Híreink

Minőség és innovatív hőszigetelés – megtérülő és biztonságos megoldások

2021. augusztus 30. 07:30

Az elmúlt hónapokban minden felújító, építkező a saját bőrén tapasztalhatott meg egy újabb kihívást, az építőanyagok drasztikus áremelkedését, és még az emellett is fellépő anyaghiányt. Nem érdemes azonban a „jöhet minden, csak elérhető legyen” elvet követni: az energiahatékonysági és minőségi okok mellett tűzvédelmi érvek is vannak például a megfelelő hőszigetelés kiválasztására. A homlokzatok esetén „klasszikus”, tekercses kőzetgyapot, míg a tetőtér esetén a modern, fújható üveggyapot választása az anyagok jó tűzvédelmi tulajdonságai miatt is javasolt.


Homlokzat: Zongorázni lehet a különbséget

Mint mindannyian tudjuk, a hőszigetelés egy kiemelten hosszú távra szóló, többszörösen megtérülő befektetés. Egy költséges beruhzás, amit egyszer, de jól kell elvégezni. Mindennek két kritikus pontja van,

  • a jó hőszigetelő anyag választás, és
  • a minőségi kivitelezés.

Homlokzati kőzetgyapot: FKDN és FKDS

Az elmúlt években megfigyelhető a homlokzati hőszigetelő kőzetgyapot termékek népszerűségének növekedése, és az alkalmazott vastagságok gyarapodása. Míg 10 éve egy 10 cm vastagságú hőszigetelés még kuriózumnak számított, ma már 15 cm vastagság az általános, és nem ritka a 20 cm vastag hőszigetelő réteg igény sem.

Cégünk jóhiszemű ajánlása az, hogy ha homlokzatot hőszigetel, legalább 15 cm vastagságú anyaggal tegye mindezt. A 10 cm és a 15 cm vastagságú alapanyag ára közötti különbség elhanyagolható tényező a komplett kivitelezés összköltségéhez képest, hosszabb, (lehetőleg hőhídmentes) dűbelekre van szükség, de minden egyes költségtényező ugyanúgy felmerül egy 5 cm vastag, és egy 20 cm vastag hőszigetelés kivitelezése közben (ragasztó, vakolat, állvány, szakmunka, stb…) miközben zongorázni lehet a különbséget az energetikai előnyökben, az ingatlan értéknövekedésében, a komfortérzetben, a környezetvédelmi előnyökben.

 

Tetőtér – Fújhatjuk!

A homlokzat mellett a tetőtér szigetelése is erősen ajánlott, hiszen a szarufák közötti/alatti, vagy a padlásfödém hőszigetelésével további 25%, amúgy elpazarolt hasznos energia spórolható meg. Ha nem áll rendelkezésre üveggyapot tekercs vagy táblás anyag, a fújható üveggyapot egy korszerű, modern, tiszta és rendkívül hatékony hőszigetelési megoldás.


Ecose – Fújható üveggyapot

A fújható üveggyapot egy Ecose kötőanyagot sem tartalmazó, a célterületre speciális befúvógéppel juttatott anyag, mellyel egy 100m2-es lakóépület tetőtere egy nap alatt a kor energetikai követelményértékeinek abszolút megfelelő hőszigetelési megoldást kínál.


Üveggyapot befúvása

A befúvást erre a munkára kiképzett szakkivitelezők végzik, akik kiválasztásában a Knauf Insulation segítséget tud nyújtani az érdeklődőknek.

 


www.knaufinsulation.hu

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 800 látogató olvasta.