Híreink

Megbízható videoalapú tűzvédelem – kültéren és beltéren egyaránt

2021. szeptember 29. 07:30

Az AVIOTEC algoritmussal vezérelt videokamerának köszönhetően a tűz első jelei akár a kihívást jelentő kültéri körülmények között is a nap 24 órájában észlelhetők egy gyártási komplexumban. Hogyan működik ez az innovatív fejlesztés?


A munkakörnyezetek hatalmas kihívások elé állítják a biztonsági vezetőket. Az ügyfelek jellemzően értékes anyagokat és berendezéseket tárolnak a kültéri raktárakban, amelyek közül néhány rendkívül gyúlékony, például fa raklapok vagy faforgács. Ezenkívül a különféle termelési tevékenységekből származó kombinált hulladékokat nagy mennyiségben tárolják a közelben, ami nagy tűzterhelést eredményezhet.

A jellemzően sokáig tárolt anyagok és felszerelések az adott iparágtól és műveletektől függően eltérnek, például

  • faanyag, faforgács, papír, oldószerek és cellulóz- a papíriparban,
  • műtrágyák, növényvédő szerek, széna az állattenyésztésben,
  • gumik, benzin és hegesztőanyagok az autóiparban.

A gyártók számára sok raktárhelyiség védett, de nyitott kültéri terület. Ez kiszolgáltatottá teszi őket a behatolók által elkövetett rongálásokra, lopásokra vagy gyújtogatásokra, ezért a helyiségek védelméhez további biztonsági intézkedések elengedhetetlenek. Veszélyt jelent még, az erős napfény, a szél vagy a veszélyes anyagok tárolása, amely következtében spontán tüzek vagy robbanások léphetnek fel. Az ipari épületek általában nyitottak, a lángok gyorsan terjedhetnek. A szövetek, papír, vegyszerek és por pedig felgyorsíthatják a tűz terjedését egy szélesebb területen, beleértve a szomszédos épületeket és a kültéri tárolókat is. A kívülről induló tűz pedig gyorsan fellángolva eljuthat a szomszédos épületekig.

 

Az AVIOTEC folyamatosan figyel – éjjel-nappal akár kültéren is! 

A nagy gyárkomplexumok átfogó tűzbiztonsága érdekében az ellenőrző rendszernek

  • gyorsnak kell lennie az észlelésben és az azonnali riasztások kiváltásában.
  • Ellenállónak kell lennie a hamis riasztásokkal és a rossz időjárási viszonyokkal szemben, és
  • megbízhatónak kell lennie gyenge fényviszonyok mellett is.

A területet figyelő és a parázslás első jeleit is felismerő láng- és füstérzékelő kamera ideális megoldást kínál. Az AVIOTEC IP Starlight 8000 gyors tűz- és füstérzékelést biztosít a videomegfigyelésnek köszönhetően, amely hatékonyan működik beltérben és védett kültéren egyaránt. A videoalapú füstérzékelőt ott lehet telepíteni, ahol a videokamerák már el vannak helyezve - így az egész helyiség biztonsága és védelme ugyanazon rögzítési pontokon fedhető le, megkönnyítve a telepítést és a karbantartást. A láng- és füstérzékelési algoritmusok mellett az AVIOTEC kamerába integrálták a Bosch intelligens videoelemzését. Ez azt jelenti, hogy  intelligens videomegfigyelést nyújthat a helyiségek biztonsága érdekében, valamint figyelemmel kísérheti a tűz jeleit.

A technológiák kombinációja előnyös formulát hoz létre a tűzbiztonság terén. Az AVIOTEC egyedi megközelítést alkalmaz az élvonalbeli mesterséges intelligencia (AI) riasztási döntésekről, egyedi algoritmusokkal kombinálva. A megoldás megbízhatóan működik gyenge fényviszonyok mellett is, mivel az infravörös megvilágítók fényforrást biztosítanak a kamerák számára, lehetővé téve a terület tiszta képének rögzítését, valamint a füst és a lángok azonosítását akár éjszaka is. Az AVIOTEC outdoor kamera rendkívül megbízható: míg a hagyományos füstjelzők akkor jeleznek, ha az eszköz közvetlen közelébe emelkedik a füst, az AVIOTEC a videoelemzés segítségével észleli a tűz jeleit és sokkal hamarabb aktiválja a riasztásokat. Mivel a kamera megbízhatóbban érzékeli a tüzet, mint a füstérzékelők, ellenálló a hamis riasztásokkal szemben is, így csökken az esetleges leállás ideje a gyártásban.

Az AVIOTEC a nap 24 órájában rendelkezésre álló megoldás a tűzbiztonság és az üzletfolytonosság érdekében

Jellemző alkalmazási területek:

Gyártóhelyek jellegzetesen tárolt anyagokkal:

  • Papír ipar - fa, faforgács, papír, oldószerek
  • Mezőgazdaság - műtrágyák, növényvédő szerek, széna, állati takarmány
  • Gépjárműipar - gumiabroncsok, üzemanyag, hegesztőanyagok
  • Újrahasznosítás - papír, műanyagok, elektronikai eszközök

 

 

További információért kattintson ide.

Kapcsolat a gyártóval

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1326 látogató olvasta.