Híreink

TLF 3000-W: erdőtűzoltó jármű a Magirustól

2021. november 15. 08:33

A gyártó októberben mutatta be a TLF 3000-W típusjelű, speciálisan erdőtűzoltásra tervezett tűzoltó gépjárművét.


A tűzoltás területén közhelynek számít, hogy a klímaváltozás új kihívások elé állítja a tűzoltókat – az egyik ilyen lesz az erdőtüzek növekvő gyakorisága és intenzitása. Erre természetesen minden gyártó reagál valamilyen formában – októberben pedig a Magirus is bemutatta saját megoldását, amely mind erdőtűzoltó járműként, mind pedig erdőtüzeknél alkalmazott vízszállítóként is megállja a helyét.

A jó fordulékonyságnak, a nagy hasmagasságnak és az alacsony súlypontnak köszönhetően a TLF 3000-W a nehéz terepen is elboldogul. A géptest hűtéséről a kabin önvédelmi fúvókái, a környezet hűtéséről pedig az alul elhelyezett, talaj felé irányított fúvókák gondoskodnak. A kabin peremeit ellátták ágtörő rudakkal is, így gondoskodva az esetlegesen lehulló ágak elleni védelemről. A sofőrfülkében négy csatlakozó található légzőkészülékek számára.

A jármű 14–18 tonnás alapra épülhet – ennek egyik példája a képen is látható IVECO MAGIRUS EuroCargo –, 1+2 üléses kivitelben, 3240 mm tengelytávval, 14-15 tonnás összsúllyal a felépítménytől függően. Alapkiépítésben a víztartály kapacitása 3000 liter, a hátsó vízágyú 2000 l/p teljesítményű.

A járművet a közönség először a drezdai Florian szakmai seregszemlén láthatta október 7–9. között.

Vissza

Ezt a hírt eddig 976 látogató olvasta.