból is megnyerniük a Bell-t a FIREmobilra. A Bell bemutatkozik a kiállító teremben, és az erdei tűzoltás terén szerzett nagy szakértelme miatt szakelőadást tart.

Drónok telepítése elméletben és gyakorlatban

A drónok működés közben lesznek láthatók és a háttérismereteket egy külön workshop keretében ismerhetik meg a hallgatók.

4. Repülési bemutatók

  • Canadair CL-415: kétéltű repülőgép, Horvát Légierő
  • Air Traktor AT-802: Rögzített szárnyú repülőgép, Horvát Légierő
  • Sikorsky CH-53: helikopter, Német Légierő.
  • Eurocopter AS-332: helikopter, Heli Austria GmbH.
  • Eurocopter AS-350: Helikopter, AEROHELI International GmbH

Tűzoltó repülőgépek és tűzoltó helikopterek bemutatója a vízkijuttatás összehasonlításával.

https://neue-messe-fulda.de/events/firemobil

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 284 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:


Kapcsolódó információk: