Híreink

Konténeres áramfejlesztők – a hazai katasztrófahelyzetekben

2021. december 08. 08:38

A vonalas rendszerek meghibásodásában a kitettségünket csökkenti és a nagy bevetéseket támogatja az a négy darab nagyteljesítményű áramfejlesztő, amelyet közel 45 millió forintért szereztek be. A speciális eszközöket november 11-én a Baranya, a Békés és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ vette át.


Az eszközök beszerzését a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosítószámú „EU Polgári védelmi komplex modulok létrehozása” című projekt tette lehetővé. A nagyobb eseményekre való felkészülés részeként ezekkel az eszközökkel lehet a nagy kiterjedésű, hosszan elhúzódó veszélyhelyzetekre reagálni:

  • erdőtűzoltási,
  • árvízi védekezés
  • intézmények, kisebb települések ideiglenes energia ellátása lehet a fő felhasználási területe.

A több mint két tonnás mobil áramfejlesztők alkalmasak egy káresemény során felállított vezetésirányítási pont, valamint a beavatkozók pihenésére szolgáló terület teljes energiaellátására.

Korszerű, elektromos, számítógéppel vezérelt fordulatszabályozóval működnek, egyszerűen és gyorsan telepíthetőek, megbízható, folyamatos üzemeltetésre alkalmasak. Rendelkeznek olyan felügyeleti rendszerrel, amely nem igényli a használat közbeni folyamatos emberi felügyeletet.

Fotó: Szőke Péter BM OKF

Vissza

Ezt a hírt eddig 1184 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: