Híreink

Dräger UCF FireVista – tűzoltósági feladatokra optimalizált hőkamera

2021. november 12. 07:30

A Dräger a felső kategóriás UCF 8000 és UCF 9000 modellek mellett egy középkategóriás, kis súlyú, könnyen kezelhető hőkamerával rukkolt elő, amely alacsonyabb ára miatt a szűkebb büdzsével működő tűzoltóságok számára is ideális választás lehet.


A Dräger nagy hangsúlyt fektet a termékpalettája szélesítésére, így a csúcskategóriás termékek fejlesztése mellett jutott idő és energia a „középkategóriára” is – ez a kifejezés pedig az utóbbi időben nem szitokszó, és általában egy lapon emlegetik az ár-érték aránnyal. Ebben a szellemben készült a Dräger UCF FireVista elnevezésű hőkamerája, amely a csúcskategóriás UCF 8000 és UCF 9000 mellett az egyszerűséget, gyors bevethetőséget és a kedvezőbb árat képviseli. Ráadásul, míg az UCF 8000 és 9000 széria rendkívül sokoldalú eszközöket tartalmaz, addig a FireVista kifejezetten mentő tűzoltási feladatokra lett kifejlesztve, ahol az egyszerűséget és a megbízhatóságot helyzeték előtérbe.

 

A 320×240 pixel felbontású kijelzőn a magas hőérzékenységnek (50 mK / 0,05 °C) köszönhetően a felmért környezet tisztán és jól értelmezhetően jelenik meg még sűrű füstben is, a nyílászárók, falak, lépcsők kontúrjai élesek és jól kivehetők, így segítve a tűzoltókat a gyors és biztonságos munkavégzésben. A képernyő képfrissítése 30 Hz, amelynek köszönhetően nincs érzékelhető késleltetés a megjelenítésben. A készülék IP67 védetettséggel rendelkezik, vagyis teljes mértékben védett por ellen, és vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig.

A kamera kezelése ennél könnyebb nem is lehetne: a bekapcsológomb egy másodpercre történő megnyomása után már meg is jelenik a hőkép, ezek után semmilyen egyéb teendő nincs. A FireVista az elérhető egyik legalacsonyabb súlyú hőkamera jelenleg – mindössze 870 g –, így használata a hosszú bevetések során sem jelent problémát. Már csak azért sem, mert akkumulátorról kb. öt órán keresztül működtethető. A hőkamera hálózati adapterrel, autóstöltővel, töltőállvánnyal és a bevetési védőruházathoz rögzítést segítő karabínerrel érkezik.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1235 látogató olvasta.