Híreink

VW Amarok gyorsbeavatkozó átalakítása

2021. szeptember 30. 08:32

Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 2019. év végén KEHOP pályázaton nyert egy Volkswagen Amarok terepjárót. Ennek továbbfejlesztésével, átalakításával a közelmúltban végeztek, amelynek eredményeként már képesek tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátására is a gépjárművel. Érdemes tanulni tőlük, hisz több ÖTE is rendelkezik hasonló járművel.


Többcélú, mobil málhatér

A málhatér egyedileg lett tervezve, amely mobil kialakítású, így kiszerelése esetén, tűzoltó technikai eszközök szállítási feladataira is alkalmas.

 

Tűzoltás

A víztartály közel 200 literes, ami egy 8 bar-os szivattyúval és málhazsákba harmonikázott, akár 200 méterre hosszabbítható „D” tömlővel van szerelve. A tüzet egy szabályozható vízmennyiségű sugárcsővel lehet oltani. Föld alatti-, és feletti tűzcsapkulcs, pótállványcső és áttéti darabok, porral és habbaloltó tűzoltókészülék, illetve egy 20 literes háti puttonyfecskendő is helyet kapott a járművön. Málházásra került 2 db Dräger PSS 3000 légzőkészülék és egy mentőkötél.

 

Műszaki mentés

A műszaki mentés egyik felszerelése a Holmatro nagy teljesítményű 3 fokozatú HTT 1800 UC kézi működtetésű tápegysége, egy CT 3150-es kombi szerszámmal. Egy többfunkciós Force balta, egy csapszegvágó, egy egykezes Husqvarna T435 x-TORQ motoros fűrész, a hozzá tartozó felszerelésekkel és tartalék üzemanyaggal, olajjal. Két darab ásólapát, felitatóanyag, 6 db összecsukható terelőkúp és egy szerszámosláda is.

A csörlőzéshez drótkötél, hevederek, fordítócsiga és seklik. Az utastérben található még akkumulátoros ledes reflektor, kordonszalag, terelőfények, gumikesztyű, FFP2 maszk és egy 4 gázos MSA gázérzékelő is.

 

Ezzel a kialakítással sikerült elérni, hogy nehezen elérhető helyeken, erdőben vagy szűk utcákban is sikerüljön a legközelebb és leggyorsabban eljutni a kárhelyszínre, így biztosítva a még hatékonyabb részvételünket a Dunakanyar tűzvédelmében.


Ezúton szeretnénk megköszönni Ifj. Bodó Lászlónak a szakmai segítséget, a gyors és rugalmas hozzáállást és profi munkát. 

Antal István parancsnok
Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1344 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: